bugün

entry'ler (4)

dotnet

kolay öğrenilebilen bir framework. c# javadan daha kolay bir dil. daha sade bir yapısı var. ve dotnet'de ise katmanlı yapı gerçekten işe yarıyor. neyin hangi katmanda yazılabileceği açık ve kendini belli ediyor. linq kütüphanesi ile de çok kolay veri filtreleniyor.

cmylmz diamond elite platinum plus

kayda değer bir espri bulamadığım stand-up şovu. ismini duyunca türkiye toplumundaki azınlık elit insanları analiz edecek diye bir algıya kapıldım fakat o analizi yeterince alamadım. homofobiklik ve diğer marjinal zorlamalar üzerine doğru sayılabilecek bir nokatada durmuş. sonuç olarak gösteride halktan çok kendi hayatını anlattı ve fakir insanları bolca aşağıladı.

dune

dini motiflerden ilham almış, star wars benzeri bir bilim kurgu filmidir. islamdaki mehdi gelecek inancından esinlenmiş olabilir. imparatorluk amerikayı temsil ediyor. atredisler herhangi bir ülke. fremenler ise araplar olabilir.

dont look up

popüler kültürü, geleneksel medyayı ve sosyal medyayı eleştirmiş bir filmdir. insanların beyin tembelliğini ve gereksiz pozitiflik arayışını vurgulamış. bilimde ve ekonomide daha katılımcı ve eşit olmamız gerektiğini anlatmışlar. amerikan kültürüne aşina olanlar filmi çok beğendi. teknolojiyi takip etmeye çalıştığım için filmdeki bash şirketi ayrıntısını da beğendim.
en güzel espri : you are gonna be eaten by a bronteroc.
© copyright 2005 - 2026