bugün
- kabataş olayı görüntüleri26
- istanbul un çok pahalı olması27
- en sevilmeyen ev işleri15
- kara sevdaya tutulan kalmaması7
- erdogan ve trump'ın yakın ilişkisi4
- gocu25
- mel mel bakan gibson ve 0 0 710
- gönül almaya çalışan erkek11
- arkadaşlar ne oldu size böyle3
- en son ne aldınız5
- kavgada ele sıçıp yumruklar atmak7
- hangi manifest kızısın4
- vaatlerinin tam tersi olduğu halde iktidarda olmak2
- beyaz ekmek yiyen vatan hainleri10
- dünya kaç renklidir3
- ben lafa değil göte bakarım4
- haluk levent son açıklaması6
- şimdi herkes su içsin3
- ne yesem3
- karı kıza para yedirir misiniz4
- yazarların bugün cılkını çıkardığı şarkı7
- küsünce sevgiliye komik video atmak3
- kız dediğin biraz saf olur3
- toplu taşımada milletin ekranına bakan tipler4
- ömer hayyam5
- lansor4
- 19 temmuz 2026 ispanya arjantin maçı61
- 21 temmuz 2026 fenerbahçe gornik zabrze maçı4
- düşene gülmek2
- mücteba hamaney2
- bütün mal varlığı üstünde sokakta yaşayan insan4
- molla rejimi2
- hata çözmek2
- 1 saatte 10 bira içmek19
- en fazla artılanmayı hak eden yazarlar2
- yks 20263
- herkes yatsın iyi geceler9
- sözlük kızlarının kombinleri20
- gençlerin öfkesinin yanlış yerlere yönelmesi2
- yıldız falına bakan kezo2
- tembel ve çalışmayan insan16
- hayat geriye doğru anlaşılır2
- velvet vs nervio19
- neden okula gitmek zorundayız3
- oytun erbaş4
- erkeklerin giderek feminenleşmesi11
- iran da patlama sesleri2
- the merich13
- nick vermeden bir yazara ağır hakaret etmek13
- philadelphia krem peyniri2
entry'ler (38)
sabah saat 7 de mesayiye kalkar gibi kalktık izledik önümüzde ki cumartesi için de hazırız tabiinin verdiği yayının berbatlık sağ olsun burdan izliyoruz https://kiraztv.com/
iyi bilmezdik hocam biz ya hızlı geçelim.
Geçenlerde birkaç tane büyük PDF dosyasını küçültmem gerekti. Başta “iki tıkla hallolur” diye düşünüyordum ama işin içine girince o kadar basit olmadığını fark ettim.
ilk denemede maksimum sıkıştırmayı seçtim. Dosya boyutu bayağı düştü ama belgeyi açınca özellikle görsellerin olduğu yerler mahvolmuştu. Bazı yazılar bulanık olmuş, çizimler okunmaz hale gelmişti. Özellikle resmi evrak veya çıktı alınacak dosyalarda bu durum ciddi sıkıntı yaratabiliyor.
Bir başka garip durum da taranmış PDF’lerde oldu. Dosyayı küçültüyorsun ama belge içinde hiçbir şeyi arayamıyorsun. Meğer olay sadece sıkıştırmak değilmiş, önce OCR yapmak gerekiyormuş. Yani sistemin yazıları tanıması lazım. Yoksa belge sadece fotoğraf gibi kalıyor.
En stresli kısım ise yanlışlıkla orijinal dosyanın üstüne kaydetmek oldu. Kalite düşünce geri dönüşü de olmuyor. O yüzden artık böyle işlemlerde direkt kopya alıyorum.
Bir de internetten rastgele PDF sıkıştırma sitesi kullanma konusu var. insan çok düşünmüyor ama içinde kimlik bilgisi, sözleşme falan olan dosyaları bilinmeyen yerlere yüklemek biraz riskli geliyor bana.
Son olarak şunu fark ettim; dosya küçüldü diye direkt göndermemek lazım. Bazı sistemler hâlâ “dosya boyutu büyük” hatası verebiliyor. Ben birkaç kez tekrar uğraşmak zorunda kaldım.
Kısacası PDF sıkıştırma basit bir işlem gibi duruyor ama özellikle önemli belgelerde yanlış ayar seçince uğraştırabiliyor.
işinize yarabilir:https://www.adobe.com/tr/.../online/compress-pdf.html
ilk denemede maksimum sıkıştırmayı seçtim. Dosya boyutu bayağı düştü ama belgeyi açınca özellikle görsellerin olduğu yerler mahvolmuştu. Bazı yazılar bulanık olmuş, çizimler okunmaz hale gelmişti. Özellikle resmi evrak veya çıktı alınacak dosyalarda bu durum ciddi sıkıntı yaratabiliyor.
Bir başka garip durum da taranmış PDF’lerde oldu. Dosyayı küçültüyorsun ama belge içinde hiçbir şeyi arayamıyorsun. Meğer olay sadece sıkıştırmak değilmiş, önce OCR yapmak gerekiyormuş. Yani sistemin yazıları tanıması lazım. Yoksa belge sadece fotoğraf gibi kalıyor.
En stresli kısım ise yanlışlıkla orijinal dosyanın üstüne kaydetmek oldu. Kalite düşünce geri dönüşü de olmuyor. O yüzden artık böyle işlemlerde direkt kopya alıyorum.
Bir de internetten rastgele PDF sıkıştırma sitesi kullanma konusu var. insan çok düşünmüyor ama içinde kimlik bilgisi, sözleşme falan olan dosyaları bilinmeyen yerlere yüklemek biraz riskli geliyor bana.
