bugün
- yeni biriyle tanışmak5
- lgs de 5 yanlış yapan kızı annesinin zorbalaması6
- hep kendini suçlamak12
- kılıçdarı destekleyen sanatçılar9
- arkadaşlar bakar mısınız9
- son 20 yılın en gıcık lafı14
- winamp msn messenger half life windows 983
- hangi manifest kızısın10
- kız arkadaşının giyimine karışmayan erkek22
- çocuğa yabancı isimler vermek2
- ona bir şey söyle18
- havalar da ısındı9
- hazır mantı6
- yks'ye öylesine girmek2
- sözlük içi etkileşimin düşük olması3
- kabe'deki skandal izdiham görüntüsü2
- 10 yıl sonraki haline bir mesaj bırak6
- maaşla çalışıp ben alfayım diyen erkek3
- eşini aldatan birini görünce yapılması gereken şey2
- devlet bahçeli4
- yalnız yaşamak12
- güne bir şarkı bırak6
- sigarayı tersten yakmak4
- kıyametin yaklaşıyor olduğu gerçeği6
- 15 haziran 2026 belçika mısır maçı10
- yapay zeka ile kod yazmanın getirdiği tembellik2
- true'ya arkadan sahip olmak16
- adolf hitler'in 6 milyon yahudi öldürdüğü yalanı4
- ergenlikten kişilik analizi2
- araplaşmış türkler3
- 15 haziran 2026 ispanya yeşil burun adaları maçı13
- türkçe ezana kuduran türk3
- eyüpsultan'da cookie dağıtan kız2
- 14 haziran 2026 avustralya türkiye maçı58
- dandik üniversite mezunlarının ortak özellikleri4
- kadın olsaydım çok açık giyerdim22
- kuran-ı kerim2
- yanlız o hareketi yalnış yapıyorsun4
- merhaba arkadaşlar ben geldim2
- götü büyük kadın3
- şapka2
- 16 haziran 2026 iran yeni zelanda maçı10
- baygın koku2
- güne bir söz bırak2
- sadece bayan entrylerini okumak4
- pizzanın kenarını yememek4
- paşa gönlüm bilir2
- çelenk2
- vazgeçmek3
- bir avukatın suçlu olduğu bilinen kişiyi savunması3
sevdiği entry'ler
hayır, bu saçma düzeni yaratmazdım. üç beş huri yaratıp onlarla takılırdım. zaten neden böyle bir sınav yapayım ki? insanların birbirini yediği bir düzen yaratıp sonra da onlara ödül ceza vermek bence çok sıkıcı olurdu. tabi her tanrının bir tarzı var saygı duyarız.
allah olsam başka allahlar yaratırdım.
insan yaratılmadığı zaten var olan maddelerden oluştuğu için dolaylı olarak bu soru yanlış olurdu.
Bu bugün abiyogenez ve evrim ile ortaya çıkan şeyler.
Peki maddeyi ne yarattı dersek orada tanrı'nın neliği sorunu ortaya çıkıyor.
Bir tanrı varsa dahi onun özellikleri nedir asıl tartışılması gereken.
Belki tanrı insanı yaratmadı, insan oldu.
Bunun üzerine çok şey söylenebilir. Ama fantastik düşünmeyeceksek olası bir tanrıyı bilme şansımız yok.
Bilemediğimiz bir tanrının varlığının yada yokluğunun pek bir önemi de yok.
Çünkü bildiğimiz tanrının insan ürünü olduğu insansı veya insanın aklına gelebilecek özellikler taşımasından belli.
Varlığımızın bir şey katmadığı veya eksiltmediği bu büyük evrende tanrı en büyük avuntumuz.
Canlılık dediğimiz kendimize kattığımız bütün kavramlar bile " bize göre"
Bize göre canlıyız. Çünkü cansızı bize göre sınıflandırıyoruz. Bize göre düşünüyoruz. Düşünceyi tanımlayan biziz.
Belki bütüne baktığımızda bunların hiçbir önemi yok.
Bu bugün abiyogenez ve evrim ile ortaya çıkan şeyler.
Peki maddeyi ne yarattı dersek orada tanrı'nın neliği sorunu ortaya çıkıyor.
Bir tanrı varsa dahi onun özellikleri nedir asıl tartışılması gereken.
Belki tanrı insanı yaratmadı, insan oldu.
Bunun üzerine çok şey söylenebilir. Ama fantastik düşünmeyeceksek olası bir tanrıyı bilme şansımız yok.
