bugün
- uludağ sözlükteki ayak fetişizmi6
- sözlük için ne yapabiliriz9
- ben geldim naneler30
- pilavlı sohbet vs rakı balık7
- biri size sokakta yan baksa ne yaparsınız6
- geceye bir şarkı bırak7
- clydeless bonnie8
- astrolojiye inanan flörtten anında soğumak4
- kendin hakkında bir gerçek bırak7
- ilk adımı karşıdan bekleyen erkek12
- babanın sarhoş olması5
- kuranda namaz yok8
- sözlüğün hemfikir olduğu tek konu6
- türkiye nin en güvenilir insanı11
- ibrahim karagül'ün erdoğan'a fetöcü iması yapması2
- zengin kızların güzel olması2
- ejderhalar yıkanır mı sorunsalı5
- nicki kısa olanın penisi küçük olur22
- götetaparlık meşruyken ayakseverin eleştirilmesi3
- sinir bozucu şeyler3
- milli istihbarat teşkilatı3
- çitayı yükseğe koymak4
- 21 yüzyıl2
- bir insana çirkin demek3
- her ay aynı eskorta gitmek tek eşlilik midir7
- fetiş nedir kime denir2
- çakallı menemeni2
- memur emeklisinin isyanı2
- insan silmek3
- uludağ sözlük hakkında sorulmamış sorular5
- hala ekrem imamoğlu diyen tip4
- en büyük intikam başarıdır2
- sonradan yapmak2
- 3 erkek 2 kız 6 kişi parti vermek3
- sigarayı yudum yudum içen kadın güzelliği5
- 40 yaşını aşmış bunaklar kulübü2
- rus kızlarının ilik gibi olması6
- aylık 442 bin tl iyi para mıdır sorunsalı2
- haluk levent'i karalama kampanyası17
- sevgiliniz karşı cinsle tatile gidebilir mi12
- true nickli yazara özelden küfredilmesi olayı20
- bik bik'in erkek olması8
- sözlük tipsizlerinin fotoğrafları5
- şaka maka tek umudun yine bahçeli olması19
- ahbap10
- haluk levent'e para emanet etmek23
- ona bir şey söyle18
- döner mi yesem hamburger mi makarna mı13
- dünyanın en samimiyetsiz cümlesi13
- erkeklerin fetişleri2

Buhar-Hudat`lar
Buhar-Hudat hanedanı Samanilerden önce Buharayı yöneten hanedandır. 680 yıllarından başlayarak, Samani hükümdarı İsmail b. Ahmed Buharayı kendi devletine katıncaya kadar iktidarları sürmüştür.
Etimoloji : Buhar-Hudat, Buhar-Hudah : … devamını gör

(img:#1912973)
1412 yılında karakoyunlu türkmenleri ile şirvanşah gürcistan muttefikleri arasında yaşanan savaştır (battle of chalagan). Savaşta muttefik birlikleri Karakoyunlular tarafından dağıtılmış, Gürcistan ve Şirvanşah kralları esir alınmış… devamını gör

bölücü köpek olmadıktan sonra pek de sıkıntı çıkarmayanlardır. hatta çeşitlilik katarlar iyi olur, iyi ki varlardır.

bir 'türkik' alt-ırk(ımsıs)ı. insani açıdan kalitesizler... hamasi milliyetçilik olarak ifade etmiyorum, da, tarih boyunca bize pek çok 'yamuk' yapmıştır bunlar...
[link]www.haber7.com/haber.php?haber_id=194918[/link]

bir 'türkik' alt-ırk(ımsıs)ı. insani açıdan kalitesizler... hamasi milliyetçilik olarak ifade etmiyorum, da, tarih boyunca bize pek çok 'yamuk' yapmıştır bunlar...

(img:#1894387)
akkoyunlu-timurlu savaşı
Mahmutabad muharebesi, Karabağ muharebesi olarak da bilinir. 1469 yılında Azerbaycanda Timurlu ve Akkoyunlu devletleri arasında gerçekleşmiş bir savaşdır.
Karakoyunlu Cihanşah'ın ölümünü fırsat bilen Timur… devamını gör

(img:#1893022)
(img:#1893023)
Şah ismailin divanından görüntüler. Bu divan nushası şahın ölümünden önce hazırlanmıştır, şu an britanya kütüphanesinde 11388 numara altında korunuyor.

(img:#1893022)
(img:#1893023)
Şah ismailin divanından görüntüler. Bu divan nushası şahın ölümünden önce hazırlanmıştır, şu an britanya kütüphanesinde 11388 numara altında korunuyor.

1340-1514 yılları arasinda `Dogu Anadolu`, `Azerbaycan` ve `Irak`'ta hüküm sürmüs olan bir `Türkmen` hanedanıdır. Devletin kurucusu olan Oguzlarin Bayindir boyuna mensup `Karayülük Osman Bey`dir.ilk önce XIII. yüzyılın başlarında `Dogu Anadolu`'ya ge… devamını gör

(img:#1886638)
1480 yılında Akkoyunlu ve Memlük devleti arasında yaşanan savaştır. el-ruha urfanın eski ismidir ve muharebe bu isimle bilinir.
Memlük sultanı kayıtbay akkoyunlu uzun hasanın ölümünden yararlanarak emir yaşbeki 100bin kişilik orduyl… devamını gör

(img:#1879377)
1795 yılında kaçar devleti ile gürcü kartli-kaheti krallığı arasında yaşayan savaş.
Aga Muhammed Şah Kaçar gürcülerin ruslarla yaptıkları antlaşmalı bozmalarını ister ama gürcüler kabül etmez. Bu zaman kaçarlar gürcistana saldırmaya… devamını gör

(bkz: Centrocaspian Dictatorship)
(img:#1874035)
1 ağustos 1918 yılında ingilizlerin menşeviklerin ve taşnakların eliyle baküde kurduğu ve sadece 45 gün ömür süren bir devlet.
4 agustos 1918 yılında menşevik ve taşnakların davetiyle Lionel Charl… devamını gör

(bkz: Centrocaspian Dictatorship)
(img:#1874035)
1 ağustos 1918 yılında ingilizlerin menşeviklerin ve taşnakların eliyle baküde kurduğu ve sadece 45 gün ömür süren bir devlet.
4 agustos 1918 yılında menşevik ve taşnakların davetiyle Lionel Charl… devamını gör

osmanlı ordusu'nun ingiliz kuvvetlerine karşı silah ve personel desteği sağlanmaksızın savaştığı cephe. ilk 2 kuşatma girişiminde tutunmayı başaran osmanlı ordusu aylar geçmesine rağmen yardım alamadığı için ekim 1918'de başlatılan 3. ve son saldırıd… devamını gör