Son olarak şunu fark ettim; dosya küçüldü diye direkt göndermemek lazım. Bazı sistemler hâlâ “dosya boyutu büyük” hatası verebiliyor. Ben birkaç kez tekrar uğraşmak zorunda kaldım.
Kısacası PDF sıkıştırma basit bir işlem gibi duruyor ama özellikle önemli belgelerde yanlış ayar seçince uğraştırabiliyor.
işinize yarabilir:https://www.adobe.com/tr/.../online/compress-pdf.html
drdisk lab şirketiyle aynı ofisi kullanan şirket. drdisk lab ın sektörde adı çıktığı için müşterileri buradan çekmeye çalışıyorlar. buradan hizmet alacaksanız diğer şirketi iyi araştırın.
algı operasyonu demişler ama bu tür sözde data kurtarmacıların tipik davranışları var hackerla sakın konuşmayın derler çünkü konuşursanız kendilerinin de hacker la konuştuğunun ortaya çıkmasından korkarlar. bir diğeri veri kurtarma sektöründe fiyat vermek ortalama 30dk 1 saat sürer data incelenir ve fiyat verilir. bunun fiyatını vermek günler sürmez. ama bu tür şirketler fiyat vermez veremez çünkü önce hacker dan fiyatı alıp pazarlık yapacaklar sonra üste kendi paylarını koyup size satacaklar. bu şirket de bu tanımlara birebir uyuyor. bunlar gibi çok sözde data kurtarmacı türedi aman dikkat edin. hasarlı diskten veri kurtarmakla virüslerin çok güçlü algoritmalarla şifrelediği verileri kurtarmak aynı şey değil.
şuan bir çok şikayet ve dava ile uğraşan şirket kapanmaları yakındır. günümüzde şifreleme algoritmaları çok gelişti her fidye virüsü varyantına çözeriz diyip koskoca şirketleri 2-3 kurnaz bir ofiste toplanıp kandırabiliyor. böyle şirketleri ele veren 2 şey var fiyat bilgisini geç verirler ve hackerla sakın konuşmayın derler. yani verileri kendi yöntemleriyle kurtaran bir şirketseniz hackerla iletişime geçilmesinde nasıl bir sakınca var? yoksa fidye fiyatının öğrenilip sizin verdiğiniz fiyatla aynı çıkmasından mı korkuyorsunuz? yoksa arka planda hackerlara mail atıp fidye fiyatını öğrenip hacker dan decrypter satın aldığınız anlaşılmasın mı istiyorsunuz?
canan ova’nın mahlas çocuk yayınları’ndan çıkan ve 4. Baskısına giren kitabı Karahindiba’nın çizgi filmi çıkacakmış. izleyip görelim
Uludağ'dayım uludağ'da
Karı izliyorum Karı..
Donu Çözülmüş Karı..
Masamda ya biram, ya rakım ,, h
Herkesinki elinde, benimki si kırık,
Karı izliyorum Karı..
Donu Çözülmüş Karı..
Masamda ya biram, ya rakım ,, h
Herkesinki elinde, benimki si kırık,
Maçtan ve mağlubiyetten çok, Falcao hakkında yaptığı açıklamayı sonradan ben demedim demesi daha gündem yapmayı becerebilen teknik direktör
Ne diyeceksin ama öpüşmeden ziyade bu video nasıl ortaya çıktı bu çok enteresan geldi bana.
Bunların ele başı FETö değilmi, bugün gördüğüm bir yazıda Mike Pence Erdoğan'a FETÖ'yü verelim, Suriye'den çekil diyecek miş!
https://www.baskanhaber.c...adesini-mi-teklif-edecek/
https://www.baskanhaber.c...adesini-mi-teklif-edecek/
adına Türkü yakılan göz rengidir. Ama hepsine yazılmıştır, demek ki göz rengi Türkü yazmak için önemli bir kriter değil.
Yaw he he denir aslında buna ama, bende olmayınca katılmıyor değilim
Sigaraya yine zam gelmiş, bir fikrim var aynı akaryakıtta olduğu gibi eşsel sistem olsun, sigaraya bazı bazı indirim gelsin.. benzinden fazla tüketilen tek şey bu..
devamı
https://www.borsazamani.c...araya-yine-zam-h9873.html
devamı
https://www.borsazamani.c...araya-yine-zam-h9873.html
pazartesi tatilmiş gibi geliyor ama yarın iş var..
Adana'da engelli vatandaşa yapılan şiddeti görünce şu karara vardım.
Toplu taşıma aracında bulunup bu olaya ses çıkarmayan engelli . Kör ,Sağır, Dilsiz,
Toplu taşıma aracında bulunup bu olaya ses çıkarmayan engelli . Kör ,Sağır, Dilsiz,
Uludağ sözlükte çaylaklıktan çıkmaya çalışırken yardıran ben.
Malumun ilanı olmuş zaten bekleniyordu. Cumhurbaşkanı adayı olursa şaşmayın.
Milletvekillerine on iki adet implant hakkı verilmesinin ardından acaba ağda promosyon kazanabilir miyim diye girilen durumdur.
Atatürk yada her kim olursa olsun şu an cennet veya cehennemdedir demek din çıkmaya götürür. Cennet ve cehennem dünya aklı ile zamanı ve mekanı bilinemez o yüzden atatürk ölmüştür, artık hesap Allah ile onun arasındadır.