bugün
- sözlük kadınlarının bugünkü kombini15
- belfastta cihatçının kafa kesmesi4
- sözlük kızlarının favori sözlük erkekleri6
- süt gibi bembeyaz tenli kızlar3
- koca bulmak5
- klozet neden bu kadar ses çıkarıyor2
- bir kadını sarhoş edip onunla birlikte olan erkek18
- babam ve oğlum filmindeki saçma duygusallık8
- chp'nin hali ne olacak33
- başarılı sigara bırakma teknikleri9
- sözlükte herkes kaleminin ekmeğini yer2
- sonradan severim diyerek ilişkiye başlamak12
- kimseye borç vermeyen insan11
- hitlerin amfetamin bağımlısı olması2
- kapri tayt giyen kızların sekste sınır tanımaması2
- her gün içsem bıkmam içecekleri2
- kendini çirkin bulan yazarlar4
- uysaljakoben buraya bak aslanım6
- en sevdiğiniz müzik türü10
- türkiyenin en yakışıklı erkeği4
- 9 haziran 2026 akit tv'ye el hareketi yapan dayı7
- kaçak elektrik kullanan doğulu vatan haini5
- ilgi manyağı olmak5
- bir insana yapılabilecek en büyük kötülük3
- başbiraderin profilinin halen gizli olması4
- önemli olan eğitim mi yoksa karakter mi6
- m r e r e c t o20
- veda2
- 2026 yazı2
- paranoid şizofreni2
- kadınların kadınlarda kıskandığı şeyler6
- yeni tanışılan birine nerelisin diye sormak3
- sözlük erkeklerinin evlenme şartları5
- ankara nın en berbat semti4
- ilk maaş5
- zayıflamanın en güzel yanı5
- sedat pekmez24
- diamond bosphoruss denen yazar22
- hoşlanılan kızın ittihatçı çıkması5
- hitlerin akciğerleri2
- yazarların on üzerinden komiklikleri46
- satrançtaki en güçsüz taş2
- gocu27
- yeminimi bozuyorum ulan3
- mhp li yazarlar5
- stanley termos almanın mantıklı açıklaması5
- sözlükte erkekleri taciz eden kızlar tam liste9
- arapça bilen yazarlar3
- el sıkıştığında ne hissediyorsun6
- 35 yaşında şort giyen erkeklerin olması4
entry'ler (11)
kapitalizm mafyasına bulaştınız. kölelik sistemine hoşgeldiniz. robert kiyosaki 'nin bu durumda olanlar için verdiği isim geldi aklıma (bkz: rat race)
işine değer verip en iyisi için çabalayanların daima mutsuz olduğu bir yaşantı biçimidir. işin gerekliliği için almanız gereken sorumluluklar/görevler vardır, alırsınız. bir süre sonra alakalı alakasız bir sürü görev edinmiş olursunuz ve göreviniz olmayan bir işi atladığınız için saçma sapan insanlarla muhattap olmak zorunda kalırsınız.
diğer yandan etliye sütlüye karışmayıp alt-orta seviyede hizmet veren diğer çalışma arkadaşlarınız goygoy yapar, işi asar, sorumluluk almaz ama kimse onlara dokunmaz. sonuç olarak 100 görev içerisinden 1'i aksadığında en başarısız siz olursunuz. diğerlerinin 1 görevi vardır onu yaparlar maaş alırlar. nasıl içleri rahat eder bilemiyorum ama bu herhalde karakterle doğrudan bağlantılı bir durum.
işine değer verip en iyisi için çabalayanların daima mutsuz olduğu bir yaşantı biçimidir. işin gerekliliği için almanız gereken sorumluluklar/görevler vardır, alırsınız. bir süre sonra alakalı alakasız bir sürü görev edinmiş olursunuz ve göreviniz olmayan bir işi atladığınız için saçma sapan insanlarla muhattap olmak zorunda kalırsınız.
