bugün

orhan kural

itü'de maden fakültesinde olasılık istatistik derslerine girmektedir.

ben de ondan almıştım bu dersi ve popüler olduğunu bilmiyordum aldığımda ama aldıktan sonra ne denli ilginç ve ünlü biri olduğunu öğrenmiştim. giyim tarzına da yansımıştı enteresanlığı.. her daim papyon takardı mesela:)

dersi bitirip anlattığı şeyler sayesinde bizzat kendi ağzından dinliyorduk ödüllerini, temennilerini, sürtüşmelerini;

"coal" kitabı en ünlendiği ve ödül aldığı kitap olduğunu..

ve dünyanın* en çok ülke gezmiş adamı* olduğunu..

sigara düşmanlığını* ve bu nedenle kadir inanır ile bir tatsızlık yaşamışlığını..

eğlenceli idi dersleri velhasıl.. *

kendi sitesinden yapılmış bir alıntı;

Orhan KURAL Hakkında Kısa Kısa

* Hepsi de kendi alanında uzman olan 57 yazar ve 157 bilim adamının ortak bir çalışması olarak ortaya çıkan, 22 devlet başkanının ön sözünü yazdığı, ingilizce olarak yayımlanan ve 40'a yakın ülkeye satılan "Coal"(Kömür) başlıklı kitabın editörlüğünü yaptı.

* Orhan Kural, yaşanabilir bir çevre için sayısı bir rekor olan 3000'e yakın ilkokul, klâsik lise, teknik lise, askerî lise, meslek lisesi, imam hatip lisesi, harp okulları, üniversite, çıraklık eğitim merkezleri, polis koleji gibi öğretim kurumlarında; hastane, sanayi kuruluşları, huzurevleri, yaz okulları, halk eğitim merkezleri, ıslahevi, öğrenci yurtları, ilçe müftülük toplantıları, belediye ve valiliklerde, 81 il ve 120 ilçede konferanslar vermiştir.

* Lise yıllarından beri seyahat ediyor. Şu ana kadar 180 farklı ülkede bulundu. Gittiği ülkelerde televizyon ve programlarına konuk oldu. Bir çok ülkenin yazılı basınında da yer aldı.

* Bazıları En iyi Satan Kitaplar listesine girme başarısını gösteren ve gezi anılarını anlattığı on adet gezi kitabı bulunmaktadır. Ayrıca, çok yazarlı "Sefername" adlı eserin editörlüğünü de yapmıştır. Gezileri sırasında çektiği fotoğrafların sergilendiği, Türkiye'nin farklı coğrafyalarında 33 kişisel fotoğraf sergisi açmıştır.

* Yaşantısını konu alan bir anı kitabı ile farklı gazete ve dergilerde yayınlanan yüzlerce gezi yazısı bulunmaktadır. Değişik ülke hava yollarının ve dış işleri bakanlarının davetlisi olarak Slovenya, Malta, Suudi Arabistan, italya ve Küba'yı ziyaret etti.

* KMP Anadolu, 9. Kanal ve HBB ve E TV Televizyon kanallarında çevre programları; Açık Radyo, Kent Radyo, Yapı Radyo, TRT istanbul Radyosu ve Radyo 92.3'te uzun süreli bir gezi programı hazırlayıp sunmuştur. Şubat 2002'den itibaren Gana Fahri Konsolosluğuna, 22 Eylül 2003 tarihinde de Benin Fahri Başkonsolosluluğu'na atanmıştır.

* iTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Başkan Yardımcılığını sürdürmektedir.

http://www.orhankural.com/
güncel Önemli Başlıklar