bugün

tkp den başbakana müthiş yanıt

her zamanki teranelerin biraz daha farklı versiyonu. tkp üniversite gençliği.. "he de geç"..
gaza gelip okudum lan
ama ben de tıkandım, çünkü hep aynı şeyler tekrar edilmiş.
hep bilindik, ana muhalefetin * her zamanki dediği şeyler, "satılmış, yabancı sermayeye peşkeş çeken, islamcı, şucu bucu, amerikancı.."
yok baba..
hani hazımsızlık diyorsunuz ya. bu birebir örneği tkpli çocuklar. siz bu ülkede ezici çoğunlukla iktidara gelmiş bir başbakan'ı hala gökten zembille geldiğini sanıyorsunuz. halk seçmedi size göre bu adamları, bu adamları cemaatler, tarikatler göreve getirdi, size yapılanlar hep haksızlık, hep ezilmişlik içindesiniz..

yahu insaf eder adam lan. tarikatler cemaatler size göre halk değil tabi size göre.. bu ülkedeki tüm traşlar hep size, başka kimse çekmez bu devletten. el insaf..

bildiriden aklımda kalanlar kısaca şunlar.
--spoiler--
"bilimi ve bilimsel düşünceyi din adamlarının fetvalarına ezdirmiş bir hükümetin başındasınız"
--spoiler--
bu sadece bir iftiradır, çamur at izi kalsın. ak partinin geçmişteki çizgisini bildiklerinden, adamlar müslüman oldukları için sadece, bir de liberal bir ekonomi politikası izledikleri için iftiranın kralını yapar bunlar.

he de geç..
--spoiler--
"hatırlarsınız, siz adnan menderes kılığında karşımıza çıkmıştınız, memleketi inim inim inletiyordunuz."
--spoiler--
hazımsızlığınızın bir örneği de, yine o zamanlar tek parti diktası altında inim inim inleyen halka, sizin uzak kaldığınız kavramları getiren bir başbakana "memleketi inim inim inlettiniz" yaftasını yapıştırdığınızdır. bu memlekette herkes bilir ki adnan menderes bu ülkenin demokrasi şehididir. memleket inim inim inlememişti.

asıl memleketi inim inim inleten yavşaklar sizlerdiniz. memleketi kurtaracağım, devrim getireceğim diye kah siz, kah ülkücü tayfa öldürmediği adam kalmadı, ne için???!!! saçma sapan ideolojileriniz için!.. insan öldürmek veya genç dimağları ölüme göndermek ile bu memleketi değil inim inim inletmek, anasını belleyen sizlerdiniz. bir demokrasi kahramanı değil!!
--spoiler--
siz, kenan evren oldunuz sonra, turgut özal oldunuz. sonunda tayyip erdoğan kılığında çıktınız karşımıza. hep gericiydiniz, amerikancıydınız, halka düşmandınız. hâlâ öylesiniz. şunu asla unutmamalı ve artık hazmetmeye başlamalısınız: siz var olduğunuz müddetçe, biz de var olacağız. karanlığı savunanlar varsa, aydınlık için ateş yakanlar da olacaktır. halka zulmediliyorsa, onun hakkını savunanlar da olacaktır. bunlar arasında üniversiteli gençlerin kendi onurlu yerlerini almaları kadar
doğal ve kaçınılmaz bir şey de olamaz.
--spoiler--
bunu yazan eller titremedi, inanarak yazdı ise bu memlekette üniversite öğrenciliği kalmamıştır.
tühler olsun!..
kenan evren denen darbecinin anayasasının değişmesi için evet bile diyemeyen sizler ne yüzle ortada bir performans sergileyen iktidara bunu diyebildiniz?

kendi oluşturduğunuz paradigmaya göre anlarım, gerici diyebilirsiniz, ama halkın başa getirdiği bir başbakanı, her mitingde milletim diyen, ayrım gözetmeyen bir başbakanı halk düşmanı ilan edemezsiniz!.. bu etik değil. yüzde 58 ile referandum sonucundan sonra, yüzde 42 lik kesime, "onları anlamalıyız, neden hayır verdiler diye araştırmalıyız" diyen bir başbakana bu tür saçma şeyler söylemek etik değil.

hazmedemeyen sizlersiniz gençler. bir konuşmacı geliyorsa kampüse, davet üzere geliyorsa, bağırıp çağırabilirsiniz, ifade özgürlüğünüzü sonuna kadar kullanabilirsiniz ama yok yumurtalar ile saldırmaya başlarsanız polis de kendisine verilen yetkiyi kullanır. bu sorumluluğu alırsınız, ses çıkarmazsınız tamam derim. ama bundan sonra da devleti faşist ilan edemezsiniz!.. yumurta atarken siz, polisler orada süs diye bekletilmiyor!..
--spoiler--
"biz bu ülkenin nasıl değişmesi gerektiği hakkında da çok fikre sahibiz. bu fikirleri tartışmak, halkımıza, okullarımızdaki kardeşlerimize, dünyaya anlatmak için sokağa çıkıyoruz."
--spoiler--
pekala..
o zaman tartışın kardeşim, neden bu yumurta devrimi yapma amacınız? bu ifade özgürlüğü sizlere verildi, hem de fazlası ile verildi. az sikmediniz üniversitede beynimizi, az dayak atmadınız insanlara sadece birbirine "reis" dedi diye, kafa tokuşturdu diye.. güvenlik görevlilerinden evvel siz engel oldunuz kampüse girmesine başı örtülülerin, hay!!! bir de özgürlük ve eşitlik dersiniz ya buna gülerim. (bkz: bsg)
ki bunun aksini yapan ülkücü de aynı bok içinde yüzüyordur. herkes istediğini yapsın.
--spoiler--
"bunlar artık ülkenin en güvenilir bilinen sınavlarına bile hile karıştıran, ülkenin tüm kurumlarında örgütlenmek için başvurmadığı desise kalmayan cemaati istemiyor hiç demezsiniz."
--spoiler--
bu kadar da gündem dışı olmayın gençler. daha geçen çıktı sınavı çalan adam gazide bir profmuş. cemaat dediğiniz insanlar da bu memleketin bireylerinden oluşur. nedir bu hazımsızlığınız?
iftira atmayın masum insanlara.

not: çok şükür ki..
liberalim.

edit: milletin okumasından şekva eden yavşaklar 3 sn içinde eksi oy verdi. bir oku belki eh işte verirdin..