bugün
- arkadaşlar yeni işe başladım13
- yazarların yapmayı düşündükleri çocuk sayısı12
- eski sevgilinin aylar sonra yazması9
- sözlük yazarlarının gerçek adları40
- gocu38
- tavuk kanadı ne işe yarıyor sorunsalı7
- öğretmenler odasında özgür irade tartışması3
- iblis'in sesini duymak9
- kahvaltıda kaç zeytin yersiniz15
- 28 bine çalışmak7
- allah5
- istifa etmek3
- dikkat çekmeye çalışan erkek5
- yaşlılığı kabullenemeyen insan10
- mazotun litresi 101 lira36
- sözlükteki şeref yoksunu yazarlar7
- nervio hamferdinin izmire gelmesi7
- sadece filistin'i önemsemek13
- hoslanilan kızın adının makbule olması4
- arkadaşlar numaranızı verir misiniz3
- anın görüntüsü27
- bik bik'in mutfağına konuk olmak30
- mazot 1 ytl olacak3
- israil11
- lost taki libby'nin memeleri2
- petrol bulduk haberleri8
- 17 eylül 2026 beşiktaş marsilya maçı8
- gerçek mehdi kim3
- gammazlardan korunmanın yolları2
- vazgeçtim dünyadan3
- ekonomi iyiken de akpye oy vermeyenler25
- ülkücülere küfür edip ülkücülerden oy bekleyen tip8
- east of eden5
- arkadaşlar bir şey soracağım13
- öcalan'ın kira vermeden villada oturması12
- kıbrıs barış harekatını ecevit'e mal etmek20
- kürdü sevin9
- arkadaşlar bir şey danışacağım2
- arkadaşlar buraya bakar mısınız2
- oğlunuza bedelli yaptırır mısınız4
- türkler vs türkiyeliler6
- as maca8
- arkadaşlar bakar mısınız16
- reagan ridley9
- sözlükteki kaliteli yazarlar41
- doktor kadın çöpçü erkek evliliği11
- yetiş ya gavs6
- g i l d e d l i l y27
- einstein2
- copernicus2
entry'ler (13)
Cahiliye devrine hapsolmuş bir zavallının söylemidir. (Mağaradan çıkamamış bile olabilir)
Doğuruyoruz yaranamıyoruz, büyütüyoruz yaranamıyoruz, evlatlık, yârenlik ediyoruz yaranamıyoruz. Ne körsünüz ne nankörsünüz be efendiler (!)
Doğuruyoruz yaranamıyoruz, büyütüyoruz yaranamıyoruz, evlatlık, yârenlik ediyoruz yaranamıyoruz. Ne körsünüz ne nankörsünüz be efendiler (!)
Sevin, sevilin, bunları hissettirin. Hayırlı işlerde acele edin. Armudun sapı üzümün çöpü olayına girmeyin. Her şeyi dert edinmeyin. Boşanmak için evlenmeyin. Eşinizi hakettiğinde takdir etmeyi bilin, motive olacak daha güzel işler yapacaktır.
Aile ile savaşma olayına girmeyin, eşinizi de o pozisyona getirmeyin.
(kandırdım bekârım kii eheueh)
Aile ile savaşma olayına girmeyin, eşinizi de o pozisyona getirmeyin.
(kandırdım bekârım kii eheueh)
Sonra da "Bu akşam bulaşıkları ben yıkayacam o kadar !" demeli asdfds korkacak bir şey yok
Ekranlarda fizikçilerin başını belaya sokan ( genelde fizikçi şahsın kaçması ile sonuçlanıyor :D ) felsefeci. (Filozof mu deseydim ?)
Hakkını helal edeydin ?
Ağlamasına ağlar da kız kişisi bunun kendisi için olduğuna kanaat getirmekte acele etmesin, erkek kişisi kendi egosu incindiği için ağlıyor da olabilir, asla bilemezsiniz.
