bugün

entry'ler (7)

seksleşek mi kırrro diyen kız

Kız olduğundan şüphe edilen kız çelişkisini oluşturan kişi.

bir harlem shake vardı ne oldu ona

Hayatın akıcılığını gösteren bir cümledir. ''Sonunda kurtulduk yahu !'' cümlesi de diğer bir kişi tarafından söylenir.

rock ballad

Tr. Türkü anlamı vardır. Rock müziğinin en sevdiğim türüdür. Kulakları tırmalamaz, saçma sözler yoktur, huzur, hüzün, nostalji hepsi bir aradadır.

rekin teksoy

italyan edebiyatının en büyük yazar ve şairlerinin eserlerini çeviren, önünde baş eğilmesi gereken ünlü çevirmen. Erken ölmesi beni çok üzmüştür. Mekanı cennet olsun.

ülkücülük

Milliyetçilik kavramının yanlış anlaşılması ya da ekstreme kaçması da diyebiliriz.

huzursuzluğun filmi

Huzursuzluğun kitabı (Fernando Pessoa) baz alınarak çekilmiş bir filmdir. Filme do Desassossego orjinal adıdır. Anlaşıldığı gibi Portekiz yapımı bir filmdir. izlenilmesini öneririm.

fernando pessoa

''Não sou nada.
Nunca serei nada.
Não posso querer ser nada.
À parte isso, tenho em mim todos os sonhos do mundo.'' böyle bir dörtlüğü vardır ki beni benden alır . Meali
''Ben hiçbir şeyim .Hiçbir zaman bir şey olmayacağım . Bir hiç olmayı isteyemem . Bunun dışında , dünyanın bütün rüyaları içimde '' evet bu portekizcem ile anca bu kadar çevriliyor . Böyle bir adamın öldükten sonra değerinin bilinmesi çok üzücüdür. Lakin bize bıraktığı edebiyat eserleri ''Huzursuzluğun Kitabı '' gibi ki bu kitaptan faydalanılarak filmi de çekilmiş (bkz: )Huzursuzluğun Filmi , bize Portekiz edebiyatının ne kadar kuvvetli ve kapsamlı olduğunu gösteriyor . '' 'Hissetmek ne renktir ? '' vb. gibi meraklı ve anlam dolu sorularıyla insanı felsefeye de sürükler . incelenmesi gereken bir şair, yazardır . Kitaplarını Can Yayınlarının bastığını biliyorum .
© copyright 2005 - 2026