diğer yandan etliye sütlüye karışmayıp alt-orta seviyede hizmet veren diğer çalışma arkadaşlarınız goygoy yapar, işi asar, sorumluluk almaz ama kimse onlara dokunmaz. sonuç olarak 100 görev içerisinden 1'i aksadığında en başarısız siz olursunuz. diğerlerinin 1 görevi vardır onu yaparlar maaş alırlar. nasıl içleri rahat eder bilemiyorum ama bu herhalde karakterle doğrudan bağlantılı bir durum.
dışlanacaktır. iddialı olsa siyaseti götürür.
günümüzde hemen hemen bütün ülkelerde popülist söylemler kazanıyor, popülist partiler baş tacı ediliyor. her ne kadar halk bazı şeylerin kendi yararına olduğunu düşünse de bu tür yönetimlerin insancıl ya da adaletli olduğundan bahsetmek mümkün değil. her politik parti yanlış yola sapabilir ya da kendi çıkarlarını gözetebilir, önemli olan toplumu temsil eden bütün partilerin birbirine yakın güce sahip olması, birbirini denetleme olanağı olmasıdır.
daima şeffaf ve denetlenebilir olmalıdır.
daima şeffaf ve denetlenebilir olmalıdır.
e-devlet varken halen muhtarlara maaş vermek bence abesle iştigaldir.
muhtarlık kaldırılsın, şeriflik getirilsin. *
muhtarlık kaldırılsın, şeriflik getirilsin. *
sol frame de görünce oynama dürtüsü bastırdı. aslında benim için bir tabu ya da trivial pursuit tadında değil, belki ilk oynadığımda oyunun başında epey zenginken para aşırmamamla birlikte en başta benim iflas etmemden kaynaklı bir hevessizlik ya da tatminsizlikten kaynaklı olabilir, ama yıllar sonra oynamak istedim evet.
ada lovelace
hedy lamarr
grace hopper
top secret rosies (dünyanın ilk bilgisayar programcılarının oluşturduğu grup)
einstein'in kendisi bile eşi mileva einstein kuramlarını kullanmıştır.
hedy lamarr
grace hopper
top secret rosies (dünyanın ilk bilgisayar programcılarının oluşturduğu grup)
einstein'in kendisi bile eşi mileva einstein kuramlarını kullanmıştır.
günaydın sözlük, gününüz güzelliklerle dolu olsun.
gelecekteki duygu durumunu teminat altına alma isteği. hem de hem kendinin hem de birlikte olduğun insanın. bencillik ve hayalperestlik var. ne denli hastalıklı. şimdi erkeği kadını çıkıp derler ki "evlilikten öyle büyük beklentilerimiz yok aslında " tabi canlarım, tabi hayatım, tabi... ayrılırken kopardığınız feryattan belli oluyor.
oysaki hayat günden gün de andan ibarettir. bazı yönlerden bir günü bir gününü tutmayan insan on sene sonraki mutluluğuna yemin edip karşı taraftan da onay bekliyor. 30 yıl boyunca birbirinin varlığından haberdar dahi olmayan insanların bir araya gelip evlenmesine, aynı evde yaşama teslimiyetine, yasal olarak birbirlerine hayatları hakkında söz sahibi olma ehliyeti vermesine kimse şaşırmıyor da ayrılırken ne hikmetse herkes yalandan "şoke" olup bu yuvayı nasıl yıktıklarına hayret ediyor. böyle garip bir şey işte evlilik. yarattığın puta tapmak bir nevi. evet bildiğin toplumun putu bu. "evlenip mutlu olmak" diye bir şey var biliyorsunuz. "evlenip mutlu olmak istiyorum artık." deniyor. evlenmeden mutlu olma ihtimalini tanımıyor size toplum çünkü bu sefer de;
(bkz: 40 yaşında bekar erkek)
(bkz: 30 yaşında bekar kadın)
falan oluyorsunuz. siz kim köpeksiniz de evlenmeden mutlu olacaksınız püü... neyse konuyu dağıtmayayım.
