bugün

sevdiği entry'ler

allah olsaydın insan yaratır mıydın

hayır, bu saçma düzeni yaratmazdım. üç beş huri yaratıp onlarla takılırdım. zaten neden böyle bir sınav yapayım ki? insanların birbirini yediği bir düzen yaratıp sonra da onlara ödül ceza vermek bence çok sıkıcı olurdu. tabi her tanrının bir tarzı var saygı duyarız.

allah olsam başka allahlar yaratırdım.

insan yaratılmadığı zaten var olan maddelerden oluştuğu için dolaylı olarak bu soru yanlış olurdu.
Bu bugün abiyogenez ve evrim ile ortaya çıkan şeyler.
Peki maddeyi ne yarattı dersek orada tanrı'nın neliği sorunu ortaya çıkıyor.
Bir tanrı varsa dahi onun özellikleri nedir asıl tartışılması gereken.
Belki tanrı insanı yaratmadı, insan oldu.
Bunun üzerine çok şey söylenebilir. Ama fantastik düşünmeyeceksek olası bir tanrıyı bilme şansımız yok.
Bilemediğimiz bir tanrının varlığının yada yokluğunun pek bir önemi de yok.
Çünkü bildiğimiz tanrının insan ürünü olduğu insansı veya insanın aklına gelebilecek özellikler taşımasından belli.

Varlığımızın bir şey katmadığı veya eksiltmediği bu büyük evrende tanrı en büyük avuntumuz.
Canlılık dediğimiz kendimize kattığımız bütün kavramlar bile " bize göre"
Bize göre canlıyız. Çünkü cansızı bize göre sınıflandırıyoruz. Bize göre düşünüyoruz. Düşünceyi tanımlayan biziz.
Belki bütüne baktığımızda bunların hiçbir önemi yok.

centilmenlik

görsel

centilmenlik

centilmenlik bir anlamda güç gösterisi, erkeklerin kadınlara karşı üstünlük şovudur. trafikte bile kadın şoför hata yapınca fazla gerginlik yaratmaz erkek şoförler.

centilmenlik

günümüz literatüründe, beyefendilik olarak bilinen bir kelime. lakin uygulama alanı genellikle kız tavlamaya yönelik bir davranıştır. otobüste 60 yaşında bir nineye yer vermeyen dallamalar çıtır bir kız görünce ağzının suyu akıyor, centilmenlik ayağına yatıp kıza yer veriyor. midem bulanıyor bunlardan, bir kaç tanesini sallandırmak geçiyor içimden. insanlığınıza lanet olsun sizin, ortalıkta insanım diye gezmeyin.

bernanke

Sözlüğe veda eden yazar. Buralarda çok vakit geçirdim fakat aradığımı bulamadım. Sözlük, trollemek ve cinsel muhabbet dışında hiç bir şeye müsait değil. Ne felsefe ne bilim ne ontoloji hiç bir şeye gelmiyor. Burada kalarak kendime bir şey katamayacağıma artık eminim. Kendimi uzun ve zahmetli bir yola sokacağım. Zor olacak fakat bunun karşılığını alacağım inşallah. Allaha emanet ol sevgili yazar.

sevgiliyle girilen komik diyaloglar

sevgili kişisi üç ay ayrılıktan sonra "özledim" şeklinde mesaj atar ve tekrar barışılır.

ertesi gün sevgiliyle mesaj trafiği başlar.

+ybgs
-sevgili

- günaydın aşkım.
+ günaydın first aid kitim.
- dün iyi ki sana seni özlediğimi yazmışım. seninle tekrar beraber olmak çok güzel. ben yazmasam arayıp soracağın yoktu zaten. ben de gurur yapacaktım ama regl dönemimin duygusallığına denk geldi işte. *
+ kanını yerde bırakmak istemedim ahahaha.
-ahahahahah piç.

heyecanlandıran fotoğraflar

Güm güm atıyor kalbim, bitmedi gitti şu sevdam.

görsel

görsel

1099 tl ye atkı almak

yünü en fazla 20 tl tutar. bir teyzeye en iyisini* 100 liraya yaptırabilirsiniz. gerek yok böyle şeylere.

israftır.

konya nın bir afgan kentine benzemesi

tesettürlü kadınlar, çirkin bir yapılaşma, sokakta yoksullar, kocaman tapınaklar; tam bir geri kalmışlık manzarası.

konya nın bir afgan kentine benzemesi

konya, her yerde, sakallı sarıklı adamlar ve çarşaflı kadınlar nedeniyle, afgan kentleriyle büyük benzerlik göstermektedir. bu zihniyetle ve bu manzara ile, bolca oy verdikleri başbakan erdoğan'ın da benimseyerek hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine nasıl çıkılır ki ? ama, bu havadan sıkılarak izmir'e gelen çok sayıdaki konyalı, zamanla izmir'in demokrat, sakin ve rahat batılı havasından etkilenerek değişmekte ve muasır medeniyet seviyesine hızla yaklaşarak, has izmir'li olmaktadırlar. pek çok konyalı arkadaşımda, bu değişimi gözleyebiliyorum. bu ülkemiz açısından umut verici bir sosyal değişimdir.

oy vermek allah a şirk koşmaktır

bütün dindaşlarımıza hatırlatılması gereken bir gerçek.

sevilmeyen insan tipleri

Bir şey bilmeyip bilmediğini de bilmeyip üstüne bildiğini iddia eden tip.
© copyright 2005 - 2026