bugün

entry'ler (38)

milli maçı izlemeyen erkek

sabah saat 7 de mesayiye kalkar gibi kalktık izledik önümüzde ki cumartesi için de hazırız tabiinin verdiği yayının berbatlık sağ olsun burdan izliyoruz https://kiraztv.com/

nasıl birisiniz

iyi bilmezdik hocam biz ya hızlı geçelim.

pdf sıkıştırma hataları

Geçenlerde birkaç tane büyük PDF dosyasını küçültmem gerekti. Başta “iki tıkla hallolur” diye düşünüyordum ama işin içine girince o kadar basit olmadığını fark ettim.

ilk denemede maksimum sıkıştırmayı seçtim. Dosya boyutu bayağı düştü ama belgeyi açınca özellikle görsellerin olduğu yerler mahvolmuştu. Bazı yazılar bulanık olmuş, çizimler okunmaz hale gelmişti. Özellikle resmi evrak veya çıktı alınacak dosyalarda bu durum ciddi sıkıntı yaratabiliyor.

Bir başka garip durum da taranmış PDF’lerde oldu. Dosyayı küçültüyorsun ama belge içinde hiçbir şeyi arayamıyorsun. Meğer olay sadece sıkıştırmak değilmiş, önce OCR yapmak gerekiyormuş. Yani sistemin yazıları tanıması lazım. Yoksa belge sadece fotoğraf gibi kalıyor.

En stresli kısım ise yanlışlıkla orijinal dosyanın üstüne kaydetmek oldu. Kalite düşünce geri dönüşü de olmuyor. O yüzden artık böyle işlemlerde direkt kopya alıyorum.

Bir de internetten rastgele PDF sıkıştırma sitesi kullanma konusu var. insan çok düşünmüyor ama içinde kimlik bilgisi, sözleşme falan olan dosyaları bilinmeyen yerlere yüklemek biraz riskli geliyor bana.

Son olarak şunu fark ettim; dosya küçüldü diye direkt göndermemek lazım. Bazı sistemler hâlâ “dosya boyutu büyük” hatası verebiliyor. Ben birkaç kez tekrar uğraşmak zorunda kaldım.

Kısacası PDF sıkıştırma basit bir işlem gibi duruyor ama özellikle önemli belgelerde yanlış ayar seçince uğraştırabiliyor.

işinize yarabilir:https://www.adobe.com/tr/.../online/compress-pdf.html

mls veri kurtarma

drdisk lab şirketiyle aynı ofisi kullanan şirket. drdisk lab ın sektörde adı çıktığı için müşterileri buradan çekmeye çalışıyorlar. buradan hizmet alacaksanız diğer şirketi iyi araştırın.

drdisklab verikurtarma rezaleti

algı operasyonu demişler ama bu tür sözde data kurtarmacıların tipik davranışları var hackerla sakın konuşmayın derler çünkü konuşursanız kendilerinin de hacker la konuştuğunun ortaya çıkmasından korkarlar. bir diğeri veri kurtarma sektöründe fiyat vermek ortalama 30dk 1 saat sürer data incelenir ve fiyat verilir. bunun fiyatını vermek günler sürmez. ama bu tür şirketler fiyat vermez veremez çünkü önce hacker dan fiyatı alıp pazarlık yapacaklar sonra üste kendi paylarını koyup size satacaklar. bu şirket de bu tanımlara birebir uyuyor. bunlar gibi çok sözde data kurtarmacı türedi aman dikkat edin. hasarlı diskten veri kurtarmakla virüslerin çok güçlü algoritmalarla şifrelediği verileri kurtarmak aynı şey değil.

drdisklab

şuan bir çok şikayet ve dava ile uğraşan şirket kapanmaları yakındır. günümüzde şifreleme algoritmaları çok gelişti her fidye virüsü varyantına çözeriz diyip koskoca şirketleri 2-3 kurnaz bir ofiste toplanıp kandırabiliyor. böyle şirketleri ele veren 2 şey var fiyat bilgisini geç verirler ve hackerla sakın konuşmayın derler. yani verileri kendi yöntemleriyle kurtaran bir şirketseniz hackerla iletişime geçilmesinde nasıl bir sakınca var? yoksa fidye fiyatının öğrenilip sizin verdiğiniz fiyatla aynı çıkmasından mı korkuyorsunuz? yoksa arka planda hackerlara mail atıp fidye fiyatını öğrenip hacker dan decrypter satın aldığınız anlaşılmasın mı istiyorsunuz?

mahlas yayınları

canan ova’nın mahlas çocuk yayınları’ndan çıkan ve 4. Baskısına giren kitabı Karahindiba’nın çizgi filmi çıkacakmış. izleyip görelim

anın görüntüsü

Uludağ'dayım uludağ'da
Karı izliyorum Karı..
Donu Çözülmüş Karı..
Masamda ya biram, ya rakım ,, h
Herkesinki elinde, benimki si kırık,

fatih terim

Maçtan ve mağlubiyetten çok, Falcao hakkında yaptığı açıklamayı sonradan ben demedim demesi daha gündem yapmayı becerebilen teknik direktör

ağızdan öpüşen azgın türbanlı hanım

Ne diyeceksin ama öpüşmeden ziyade bu video nasıl ortaya çıktı bu çok enteresan geldi bana.

pkk vs dhkp c vs mlkp vs tikko

Bunların ele başı FETö değilmi, bugün gördüğüm bir yazıda Mike Pence Erdoğan'a FETÖ'yü verelim, Suriye'den çekil diyecek miş!
https://www.baskanhaber.c...adesini-mi-teklif-edecek/

ela göz

adına Türkü yakılan göz rengidir. Ama hepsine yazılmıştır, demek ki göz rengi Türkü yazmak için önemli bir kriter değil.

mavi gözün aslında güzel olmaması

Yaw he he denir aslında buna ama, bende olmayınca katılmıyor değilim

15 ağustos sigara vergi zammı

Sigaraya yine zam gelmiş, bir fikrim var aynı akaryakıtta olduğu gibi eşsel sistem olsun, sigaraya bazı bazı indirim gelsin.. benzinden fazla tüketilen tek şey bu..
devamı
https://www.borsazamani.c...araya-yine-zam-h9873.html

nasıl hissediyorsun

pazartesi tatilmiş gibi geliyor ama yarın iş var..

duyma engelli gencin otobüste darp edilmesi

Adana'da engelli vatandaşa yapılan şiddeti görünce şu karara vardım.
Toplu taşıma aracında bulunup bu olaya ses çıkarmayan engelli . Kör ,Sağır, Dilsiz,

anın görüntüsü

Uludağ sözlükte çaylaklıktan çıkmaya çalışırken yardıran ben.

ümit kocasakal ın chp başkan adaylığını açıklaması

Malumun ilanı olmuş zaten bekleniyordu. Cumhurbaşkanı adayı olursa şaşmayın.

yeliz isimli milletvekillerinin pos bıyıklı olması

Milletvekillerine on iki adet implant hakkı verilmesinin ardından acaba ağda promosyon kazanabilir miyim diye girilen durumdur.

atatürk şu an kesin cehennemdedir

Atatürk yada her kim olursa olsun şu an cennet veya cehennemdedir demek din çıkmaya götürür. Cennet ve cehennem dünya aklı ile zamanı ve mekanı bilinemez o yüzden atatürk ölmüştür, artık hesap Allah ile onun arasındadır.
© copyright 2005 - 2026