not: evli değilim.
oysaki hayat günden gün de andan ibarettir. bazı yönlerden bir günü bir gününü tutmayan insan on sene sonraki mutluluğuna yemin edip karşı taraftan da onay bekliyor. 30 yıl boyunca birbirinin varlığından haberdar dahi olmayan insanların bir araya gelip evlenmesine, aynı evde yaşama teslimiyetine, yasal olarak birbirlerine hayatları hakkında söz sahibi olma ehliyeti vermesine kimse şaşırmıyor da ayrılırken ne hikmetse herkes yalandan "şoke" olup bu yuvayı nasıl yıktıklarına hayret ediyor. böyle garip bir şey işte evlilik. yarattığın puta tapmak bir nevi. evet bildiğin toplumun putu bu. "evlenip mutlu olmak" diye bir şey var biliyorsunuz. "evlenip mutlu olmak istiyorum artık." deniyor. evlenmeden mutlu olma ihtimalini tanımıyor size toplum çünkü bu sefer de;
(bkz: 40 yaşında bekar erkek)
(bkz: 30 yaşında bekar kadın)
falan oluyorsunuz. siz kim köpeksiniz de evlenmeden mutlu olacaksınız püü... neyse konuyu dağıtmayayım.
not: evli değilim.
türk hava yollarının kısaltılmış hali olmasının yanında borsa'da hisse adı thyo'dur ve pandemiden beri bugünlerin geleceğini öngörüp bekleyenlerdenim. artık yatırımcısına da bir güzellik yapma zamanı geldi diye düşünüyorum. sembolik bir temettüyü hak ettik diye düşünmekteyim.
lokum gibi bilanço açıklamıştır. tüm paydaşlara selam olsun.
lokum gibi bilanço açıklamıştır. tüm paydaşlara selam olsun.
olmayan kaldırma işlemi. kaldırılan şey: “ek taksit”. yani firma yapacağı taksidi yapıyor, bankanı arayıp vade farklı/farksız ek taksit yaptıramıyorsunuz.
bu tarz konuları yurtdışıyla karşılaştırmak da yanlış, türkiye’deki dinamikler çok farklı. ben ikinci evlilik miyim neden 2. el kullanayım gibi hassasiyetler, çeyizime alıyorum vb ihtiyaçlar var.
hatta yurtdışında çek yazdığında anında bozdurulurken bizde vadeli kullanılıyor tarihinde bozduruyorsun. karşılıksız çıkarsa çekleri dönüyormuş gibi arkandan konuşuyorlar.
bu tarz konuları yurtdışıyla karşılaştırmak da yanlış, türkiye’deki dinamikler çok farklı. ben ikinci evlilik miyim neden 2. el kullanayım gibi hassasiyetler, çeyizime alıyorum vb ihtiyaçlar var.
hatta yurtdışında çek yazdığında anında bozdurulurken bizde vadeli kullanılıyor tarihinde bozduruyorsun. karşılıksız çıkarsa çekleri dönüyormuş gibi arkandan konuşuyorlar.
şu aralar başıma çok sık gelen, insanı çok yıpratan, inciten, insanlara güvenmesini engelleyen hede.
akabinde "you got to lose to know how to win" düsturunu benimsemek (hayır züğürt tesellisi değil), olayda, kişi(ler)de takılıp kalmamak, eyvallah deyip geçmek* lazımdır. hayattır bu, kazıklar yenir elbet.
orucu bozmaz bu arada.
akabinde "you got to lose to know how to win" düsturunu benimsemek (hayır züğürt tesellisi değil), olayda, kişi(ler)de takılıp kalmamak, eyvallah deyip geçmek* lazımdır. hayattır bu, kazıklar yenir elbet.
orucu bozmaz bu arada.