bugün
- masklavi'nin düşünceleri18
- gammazlar çetesi16
- chp'nin hali ne olacak43
- grok vs gemini vs chatgpt10
- gavurlar niye müslüman olmuyor7
- türkiye de yaşanacak tek yerin izmir olması6
- iran'ın hürmüz boğazı nı kapatması3
- dam ittifakı5
- atatürk'ün boyunun 164cm olması2
- erkekte fizik mi giyim mi daha önemli12
- 40 yaşında hala evlenebileceğini zanneden erkek5
- arzu edilene ulaşıldığında anlam ifade etmemesi2
- yeşil gözlü kız3
- türkiye de en gereksiz meslek imamlık diyen kadın4
- kızım seni seviyorum lan3
- düşünce akışını sözlere dökememek2
- gram altın10
- aykut kocaman6
- sedat pekmez43
- nervio abla22
- zeynep atılgan3
- 24 haziran 2026 miami'ye 100 uzaylı inme ihtimali2
- sude sendromu2
- sözlükte içinden geçeni özgürce yazamama3
- kılıçdar'ın yerli ve milli olmasının tehlikesi2
- kepaze bir hayat sürmek3
- feministlerin sınırsız nafaka iptaline kızmaları14
- gençler iş beğenmiyor diyen genç patron16
- günün şiiri8
- izmir3
- cedidacer'in fenerbahçeli bir ezik olması19
- teklif edip asla ısrar etmeyen insan9
- bir insana yapılabilecek en büyük kötülük19
- hoşlanan erkeğin adım atmama sebebi6
- köşe başı dükkanlar erotik shop olsun11
- türkiye'de iyi bir insan olmak11
- hiçbir işin rast gitmemesi4
- 25 yıllık akp iktidarından çıkarılacak ders12
- 30 yaşından sonra ne yapacağız hissi5
- sözlükteki arkadaş çevresi6
- yazarların on üzerinden komiklikleri46
- aptal insan tarifi3
- haklı olduğu halde susan insan7
- satrançta at mı daha değerlidir fil mi5
- sözlükte yalnız bir hayat sürmek3
- sözlük kadınlarının bugünkü kombini17
- 6'ncı nesil uçakta dünyada söz sahibi olmamız11
- m r e r e c t o21
- sözlükte hic tayt giyen kız olmaması9
- hiç gelmeyecek birini beklemek9
entry'ler (2)
Yazını okudum zamane çocukları gibi uslubun çok samimi lakin bu zamane çocuklarının öküzlüklerini gizleme yollarından biri de bu ne yazık ki! Evrim tartışmaları ah şu evrim tartışmaları çölde suyu ararken birilerinin işte su deyip toprağa ağzını dayaması gibi bir serab...Olanın değil olması istenilenin olmuş gibi bilimsel kelmelerle yansıtılması meselesi bir bakıma... Ah şu fosiller siz ne kadar da antikasınız böyle çağlara meydan okuyan duruşunuzla kimileri için kayıp halkaların aranan hint kumaşları, kimileri için ise yaratılışın mükemmelliği veyahut modern zamanların kibriyle ilkelliği... Yaratılışı görmezden gelmek için zamana bir kurtarıcı gibi sarılmak ve topu hep zamana atma yarışı... Eski savunucuların tesadüfü bu zamanın ise tesadüfi olmayan doğal seçilimi gibi saçma bir kendi oluş varsayımı... Nedensiz kıçını dahi kaşıyamayanların neden sorusuna karşı anlamsız bakışlarımı desem yoksa... Ah doğa sen ne büyüksün kendin dahi canlı cansız madedesel oluşumların ortak adıyken birden parçalarını geliştiren ve evrimleştiren güç olmuşsun böyle ve çok da akıllı ve sanatsalsın bu arada. Seçilimler işinmiş senin ama tesadüfi olarakta yapmıyormuşsun lakin planlı olarak da ilerlemiyormuşsun çünkü o zaman adın doğa değil