bugün
- pazar gününü sözlükte geçiren ezik insan7
- askere gitmenin sanılanın aksine keyifli olması6
- uludağın ekşi sözlük gibi populer olamaması9
- anın görüntüsü18
- giorgia meloni'ye ayak masajı yapmak2
- ilginç tespitler2
- kaliteli insanı belli eden detaylar3
- hizmet sektöründe çalışanlara eziyet eden kişimsi2
- balkonda kahvalti yapmak2
- doğu dizi2
- lindsey graham3
- basit yaşama günü2
- asansöre binen tuhaf insan2
- 12 temmuz 2026 norveç ingiltere maçı23
- kadınlar futbol maçı2
- ayak fetişizmi4
- dünya kupası neden 4 yılda bir defa2
- apartmanda tadilat yapan komşu terbiyesizliği4
- beach mülakatında elenip mekana alınmayan kadın2
- kız ismetin sakallarının peruk olması2
- magnus carlsen2
- lindsey graham'ın ölümü2
- el fetişisti olmak2
- herzevekil19
- dinler tarihinin en önemli olayı2
- en gey özelliğiniz3
- düzgün erkeklerin hepsinin kapılmış olması4
- üstteki yazarı öv7
- katatespizartmasinın mutfağına konuk olmak15
- beygir boku kokusu2
- hayatında ilk defa kendini akışa teslim etmek4
- geri zekalı demek hakaret mi21
- türk kızlarının keko adam sevmesi20
- gelecekteki sevgiliye not2
- seni onaracağım diyen kadın16
- türkler ırkçı mıdır10
- üstteki yazar hakkındaki varsayımlarınız30
- gençler iş beğenmiyor13
- asla dolandırılmayan insanların sırrı15
- sözlükte sizi kim tanıyor27
- yapay zekanın bilinçlenip bir dini kabul etmesi18
- şişman kızla sevgili olan erkek16
- penis boyu takıntısı14
- 26 yaşında intihar etmek4
- bir kadının ensemi okşaması10
- uludağ sözlükte debe olmaması2
- regular show2
- yakışıklı olduğunun farkında olan erkek8
- kiraz cicegi kolonyasi45
- 11 temmuz 2025 yiğit bulut'un ölmesi4

Buhar-Hudat`lar
Buhar-Hudat hanedanı Samanilerden önce Buharayı yöneten hanedandır. 680 yıllarından başlayarak, Samani hükümdarı İsmail b. Ahmed Buharayı kendi devletine katıncaya kadar iktidarları sürmüştür.
Etimoloji : Buhar-Hudat, Buhar-Hudah : … devamını gör

(img:#1912973)
1412 yılında karakoyunlu türkmenleri ile şirvanşah gürcistan muttefikleri arasında yaşanan savaştır (battle of chalagan). Savaşta muttefik birlikleri Karakoyunlular tarafından dağıtılmış, Gürcistan ve Şirvanşah kralları esir alınmış… devamını gör

bölücü köpek olmadıktan sonra pek de sıkıntı çıkarmayanlardır. hatta çeşitlilik katarlar iyi olur, iyi ki varlardır.

bir 'türkik' alt-ırk(ımsıs)ı. insani açıdan kalitesizler... hamasi milliyetçilik olarak ifade etmiyorum, da, tarih boyunca bize pek çok 'yamuk' yapmıştır bunlar...
[link]www.haber7.com/haber.php?haber_id=194918[/link]

bir 'türkik' alt-ırk(ımsıs)ı. insani açıdan kalitesizler... hamasi milliyetçilik olarak ifade etmiyorum, da, tarih boyunca bize pek çok 'yamuk' yapmıştır bunlar...

(img:#1894387)
akkoyunlu-timurlu savaşı
Mahmutabad muharebesi, Karabağ muharebesi olarak da bilinir. 1469 yılında Azerbaycanda Timurlu ve Akkoyunlu devletleri arasında gerçekleşmiş bir savaşdır.
Karakoyunlu Cihanşah'ın ölümünü fırsat bilen Timur… devamını gör

(img:#1893022)
(img:#1893023)
Şah ismailin divanından görüntüler. Bu divan nushası şahın ölümünden önce hazırlanmıştır, şu an britanya kütüphanesinde 11388 numara altında korunuyor.

(img:#1893022)
(img:#1893023)
Şah ismailin divanından görüntüler. Bu divan nushası şahın ölümünden önce hazırlanmıştır, şu an britanya kütüphanesinde 11388 numara altında korunuyor.

1340-1514 yılları arasinda `Dogu Anadolu`, `Azerbaycan` ve `Irak`'ta hüküm sürmüs olan bir `Türkmen` hanedanıdır. Devletin kurucusu olan Oguzlarin Bayindir boyuna mensup `Karayülük Osman Bey`dir.ilk önce XIII. yüzyılın başlarında `Dogu Anadolu`'ya ge… devamını gör

(img:#1886638)
1480 yılında Akkoyunlu ve Memlük devleti arasında yaşanan savaştır. el-ruha urfanın eski ismidir ve muharebe bu isimle bilinir.
Memlük sultanı kayıtbay akkoyunlu uzun hasanın ölümünden yararlanarak emir yaşbeki 100bin kişilik orduyl… devamını gör

(img:#1879377)
1795 yılında kaçar devleti ile gürcü kartli-kaheti krallığı arasında yaşayan savaş.
Aga Muhammed Şah Kaçar gürcülerin ruslarla yaptıkları antlaşmalı bozmalarını ister ama gürcüler kabül etmez. Bu zaman kaçarlar gürcistana saldırmaya… devamını gör

(bkz: Centrocaspian Dictatorship)
(img:#1874035)
1 ağustos 1918 yılında ingilizlerin menşeviklerin ve taşnakların eliyle baküde kurduğu ve sadece 45 gün ömür süren bir devlet.
4 agustos 1918 yılında menşevik ve taşnakların davetiyle Lionel Charl… devamını gör

(bkz: Centrocaspian Dictatorship)
(img:#1874035)
1 ağustos 1918 yılında ingilizlerin menşeviklerin ve taşnakların eliyle baküde kurduğu ve sadece 45 gün ömür süren bir devlet.
4 agustos 1918 yılında menşevik ve taşnakların davetiyle Lionel Charl… devamını gör

osmanlı ordusu'nun ingiliz kuvvetlerine karşı silah ve personel desteği sağlanmaksızın savaştığı cephe. ilk 2 kuşatma girişiminde tutunmayı başaran osmanlı ordusu aylar geçmesine rağmen yardım alamadığı için ekim 1918'de başlatılan 3. ve son saldırıd… devamını gör