entry'ler (1)

burun ameliyatı sonrası tamponu çıkartmak

Beyler 3 gün önce oldum en başından anlatıyorum bi tane şerefsiz arkadan gelip yüzüme vurdu o an öyle bi kan aktı ki beyler abartısız soyluyorum 1 saat aralıksız musluk gibi aktı 1 saat dan sonra damla damla 4 saat boyunca akti. Burnumdan ilk kan gelmeye başladığı zaman ayağa kalkamadim 30 dk kadar kan akmasını bekledikten sonra baktım bu durmuyor kalktim kimseye haber vermeden hastaneye yurudum 1km uzaklıkta gidene kadar yanimda beyaz bi tisort vardı hiç abartmiyorum tisort beyaz renkten kırmızıya dondudondu re kanı kanı silecek temiz yer aradım hastaneye vardığımda doktor baktı büyük ihtimal kırık dedi film istedi bende hiç acı yok sadece yüzüm şiş onu taktim gittim rontgene adam 1dk da çekti yolladı doktor rontgene ilk baktı hemen anladı burun da kırık var dedi. Sonra burda kulak burun boğaz yok sen düzgün biyere git göster 2 gün içerisinde mutlaka git dedi ben de eve gittim annemi aradım eve cagirdim dedim top oynarken dustum felan kanadı doktorlar kırık olduğunu söyledi acil doktora Batırmak gerektiğini soyledim annemde hemen doktora götürdü saat olmuş 7 doktor mu kalır ama artık bisi çıkmış bilmiyorum acil bisi varsa doktor çağrılıyormuş işte aradılar çağırdılar o sırada tomografi ve rontgen istedi onları cektik o sırada doktor gelmiş baktı böyle aletlerle dedi ödem oluşmuş 2 suanda bisi yapamam 2 gün sonra gelin dedi evde buz koyun dedi amoklavin sarı renk hap verdi günde 2 kere onu iç dedi 2gun sonra gittim doktor lokal anestezi yanı uyutmadan sadece burunu uyuşturarak yapicaklarmis disarda bekleyin dedi bende actim telefonu bakıyorum internetten nasıl diye millet kolay diyo benimde içim ferahladi beklemeye başladık doktor çağırdı ilk isim tampon plastik mi dedim o da evet dedi çünkü bez çok kotuymus duyduğum kadarıyla. Sonra doktor söyledi getirin diye böyle ameliyat kıyafeti giydim sedyeyle goturuyorlar içimde korku yoktu ta ki o ameliyat yerine girene kadar zaten içeri bi girdim inleyen inleyene yanı orda olsanız altiniza sicardiniz sonra yavaş yavaş goturuyolar işte sonunda vardık diğer doktorlar ameliyat sırasında müzik açıyor rahatlatmak için biz nasıl bi Piç doktora denk geldiysek müzik açmadı yattım masaya titriyorum hem soğuk hemde korkudan sonra doktor malzemeleri getirdi 2 kişi biri malzeme veriyor diğeri yapıyor adam ilk sarı bi bez aldı böyle 4cm uzunluğunda 2 bez onu adrenalina soktu kanamayı önlemek için sonra o iki bezi burnun köküne kadar soktu ama nasıl acıyor mk ha bide o uyusturmayi Anlatmadım bak onu anlatayım doktor adrenalini koydu sonra çıkardı öküz gibi iğneleri yapmaya başladı fazla acitmaz o iğneler ilk olarak 2sol burna 2 sağ burna iğne yaptı sonra 3 tane burnun üzerinden fazla bisi hissetmedim sonra o bezleri soktu onları bekletip çekiyordu ama varya çekerken ömrümden omur gitti ve ameliyat sırasında bunu 7 8 kere yaptı sonra ucunda pamuk olan bi makasla kemikleri düzeltmeye başladı buda aşırı derecede acidi beyler açık konusuyum yaş 17 kolay kolay ağlamam ama o ameliyathane ye girerken öyle bi psikolojiyle girdim ki yanı o an ağlamaya başladım doktor o kemikleri düzeltirken çok ağladım yüzüm sırıl sıklam oldu sonunda doktor çıkardı o şeyi bakın ne dediyse onu yazicam sonunda bitirdik dedi sadece tampon ve alçı koyucam dedi bunlar da onların yanında hiç bisey dedi adam o plastik tamponu aldı anasini sikeyim canım öyle bi acidi ki burda kelimelerle yazamam ama nasıl ağlıyorum yeter abi yeter diyorum o Piç de bitti bitti diyor beyler omrunuzde böyle bi acı duymadiniz emin olun bide bu başlık altındaki ibneler tampon çok kolay acitmiyor diyor bende acitmicak sandım çok acidi mk çok acidi kim ne derse desin dun ameliyat oldum onlarmi bilir benmi neyse adam 1 tampon taktı sıra diğerine geçti ama acıması geçmedi bende ağlayarak bekle diyebildim adam bu acitmicak diyor bende mk sonunda dayanamadım adam ne zaman bu acitmicak dese acıyor du bende dedim mk Piçi sabahtan beri acitmicak acitmicak diyosun acitmiyosun dedim ama dediği gibi oldu diğeri kadar acımadı ama baya acidi adamlar tamponu taktı öyle bi değişik hissediyorsunuz ki nefes alamiyosun burnundan yanı ornek ben burnumdan nefes almaya aliskinim o zaman düşündüm nasıl uyucam felan diye sonunda alçı koydular sedyeyle goturuyorlar annem kapıda bekliyor annem nasılsın dedi cevap veremedim sonra yattım yatağa dusunuyom işte napcam diye sonra öyle bir baş ağrısı girdiki benim basım agrimaz ama çok ağridı sadece iğne diyebildim hemen iğne yaptılar ama ne fayda hiç etki göstermedi sonra bugün hastanede yatmasına gerek yok 2 gün sonra gelsin tamponları çıkaralım dediler bende üstümu giydim yuruyorum arabaya gittik oturdum arkaya hava 33 derece ben donuyorum annemde haklı olarak cam açmak istiyor hep karşı çıktım eve gittim çok uykum var yattım yatağa ama uyunmuyor aliskinim burundan nefes almaya uyuyamiyorum mk tüm gece gözler kapalı bekledim ne konusabiliyorsunuz ne bisey yiyebiliyorsunuz bugün ameliyattan çıktığım 1. Gün yarın sabahı iple cekiyorum artık bi an önce alınsın bu tampon denilen Piç şey de kurtulam ameliyat sonrasında çok baş ağrısı olur eğer ameliyata gircekseniz kendinizi ağızdan nefes almaya alistirin derim bakın beyler saat gecenin 1i sırf ameliyat olacaklara yardımcı olayım diye usenmedim yazdım su 1 günde kendimi öldürmek bile geçti içimden ama bi sevgilim var canımdan çok sevdiğim onu birakamam diye Vazgeçtim yakında 6. Ayimiz olucak onu çok seviyorum sorular varsa alabilirim