Anadan geçilirrr bre hasaann, yârdan geçilmezzz ... (bkz: drama köprüsü)
(anne de değilim eş de değilim)
(anne de değilim eş de değilim)
Bekârlar evlenmek ister, evlenenler boşanmak ister ama boşananlar da tekrar evlenmek ister. Demek kiii neaaamişş, kiminle evlenildiği önem arzeden noktaymış. Evlilik güzeldir, sevdicek yamacındaysa, sana omuz veriyorsa çok da şanslısındır. O evlilik yapılacak !
Planlar yapar ve mırıldanır; önünde sonundaa benim olacaksığğğn hadi naz yapmaa.
Hakan Arslanbenzer / Yaş Otuz ~~
Tarık Tufan / Anna
Yavuz Bülent Bakiler / Şaşırdım Kaldım işte
Erdem Beyazıt / Yok Gibi Yaşamak
Sezai Karakoç / Yağmur Duası
Sezai Karakoç / Ötesini Söylemeyeceğim
Şimdilik yetsin.
Tarık Tufan / Anna
Yavuz Bülent Bakiler / Şaşırdım Kaldım işte
Erdem Beyazıt / Yok Gibi Yaşamak
Sezai Karakoç / Yağmur Duası
Sezai Karakoç / Ötesini Söylemeyeceğim
Şimdilik yetsin.
Çocukların gürültücü olduğunu düşünür (sanki yetişkinler sistematik gürültü makinaları değildir !), gezip tozarken anneğğ babağğ diye paçasından çekiştiren olsun istemez.
Dipnot : bi arkadaşım(!) bana, evlenelim ama çocuk diyorsan ben yokum demişti (gençti ne dediğini bilmiyordu).
Dipnot : bi arkadaşım(!) bana, evlenelim ama çocuk diyorsan ben yokum demişti (gençti ne dediğini bilmiyordu).
En akılcıl açıklaması, sevgiliyi daha yakından ( yalın, maskesiz ve hızlı ) tanımak adına yapılıyor olması durumudur. Ki kanaatimce, bu hızlandırılmış tanıma talebi çoğunlukla kuşku kaynaklıdır.
TMK m.40 kapsamında cereyan edecek olan hukuki süreçtir.
Sadece biyolojik açıdan değil, ruhsal açıdan da zorunlu olma koşuluna bağlıdır.
Görelim...
Cinsiyetini değiştirmek isteyen kimse, şahsen başvuruda bulunarak mahkemece cinsiyet değişikliğine izin verilmesini isteyebilir. Ancak, iznin verilebilmesi için, istem sahibinin onsekiz yaşını doldurmuş bulunması ve evli olmaması; ayrıca transseksüel yapıda olup, cinsiyet değişikliğinin ruh sağlığı açısından zorunluluğunu ve üreme yeteneğinden sürekli biçimde yoksun bulunduğunu bir eğitim ve araştırma hastanesinden alınacak resmi sağlık kurulu raporuyla belgelemesi şarttır.
Verilen izne bağlı olarak amaç ve tıbbi yöntemlere uygun bir cinsiyet değiştirme ameliyatı gerçekleştirildiğinin resmi sağlık kurulu raporuyla doğrulanması halinde, mahkemece nüfus sicilinde gerekli düzeltmenin yapılmasına karar verilir.
Sadece biyolojik açıdan değil, ruhsal açıdan da zorunlu olma koşuluna bağlıdır.
Görelim...
Cinsiyetini değiştirmek isteyen kimse, şahsen başvuruda bulunarak mahkemece cinsiyet değişikliğine izin verilmesini isteyebilir. Ancak, iznin verilebilmesi için, istem sahibinin onsekiz yaşını doldurmuş bulunması ve evli olmaması; ayrıca transseksüel yapıda olup, cinsiyet değişikliğinin ruh sağlığı açısından zorunluluğunu ve üreme yeteneğinden sürekli biçimde yoksun bulunduğunu bir eğitim ve araştırma hastanesinden alınacak resmi sağlık kurulu raporuyla belgelemesi şarttır.
Verilen izne bağlı olarak amaç ve tıbbi yöntemlere uygun bir cinsiyet değiştirme ameliyatı gerçekleştirildiğinin resmi sağlık kurulu raporuyla doğrulanması halinde, mahkemece nüfus sicilinde gerekli düzeltmenin yapılmasına karar verilir.