bugün
- birader ne demek10
- diamond bosphorus14
- arkadaşlar bir şey soracağım15
- yazarların nickleri nereden geliyor7
- nervio burak demirbilek evliliği7
- sozlugun hafizasi6
- gocu meriç7
- tai lung18
- artık bilgi içerikli entryleri tek tek okuyacağım5
- yeni parti46
- baş meriç7
- sözlüğe bilgi içerikli entry girmek6
- mehdi beklentisi4
- traktörü olan yazarlar3
- gammazı ispiyoncu sanmak15
- kız nick altı meriçleri13
- bir erkek yazara instagramdan ulaşmak4
- arabayı yavaş süren tipler16
- merfulu gitmesin kampanyası15
- ismet gürbüz7
- kafiyesiz şiir saçmalığı3
- pkk türk sanatını davar güder gibi güdüyor13
- gammazların tarafsız olması gerekliliği13
- ermeni çeteleri2
- apoya küfür edince kuduran kürtçü9
- gammazlar ve biraderler arasındaki kirli ilişki10
- nervio moderatör olsun kampanyası10
- beni seven yazarlar10
- dün gece sözlükte yaşanan o rezil olay14
- sular kesikken gelen kaka3
- e'e f e2
- parayla limon almak3
- bana onu sormayin birader2
- bırakın kavgayı maç başlıyor7
- öykü serter8
- arkadaşlar sizce ben5
- yakışıklı erkeklerin gay olması10
- sözlük yazarlarının çayları12
- cesur yürek mansur yavaş nerede2
- mehdi ile islam gariplikten çıkacak2
- online yazarlar neden yazmıyor12
- hatırladığınız en eski anı7
- ayınan mıyorum ayınan mıyorum11
- sözlük yazarları nasıl hissediyor3
- aslan eti4
- uludağ sözlük için öneriler8
- sanat sepet tayfa6
- bu kitabı okuyum mu4
- gocu bey meh meh reyiz2
- göz makyajı2
sevdiği entry'ler
Hüseyin nihal atsiz - ruh adam. O kitabı bitirdikten sonra uzun süre boşluğa düştüm ve kendime gelemedim.
ulu önder mustafa kemal atatürk 10 kasım 1938'de vefat etti, cenazenin nereye defnedileceğine karar verilemediği için naaşında tahnit işlemleri yapıldı.
tahnit işlemleri yapılan naaş çelik bir tabuta konuldu.
görsel
17 kasım 1938'de düzenlenen cenaze töreni sonrası 2 gün dolmabahçe sarayı'nda katafalkta bekletilen atatürk'ün naaşı, 19 kasım 1938 tarihinde yavuz zırhlısı ile izmit'e, oradan da trenle ankara'ya nakledildi.
görsel
20 kasım 1938'de ankara'ya getirilen ulu önder'in naaşı, 21 kasım 1938'de düzenlenen tören ile ankara etnografya müzesine nakledildi.
görsel
bundan 15 yıl sonra ise 10 kasım 1953'te anıtkabir'in tamamlanması ile birlikte etnografya müzesinden alınarak törenle anıtkabir'e nakledildi.
görsel
16 kasım 1938'de tahnit işlemi yapılarak ve çelik bir tabuta konularak mühürlenen atatürk'ün naaşı, tabuttan çıkarılarak anıtkabir'deki mozolesine yerleştirildi.
mozoleye yerleştirme işleminde atatürk'ün yüzü açıldı, bozulmadığı görüldü.
islami usullere uygun olarak ve dualar eşliğinde anıtkabir'deki mozolesine defni yapıldı.
görsel
atatürk'ün bugün yattığı mozolesine o gün türkiye cumhuriyeti'nin tüm illerinden, selanik'ten, kıbrıs'tan, buhara ve semerkant'tan, horasan'dan, pamir yaylasından, tataristan'dan, kerkük'ten, libya'dan, tunus'tan, mekke ve medine'den getirilen topraklar serildi ve ulu önder'in cansız bedeni bu kutsal topraklarla bütünleşti...
size bin kere diyorum ki bilmediğiniz konularda yazmayın.
hele hele atatürk hakkında hiç yazmayın.
atatürk size çok ağır gelir...
#tarih
edit: ek olarak, atatürk'e yapılan işlem yukarıda da bahsettiğim üzre (bkz: tahnit) işlemidir.
tahnit işlemi mumyalama değildir. mumyalama ve tahnit arasında farklar vardır.
tahnit işlemleri yapılan naaş çelik bir tabuta konuldu.
görsel
17 kasım 1938'de düzenlenen cenaze töreni sonrası 2 gün dolmabahçe sarayı'nda katafalkta bekletilen atatürk'ün naaşı, 19 kasım 1938 tarihinde yavuz zırhlısı ile izmit'e, oradan da trenle ankara'ya nakledildi.
görsel
20 kasım 1938'de ankara'ya getirilen ulu önder'in naaşı, 21 kasım 1938'de düzenlenen tören ile ankara etnografya müzesine nakledildi.
görsel
bundan 15 yıl sonra ise 10 kasım 1953'te anıtkabir'in tamamlanması ile birlikte etnografya müzesinden alınarak törenle anıtkabir'e nakledildi.
görsel
16 kasım 1938'de tahnit işlemi yapılarak ve çelik bir tabuta konularak mühürlenen atatürk'ün naaşı, tabuttan çıkarılarak anıtkabir'deki mozolesine yerleştirildi.
mozoleye yerleştirme işleminde atatürk'ün yüzü açıldı, bozulmadığı görüldü.
islami usullere uygun olarak ve dualar eşliğinde anıtkabir'deki mozolesine defni yapıldı.
görsel
atatürk'ün bugün yattığı mozolesine o gün türkiye cumhuriyeti'nin tüm illerinden, selanik'ten, kıbrıs'tan, buhara ve semerkant'tan, horasan'dan, pamir yaylasından, tataristan'dan, kerkük'ten, libya'dan, tunus'tan, mekke ve medine'den getirilen topraklar serildi ve ulu önder'in cansız bedeni bu kutsal topraklarla bütünleşti...
size bin kere diyorum ki bilmediğiniz konularda yazmayın.
hele hele atatürk hakkında hiç yazmayın.
atatürk size çok ağır gelir...
#tarih
edit: ek olarak, atatürk'e yapılan işlem yukarıda da bahsettiğim üzre (bkz: tahnit) işlemidir.
tahnit işlemi mumyalama değildir. mumyalama ve tahnit arasında farklar vardır.
Bu arkadaşınızın artık yüzü gülmüyor. Haberiniz olsun.
(img:#1939806)
(img:#1939806)