bugün
C
calvinista6 yıl önce
buhar hudatlar
Buhar-Hudat`lar Buhar-Hudat hanedanı Samanilerden önce Buharayı yöneten hanedandır. 680 yıllarından başlayarak, Samani hükümdarı İsmail b. Ahmed Buharayı kendi devletine katıncaya kadar iktidarları sürmüştür. Etimoloji : Buhar-Hudat, Buhar-Hudah : … devamını gör
C
calvinista6 yıl önce
çalağan savaşı
(img:#1912973) 1412 yılında karakoyunlu türkmenleri ile şirvanşah gürcistan muttefikleri arasında yaşanan savaştır (battle of chalagan). Savaşta muttefik birlikleri Karakoyunlular tarafından dağıtılmış, Gürcistan ve Şirvanşah kralları esir alınmış… devamını gör
C
calvinista6 yıl önce
kırım tatarları
bölücü köpek olmadıktan sonra pek de sıkıntı çıkarmayanlardır. hatta çeşitlilik katarlar iyi olur, iyi ki varlardır.
C
calvinista6 yıl önce
kazaklar
bir 'türkik' alt-ırk(ımsıs)ı. insani açıdan kalitesizler... hamasi milliyetçilik olarak ifade etmiyorum, da, tarih boyunca bize pek çok 'yamuk' yapmıştır bunlar... [link]www.haber7.com/haber.php?haber_id=194918[/link]
C
calvinista6 yıl önce
kazaklar
bir 'türkik' alt-ırk(ımsıs)ı. insani açıdan kalitesizler... hamasi milliyetçilik olarak ifade etmiyorum, da, tarih boyunca bize pek çok 'yamuk' yapmıştır bunlar... [link]www.haber7.com/haber.php?haber_id=194918[/link]
C
calvinista6 yıl önce
kazaklar
C
calvinista6 yıl önce
kazaklar
C
calvinista6 yıl önce
kazaklar
C
calvinista6 yıl önce
kazaklar
C
calvinista6 yıl önce
kazaklar
C
calvinista6 yıl önce
mahmudabad savaşı
(img:#1894387) akkoyunlu-timurlu savaşı Mahmutabad muharebesi, Karabağ muharebesi olarak da bilinir. 1469 yılında Azerbaycanda Timurlu ve Akkoyunlu devletleri arasında gerçekleşmiş bir savaşdır. Karakoyunlu Cihanşah'ın ölümünü fırsat bilen Timur… devamını gör
C
calvinista6 yıl önce
şah ismail hatai divanı
(img:#1893022) (img:#1893023) Şah ismailin divanından görüntüler. Bu divan nushası şahın ölümünden önce hazırlanmıştır, şu an britanya kütüphanesinde 11388 numara altında korunuyor.
C
calvinista6 yıl önce
şah ismail hatai divanı
(img:#1893022) (img:#1893023) Şah ismailin divanından görüntüler. Bu divan nushası şahın ölümünden önce hazırlanmıştır, şu an britanya kütüphanesinde 11388 numara altında korunuyor.
C
calvinista6 yıl önce
akkoyunlular
1340-1514 yılları arasinda `Dogu Anadolu`, `Azerbaycan` ve `Irak`'ta hüküm sürmüs olan bir `Türkmen` hanedanıdır. Devletin kurucusu olan Oguzlarin Bayindir boyuna mensup `Karayülük Osman Bey`dir.ilk önce XIII. yüzyılın başlarında `Dogu Anadolu`'ya ge… devamını gör
C
calvinista6 yıl önce
el ruha savaşı
(img:#1886638) 1480 yılında Akkoyunlu ve Memlük devleti arasında yaşanan savaştır. el-ruha urfanın eski ismidir ve muharebe bu isimle bilinir. Memlük sultanı kayıtbay akkoyunlu uzun hasanın ölümünden yararlanarak emir yaşbeki 100bin kişilik orduyl… devamını gör
C
calvinista6 yıl önce
krtsanisi savaşı
(img:#1879377) 1795 yılında kaçar devleti ile gürcü kartli-kaheti krallığı arasında yaşayan savaş. Aga Muhammed Şah Kaçar gürcülerin ruslarla yaptıkları antlaşmalı bozmalarını ister ama gürcüler kabül etmez. Bu zaman kaçarlar gürcistana saldırmaya… devamını gör
C
calvinista7 yıl önce
merkezi hazar diktatörlüğü
(bkz: Centrocaspian Dictatorship) (img:#1874035) 1 ağustos 1918 yılında ingilizlerin menşeviklerin ve taşnakların eliyle baküde kurduğu ve sadece 45 gün ömür süren bir devlet. 4 agustos 1918 yılında menşevik ve taşnakların davetiyle Lionel Charl… devamını gör
C
calvinista7 yıl önce
merkezi hazar diktatörlüğü
(bkz: Centrocaspian Dictatorship) (img:#1874035) 1 ağustos 1918 yılında ingilizlerin menşeviklerin ve taşnakların eliyle baküde kurduğu ve sadece 45 gün ömür süren bir devlet. 4 agustos 1918 yılında menşevik ve taşnakların davetiyle Lionel Charl… devamını gör
C
calvinista7 yıl önce
filistin cephesi
osmanlı ordusu'nun ingiliz kuvvetlerine karşı silah ve personel desteği sağlanmaksızın savaştığı cephe. ilk 2 kuşatma girişiminde tutunmayı başaran osmanlı ordusu aylar geçmesine rağmen yardım alamadığı için ekim 1918'de başlatılan 3. ve son saldırıd… devamını gör
C
calvinista7 yıl önce
gökbey
nedense aklıma astronot kelimesine karşılık tdk'nın gökmen kelimesi geldi. neyse vatana millete hayırlı olsun. gayet faideli bir araç. umarım yakında uçak da yaparız.
C
calvinista7 yıl önce
yunanların türklere bakış açısı
iki radyandır.~ukte~
© copyright 2005 - 2026