bugün
- düzgün erkeklerin hepsinin kapılmış olması2
- herzevekil19
- katatespizartmasinın mutfağına konuk olmak15
- türkler ırkçı mıdır10
- kendinle aran nasıl2
- 12 temmuz 2026 norveç ingiltere maçı21
- geri zekalı demek hakaret mi21
- türk kızlarının keko adam sevmesi20
- gençler iş beğenmiyor13
- seni onaracağım diyen kadın16
- üstteki yazarı öv6
- sabahın şiiri3
- üstteki yazar hakkındaki varsayımlarınız30
- yakışıklı olduğunun farkında olan erkek8
- asla dolandırılmayan insanların sırrı15
- ta ki seni görene kadar6
- yapay zekanın bilinçlenip bir dini kabul etmesi18
- norveç11
- bir kadının ensemi okşaması10
- penis boyu takıntısı14
- geniş omuzlu kadınlar5
- şişman kızla sevgili olan erkek16
- sözlükte sizi kim tanıyor27
- galiba sözlükte şu an kavga var5
- 2026 dünya kupası29
- bir gün son kez entry girecek olmamız4
- biraderlere laf edenler5
- her şeye sarımsak koyan insan11
- sabah dörtte kalkmak5
- futbol22
- hayatın anlamsız olduğu gerçeği4
- hayat kalitesini düşüren şeyler12
- evlenilecek insanın önce ailesine bakmak9
- sigarayı azaltmak4
- çekici kadının tüm çekiciliğini götüren şeyler14
- kiraz cicegi kolonyasi45
- bu devirde herkes deli gibi vajina arıyor6
- geceye bi şarkı bırak5
- alexander sörloth3
- evlenmek için para biriktirmek9
- marmaris datça yolu10
- herkes ronaldinho'nun yarrağını yesin6
- israil basınından türkiye itirafı5
- izlanda başbakanına türklerden takip patlaması4
- hayatında ilk defa kendini akışa teslim etmek2
- arjantin milli futbol takımı7
- sevgilinin sürekli eski sevgiliyi anlatması7
- sözlüğün mal dolması3
- cevabı bilinmeyen sorular12
- kadına göbeğin yakıştığı gerçeği7

Buhar-Hudat`lar
Buhar-Hudat hanedanı Samanilerden önce Buharayı yöneten hanedandır. 680 yıllarından başlayarak, Samani hükümdarı İsmail b. Ahmed Buharayı kendi devletine katıncaya kadar iktidarları sürmüştür.
Etimoloji : Buhar-Hudat, Buhar-Hudah : … devamını gör

(img:#1912973)
1412 yılında karakoyunlu türkmenleri ile şirvanşah gürcistan muttefikleri arasında yaşanan savaştır (battle of chalagan). Savaşta muttefik birlikleri Karakoyunlular tarafından dağıtılmış, Gürcistan ve Şirvanşah kralları esir alınmış… devamını gör

bölücü köpek olmadıktan sonra pek de sıkıntı çıkarmayanlardır. hatta çeşitlilik katarlar iyi olur, iyi ki varlardır.

bir 'türkik' alt-ırk(ımsıs)ı. insani açıdan kalitesizler... hamasi milliyetçilik olarak ifade etmiyorum, da, tarih boyunca bize pek çok 'yamuk' yapmıştır bunlar...
[link]www.haber7.com/haber.php?haber_id=194918[/link]

bir 'türkik' alt-ırk(ımsıs)ı. insani açıdan kalitesizler... hamasi milliyetçilik olarak ifade etmiyorum, da, tarih boyunca bize pek çok 'yamuk' yapmıştır bunlar...

(img:#1894387)
akkoyunlu-timurlu savaşı
Mahmutabad muharebesi, Karabağ muharebesi olarak da bilinir. 1469 yılında Azerbaycanda Timurlu ve Akkoyunlu devletleri arasında gerçekleşmiş bir savaşdır.
Karakoyunlu Cihanşah'ın ölümünü fırsat bilen Timur… devamını gör

(img:#1893022)
(img:#1893023)
Şah ismailin divanından görüntüler. Bu divan nushası şahın ölümünden önce hazırlanmıştır, şu an britanya kütüphanesinde 11388 numara altında korunuyor.

(img:#1893022)
(img:#1893023)
Şah ismailin divanından görüntüler. Bu divan nushası şahın ölümünden önce hazırlanmıştır, şu an britanya kütüphanesinde 11388 numara altında korunuyor.

1340-1514 yılları arasinda `Dogu Anadolu`, `Azerbaycan` ve `Irak`'ta hüküm sürmüs olan bir `Türkmen` hanedanıdır. Devletin kurucusu olan Oguzlarin Bayindir boyuna mensup `Karayülük Osman Bey`dir.ilk önce XIII. yüzyılın başlarında `Dogu Anadolu`'ya ge… devamını gör

(img:#1886638)
1480 yılında Akkoyunlu ve Memlük devleti arasında yaşanan savaştır. el-ruha urfanın eski ismidir ve muharebe bu isimle bilinir.
Memlük sultanı kayıtbay akkoyunlu uzun hasanın ölümünden yararlanarak emir yaşbeki 100bin kişilik orduyl… devamını gör

(img:#1879377)
1795 yılında kaçar devleti ile gürcü kartli-kaheti krallığı arasında yaşayan savaş.
Aga Muhammed Şah Kaçar gürcülerin ruslarla yaptıkları antlaşmalı bozmalarını ister ama gürcüler kabül etmez. Bu zaman kaçarlar gürcistana saldırmaya… devamını gör

(bkz: Centrocaspian Dictatorship)
(img:#1874035)
1 ağustos 1918 yılında ingilizlerin menşeviklerin ve taşnakların eliyle baküde kurduğu ve sadece 45 gün ömür süren bir devlet.
4 agustos 1918 yılında menşevik ve taşnakların davetiyle Lionel Charl… devamını gör

(bkz: Centrocaspian Dictatorship)
(img:#1874035)
1 ağustos 1918 yılında ingilizlerin menşeviklerin ve taşnakların eliyle baküde kurduğu ve sadece 45 gün ömür süren bir devlet.
4 agustos 1918 yılında menşevik ve taşnakların davetiyle Lionel Charl… devamını gör

osmanlı ordusu'nun ingiliz kuvvetlerine karşı silah ve personel desteği sağlanmaksızın savaştığı cephe. ilk 2 kuşatma girişiminde tutunmayı başaran osmanlı ordusu aylar geçmesine rağmen yardım alamadığı için ekim 1918'de başlatılan 3. ve son saldırıd… devamını gör