bugün
- beraber kavgaya gidilecek yazarlar7
- bir kadını keko gösteren detaylar16
- herkes eski nikini yazsın bitsin bu eziyet20
- bu sözlük çok kötüymüş ben de pembe götlüyüm9
- bacılar çabuk bakın15
- çok uykum geldi4
- arkadaşlar güldük eğlendik7
- izmir büyükşehir belediye başkanı akp'ye geçiyor9
- ucan tekme atan hipopotam29
- babuş diyen kız7
- sözlük kızlarının kekleri5
- arkadaşlar sizce bu mont nasıl13
- ulıdağ sözlük'ün geleceği20
- adnan oktar'ın kedicikleri4
- 6 ekim 2026 istanbul imam hatip bıçaklı kavgası28
- kızlar bi bakın bişe göstercem9
- queen feristah10
- bacılar koşun yanıyorum6
- fatma betül sayan kaya'nın tmsf'ye iadesi32
- kavaklıdere5
- havuçlu tarçınlı kek4
- her gün blazer ceket giyen kadın7
- aslında en iyi joker heath ledger değildir5
- arkadaşlar sözlükten ayrılıyorum6
- kızlar bakın başlıkları birleştirilsin6
- nervio'nun erkek olması31
- izmir'in akp'ye geçmesi22
- 2000'li yıllardaki forum tartışmaları3
- sözlük kavgasını en iyi anlatacak yönetmen14
- nervionun hala sözlüğe gelmemiş olması7
- iltica41
- netanyahu3
- kızınız sözlükte yazabilir mi10
- neden yahudi intihar bombacısı yok5
- miss universe türkiye 20268
- artık hayatta olmayan birine özlem duymak5
- izmirin işgali2
- maroon 5'ın bir dönem gerçekten müzik grubu olması6
- sözlüğün dedesiyim4
- sözlük yazarlarının bebeksi kombinleri15
- rüyamda örümcek maymun gördüm6
- en son ne zaman haz ve adrenalinden terlediniz4
- sözlük kızlarını takdir ediyorum2
- kahve falı bakan minnaklar3
- sabah akşam nervio yu konuşan sözlük6
- olay olay olay olay3
- sulukuleye gitmiş yuzır3
- yaz kış pencereyi açık tutan insan4
- mehir olarak yalı isteyen kız5
- miss turkey 20263
entry'ler (9)
sevişmek istediği zaman kafasını sallar. youtube dan muhabbet kuşu sesi açınca çıldırır, sevimlidir. ömürleri yaklaşık olarak on yıldır. yaşlanınca çirkinlikten yüzlerine bakılır. yavru kuş alınız.
son yıllarda sayısı 300'ü aşkındır. sayısı artmış, niteliği azalmıştır. kahredilesidir.
Ali Akay’ın “Minör Politika” başlıklı eseri 2015 sonunda Otonom Yayınları’nın edisyonuyla yeniden okurla buluştu. Eser, Akay’ın Türkiye’deki sosyal bilim çevresi için yıllardır sürdürdüğü zihin açıcı çalışmaların bir ifadesi olmakla birlikte düşüncenin örgütlendiği her türden dogmatik-ağaçsı imgeyi dağıtacak rizomatik bir düşünce imgesi sunması bakımından tekilleşiyor.
Zamanı aşan, gerçeküstü ve aynı zamanda hakiki imge ve metaforlarla bir taraftan başta Yeats, Keats, Blake, Rimbaud olmak üzere Avrupalı atalarına, diğer taraftan da Whitman’la başlayıp Beat Kuşağı’na uzanan, hatta öykü anlatıcılığının şiirsel resmi Robert Frost’a dokunan, Joan Baez’in “yıkıcı dürüstlüğü”nden ilham alan sözlerin yaratıcısı Bob Dylan.
dilektaş cinayetinde:
Bu cinayetler adli vaka değil” diyen Deniz Aktaş’ın avukatlarından ipek Bozkur, kadınları öldürenin silahlar değil, davalardaki indirimler olduğunu ifade etti. Verilecek kararın Deniz Aktaş’ı geri getirmeyeceğini ancak toplumun adalet duygusunu onaracağını belirten Bozkur, cezasızlık kültürünün ortadan kalkması, eline silah alanların düşünmeden o silahı kullanma cesareti bulamaması açısından davanın sonucunun oldukça önemli olduğunun altını çizdi. “Adalet duygumuzu ve vicdanımızın onarılmasını istiyoruz” dedi.
Bu cinayetler adli vaka değil” diyen Deniz Aktaş’ın avukatlarından ipek Bozkur, kadınları öldürenin silahlar değil, davalardaki indirimler olduğunu ifade etti. Verilecek kararın Deniz Aktaş’ı geri getirmeyeceğini ancak toplumun adalet duygusunu onaracağını belirten Bozkur, cezasızlık kültürünün ortadan kalkması, eline silah alanların düşünmeden o silahı kullanma cesareti bulamaması açısından davanın sonucunun oldukça önemli olduğunun altını çizdi. “Adalet duygumuzu ve vicdanımızın onarılmasını istiyoruz” dedi.
Ruhu ölmüş, bedeni yaşayan insandır. Her zaman beden ölüp, ruh yaşayacak değil ya canım.
muhtarın başına gelmiştir. o biçim görüntüsünü yanlışlıkla komuşuya atıp, haberlere manşet olmuştur.
Solanas deyince meşru müdafaayla kocalarını ya da tacizcilerini öldüren kadınları anmadan geçmek mümkün değil. Erkek Doğrama Cemiyeti, aka SCUM mizahtır belki ama eril şiddetten kurtuluşu vadeder. iktidarın, kurumların, toplumun desteğini alan erkeklerin işlediği kadın cinayetlerinin yanında kadınların eril şiddet karşısında meşru müdafaa haklarını kullanmasının marjinal kabul edildiği bir sitemde eril şiddetten kurtuluşu erile karşı şiddette bulan Solanas’ın deli ilan edilmesi de hiç şaşırtıcı değil.
Öyküsünün hayatı karşılayan bir boyutu vardır. insana ve olaya yönelik tanıklık, izlenim ve duygulanışlarla kurduğu öyküleri, çağrışımsal zenginliklerle süslüdür. Öyle bir kez okunup tüketilebilecek öykülerderden değildir.
Yazarın 'ayrı bir ses' olabilme düzeyini sergileyen başlıca öyküleri ise: Yarım Kalmış Bir Flamenko, Karamela Şekerleri ve Kar Yıldızı'dır.
Ayrıca, 'renklerin öykücüsüdür' diyebilirim. Bu zamana dek hiç duymadığım birbirinden garip ve etkileyici renkleri, ilk defa onun öykülerinde gördüm. Hangi renkler mi?
Lavender pambesi, akumarin mavisi, galibarda, rutubet sarı, ekru, sıcak turuncu, magenta, çivit mavisi, lime yeşili, altuni gelincik sarısı...
Yazarın 'ayrı bir ses' olabilme düzeyini sergileyen başlıca öyküleri ise: Yarım Kalmış Bir Flamenko, Karamela Şekerleri ve Kar Yıldızı'dır.
Ayrıca, 'renklerin öykücüsüdür' diyebilirim. Bu zamana dek hiç duymadığım birbirinden garip ve etkileyici renkleri, ilk defa onun öykülerinde gördüm. Hangi renkler mi?
Lavender pambesi, akumarin mavisi, galibarda, rutubet sarı, ekru, sıcak turuncu, magenta, çivit mavisi, lime yeşili, altuni gelincik sarısı...