Bilemediğimiz bir tanrının varlığının yada yokluğunun pek bir önemi de yok.
Çünkü bildiğimiz tanrının insan ürünü olduğu insansı veya insanın aklına gelebilecek özellikler taşımasından belli.
Varlığımızın bir şey katmadığı veya eksiltmediği bu büyük evrende tanrı en büyük avuntumuz.
Canlılık dediğimiz kendimize kattığımız bütün kavramlar bile " bize göre"
Bize göre canlıyız. Çünkü cansızı bize göre sınıflandırıyoruz. Bize göre düşünüyoruz. Düşünceyi tanımlayan biziz.
Belki bütüne baktığımızda bunların hiçbir önemi yok.
centilmenlik bir anlamda güç gösterisi, erkeklerin kadınlara karşı üstünlük şovudur. trafikte bile kadın şoför hata yapınca fazla gerginlik yaratmaz erkek şoförler.
günümüz literatüründe, beyefendilik olarak bilinen bir kelime. lakin uygulama alanı genellikle kız tavlamaya yönelik bir davranıştır. otobüste 60 yaşında bir nineye yer vermeyen dallamalar çıtır bir kız görünce ağzının suyu akıyor, centilmenlik ayağına yatıp kıza yer veriyor. midem bulanıyor bunlardan, bir kaç tanesini sallandırmak geçiyor içimden. insanlığınıza lanet olsun sizin, ortalıkta insanım diye gezmeyin.
Sözlüğe veda eden yazar. Buralarda çok vakit geçirdim fakat aradığımı bulamadım. Sözlük, trollemek ve cinsel muhabbet dışında hiç bir şeye müsait değil. Ne felsefe ne bilim ne ontoloji hiç bir şeye gelmiyor. Burada kalarak kendime bir şey katamayacağıma artık eminim. Kendimi uzun ve zahmetli bir yola sokacağım. Zor olacak fakat bunun karşılığını alacağım inşallah. Allaha emanet ol sevgili yazar.
sevgili kişisi üç ay ayrılıktan sonra "özledim" şeklinde mesaj atar ve tekrar barışılır.
ertesi gün sevgiliyle mesaj trafiği başlar.
+ybgs
-sevgili
- günaydın aşkım.
+ günaydın first aid kitim.
- dün iyi ki sana seni özlediğimi yazmışım. seninle tekrar beraber olmak çok güzel. ben yazmasam arayıp soracağın yoktu zaten. ben de gurur yapacaktım ama regl dönemimin duygusallığına denk geldi işte. *
+ kanını yerde bırakmak istemedim ahahaha.
-ahahahahah piç.
ertesi gün sevgiliyle mesaj trafiği başlar.
+ybgs
-sevgili
- günaydın aşkım.
+ günaydın first aid kitim.
- dün iyi ki sana seni özlediğimi yazmışım. seninle tekrar beraber olmak çok güzel. ben yazmasam arayıp soracağın yoktu zaten. ben de gurur yapacaktım ama regl dönemimin duygusallığına denk geldi işte. *
+ kanını yerde bırakmak istemedim ahahaha.
-ahahahahah piç.
yünü en fazla 20 tl tutar. bir teyzeye en iyisini* 100 liraya yaptırabilirsiniz. gerek yok böyle şeylere.
israftır.
israftır.
tesettürlü kadınlar, çirkin bir yapılaşma, sokakta yoksullar, kocaman tapınaklar; tam bir geri kalmışlık manzarası.
konya, her yerde, sakallı sarıklı adamlar ve çarşaflı kadınlar nedeniyle, afgan kentleriyle büyük benzerlik göstermektedir. bu zihniyetle ve bu manzara ile, bolca oy verdikleri başbakan erdoğan'ın da benimseyerek hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine nasıl çıkılır ki ? ama, bu havadan sıkılarak izmir'e gelen çok sayıdaki konyalı, zamanla izmir'in demokrat, sakin ve rahat batılı havasından etkilenerek değişmekte ve muasır medeniyet seviyesine hızla yaklaşarak, has izmir'li olmaktadırlar. pek çok konyalı arkadaşımda, bu değişimi gözleyebiliyorum. bu ülkemiz açısından umut verici bir sosyal değişimdir.
bütün dindaşlarımıza hatırlatılması gereken bir gerçek.
Bir şey bilmeyip bilmediğini de bilmeyip üstüne bildiğini iddia eden tip.