bugün
- fener balı8
- galatasaray'ın çok ballı kura çekmesi7
- sözlüğün en sevilen yazarı36
- iş yerinde sözlükte takılmak5
- arkadaşlar grup açıyorum gelmek ister misiniz5
- fenerbahçe vs galatasaray26
- meloş çay koyar mısın4
- özür dilemeyi bilmek6
- dayak yiyen kadının şikayetçi olmaması6
- akın gürlek alparslan kuytul açıklaması4
- sürekli silik atıp utanmadan dönen yazarlar5
- koala görünce eksiyi basmak6
- arkadaşlar öğlen ne yesem3
- nutella dondurması2
- seri eksicilerin uyuması4
- yaşadığı hayatı başkasının gözüne sokan insanlar4
- saatte 100 km hızla gidip 100 km yol alamamak5
- sözlük'ün erkek tipsizleri ve çirkinleri11
- normal mario3
- ioçk4
- 26 ağustos 2026 olympique lyon fenerbahçe maçı50
- nickini görünce eksiyi yapıştırdığınız üyeler2
- fatih tekke5
- trafikte sinirlenip bağırmak4
- yolcu ettiğin kişinin ardından küçük su dökmek3
- fatma nur ve hifa ikra'nın ölümü2
- sorgulayan aklı insana kim verdi19
- ateistlerin yaşama amacı24
- 27 ağustos 2026 şampiyonlar ligi kura çekimi22
- sözlüğün en güzel 100 kadını3
- teröriste sövmek artık yasak23
- zorunlu eğitim12
- kadınlar yüzünden sözlüğün bu halde olması10
- dindarların çoğunun fakir olması9
- apo idam edilmeli12
- gocu4
- isviçre alplerinde leğenle kaymak3
- adressiz sorgular2
- kelle paça4
- kürtler eşcinseller solcular ve afyonlular6
- sözlüğün kepengini kaldırırken düşünülen3
- erdoğan'a makarna için oy verildiğini sanan tip4
- yeter ulan artık19
- mucize beklemek2
- fenerin sanki bizi biraz fazla rezil etmesi19
- dambılları el bombası gibi sağa sola atmak2
- cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde revizyon11
- toplu taşımada tanımadığın birinin omzuna uyumak2
- sarapci koala54
- 2027 sözlük kuralları5

Buhar-Hudat`lar
Buhar-Hudat hanedanı Samanilerden önce Buharayı yöneten hanedandır. 680 yıllarından başlayarak, Samani hükümdarı İsmail b. Ahmed Buharayı kendi devletine katıncaya kadar iktidarları sürmüştür.
Etimoloji : Buhar-Hudat, Buhar-Hudah : … devamını gör

(img:#1912973)
1412 yılında karakoyunlu türkmenleri ile şirvanşah gürcistan muttefikleri arasında yaşanan savaştır (battle of chalagan). Savaşta muttefik birlikleri Karakoyunlular tarafından dağıtılmış, Gürcistan ve Şirvanşah kralları esir alınmış… devamını gör

bölücü köpek olmadıktan sonra pek de sıkıntı çıkarmayanlardır. hatta çeşitlilik katarlar iyi olur, iyi ki varlardır.

bir 'türkik' alt-ırk(ımsıs)ı. insani açıdan kalitesizler... hamasi milliyetçilik olarak ifade etmiyorum, da, tarih boyunca bize pek çok 'yamuk' yapmıştır bunlar...
[link]www.haber7.com/haber.php?haber_id=194918[/link]

bir 'türkik' alt-ırk(ımsıs)ı. insani açıdan kalitesizler... hamasi milliyetçilik olarak ifade etmiyorum, da, tarih boyunca bize pek çok 'yamuk' yapmıştır bunlar...

(img:#1894387)
akkoyunlu-timurlu savaşı
Mahmutabad muharebesi, Karabağ muharebesi olarak da bilinir. 1469 yılında Azerbaycanda Timurlu ve Akkoyunlu devletleri arasında gerçekleşmiş bir savaşdır.
Karakoyunlu Cihanşah'ın ölümünü fırsat bilen Timur… devamını gör

(img:#1893022)
(img:#1893023)
Şah ismailin divanından görüntüler. Bu divan nushası şahın ölümünden önce hazırlanmıştır, şu an britanya kütüphanesinde 11388 numara altında korunuyor.

(img:#1893022)
(img:#1893023)
Şah ismailin divanından görüntüler. Bu divan nushası şahın ölümünden önce hazırlanmıştır, şu an britanya kütüphanesinde 11388 numara altında korunuyor.

1340-1514 yılları arasinda `Dogu Anadolu`, `Azerbaycan` ve `Irak`'ta hüküm sürmüs olan bir `Türkmen` hanedanıdır. Devletin kurucusu olan Oguzlarin Bayindir boyuna mensup `Karayülük Osman Bey`dir.ilk önce XIII. yüzyılın başlarında `Dogu Anadolu`'ya ge… devamını gör

(img:#1886638)
1480 yılında Akkoyunlu ve Memlük devleti arasında yaşanan savaştır. el-ruha urfanın eski ismidir ve muharebe bu isimle bilinir.
Memlük sultanı kayıtbay akkoyunlu uzun hasanın ölümünden yararlanarak emir yaşbeki 100bin kişilik orduyl… devamını gör

(img:#1879377)
1795 yılında kaçar devleti ile gürcü kartli-kaheti krallığı arasında yaşayan savaş.
Aga Muhammed Şah Kaçar gürcülerin ruslarla yaptıkları antlaşmalı bozmalarını ister ama gürcüler kabül etmez. Bu zaman kaçarlar gürcistana saldırmaya… devamını gör

(bkz: Centrocaspian Dictatorship)
(img:#1874035)
1 ağustos 1918 yılında ingilizlerin menşeviklerin ve taşnakların eliyle baküde kurduğu ve sadece 45 gün ömür süren bir devlet.
4 agustos 1918 yılında menşevik ve taşnakların davetiyle Lionel Charl… devamını gör

(bkz: Centrocaspian Dictatorship)
(img:#1874035)
1 ağustos 1918 yılında ingilizlerin menşeviklerin ve taşnakların eliyle baküde kurduğu ve sadece 45 gün ömür süren bir devlet.
4 agustos 1918 yılında menşevik ve taşnakların davetiyle Lionel Charl… devamını gör

osmanlı ordusu'nun ingiliz kuvvetlerine karşı silah ve personel desteği sağlanmaksızın savaştığı cephe. ilk 2 kuşatma girişiminde tutunmayı başaran osmanlı ordusu aylar geçmesine rağmen yardım alamadığı için ekim 1918'de başlatılan 3. ve son saldırıd… devamını gör