yaratım olur değil mi çok kaçamak çalışıyorsun bende anlamadım sen nasıl seçilimler yapıyorsun..Bir hücreler topluluğunun birlikte büyük bir sadakat ve bağlılıkla çalışarak meydana getirdiği ama kendinden yapmadığı ben, evrilerek, çevrilerek geldim lakin evrime değil evrilmeye inanıyorum. Kitapları okurken o latince kelimelerle bilimselleştirilmeye çalışılmış bilimsel olması istenilenleri okudukça nasıl gülüyorum bir bilsen vay be insan ne kadar da kibirli azcık gelişince kendini bir bok zannediyor. Ah zamane insanı bilgisayar gibi bilgileri alıp saklıyor sayıyor döküyorsun bunula övünüyorsun ama sen bilgisayar değilsin sen bilgisayardan daha kompleks ve mükemmelsin ve sende kavrama da var onun içinde alim olmadan önce arif olman gerekiyor yoksa sırtında kitap taşıyan eşeğin halidir senin halin...Ha bu ara da dünyanın en güzel gözü eşşeklerindir övünebilirsin............!!!!!!!!!!!!!!
Bu konu ile alakalı haber ibn-i ishakIn kitabında senetsiz ve kaynaksız olarak zikredilmiştir. Daha sonra hadislerin tedvin döneminde hadis kaynaklarına girmiş sanki gerçekmiş gibi kabul edilmiştir. Senetsiz hadislerle amel edilemez. Bu peygambere ve sahabeye atılan bir idtiradır zaten Medine dönemiyle allakalı en kuvvetli kaynakların sahibi olan imam malik ''Tezhibüt Tezhib''adlı kitabında çağdaşı ibn-i ishak için ''deccalun mine decacile''(deccallerden bir deccaldir)demiştir bu ibn-i ishak kezzabının yahudi tarihi ile alakalı hiçbir sözüne güvenilmez. Bu konu başlığı altında dillendirilen hadislerin kadın ve çocukların, ihtiyarların öldürülebileceği ile alakalı hadisler uyduruktan teyyaredir. Savaş esirleri öldürülemez ya karşılıklı serbest bırakılırlar ya da karşılıksız serbest bırakılırlar üçüncü bir şık yok. Muhammed suresi 4.ayeti okursanız bunun böyle olduğunu görürsünüz. Peygamber Allah'ın kitabına aykırı iş yapamaz, yaparsa da uyarılır. bedir savaşında alınan esirlerin fidye karşılığında serbet bırakılması örneğinde olduğu gibi şiddetli bir şekide uyarılmıştır, bu olaydan sonra Allah fidye karşılığı serbest bırakmaya izin vermiştir. bu konuyu hakkıyla öğrenmek isteyen gerçeği merak eden araştırır, kulp takmak isteyen de araştırmaksızın inanır ve çamur atar yahut söz konusu düşman olunca kadın. çocuk yaşlı farketmez hepsini öldürmek gerekir saplantısı kendi körelmiş vicdanlarına ağır gelmeyen, empati kuaramayan zevatsa sorgulamaksızın böyle haberleri araştırmaksızın inanır ve destek verir veyahut kendisi de öyle yapar ve tepetaklak cehenneme yuvarlanır tabi insanların cehenneme gitme özgürlükleri de vardır ama bizimki si uyarmaktır dereyi görmeden paçayı sıvamalısın bu dünyada dönersin başka yerden geçersin ama öbür tarafın bir öbür tarafı daha olmadığı için sorgulamalı ve temiz fıtratına başvurmalısın kalbine danışmalısın tabi kalbin fıtrat üzere ise. Hiçbir şey Kur'anın yanında birinci kaynak değildir herşey Kur'anın yanında ikinci kaynaktır. Sen vahye sarıl o seni doğru yola götürecek bir anlayışı sana bahşedecektir.