bugün
- ahlak duygunuzu nerden alıyorsunuz16
- and the oscar goes to5
- kızları en güzel olan şehir13
- cinler sizinle nasıl iletişime geçiyor14
- öbür sözlükte uluya kerhane denmesi13
- affetmenin gücü6
- kolye zincirlerinin birbirine dolaşması10
- atatürk'e alerjisi olan tipler11
- mesaj atıp konuşmayan kız7
- akrostişli şiir6
- silver ile evlenecek erkek52
- 2026 yılı türk biralarının içilemez hale gelmesi21
- sırrı süreyya önder28
- en sevdiğiniz sayı3
- damarsız tüysüz manisa yaprağı15
- mauro icardi12
- ilişki yapmaya üşenmek6
- de niro vs pacino3
- abdullah öcalan orospu çocuğudur18
- 18 ay askerlik yapanlar nasıl yaptı sorunsalı8
- 30 yaşına girmek4
- göğüs kıllarım çıkmıyor16
- vahiy kitabına göre kıyamet alametleri11
- hristiyanlık7
- cinlerin özünde iyi insanlar olması4
- sarapci koala58
- türk erkeği endonezyalı kız evliliği6
- sözlük açsanız ismi ne olurdu4
- kadın nefreti4
- sözler köşkü6
- dün gece ne oldu13
- 30 ağustos 2026 girne feribot faciası26
- sözlükteki satranç taşları4
- arabaları yan yana park edip öpüşmek3
- açtığı parantezi kapatmayan insan2
- sözlükte linç yiyen insana karışır mısın17
- erkekler zıçar kızlar kakaloş yapar4
- burcu akrep olan birini akrep sokması4
- akepeli değilim ama akp'ye oy atıyorum saçmalığı15
- euro 20162
- 50 bin liraya sabah 10'a kadar uyumadan durmak3
- her cümlesinin sonuna açıkçası koyan insan2
- arabada son ses dinlenecek şarkılar3
- şikeci amedspor5
- sözlüğü annesi gibi gören insan3
- rica ediyorum arkamdan konuşmayın12
- yazarların kulaklığında şu an çalan şarkı16
- nazilerin haklı olan yanı2
- tutmayan başlık açma rehberi7
- sıpsıkıcı olmanız4
entry'ler (27)
Sözlük insanlığına 2 saat sonra için bir şarkı iletiyorum. Yavuz Çetin-Gecenin rengi.
Bazı müziklerin iyi olmasının sebebi aralardaki boşluklar yani sessizliklerdir. Birtakım durumlarda bunu kendi hayatınıza uygulayın, iyi oluyor.
Bir derdim var şarkısını intiharın eşiğinde olan bir insan ağzından gibi dinleyin. Tabii efkar tuşları açılacak.
Bulması zor kaybetmesi kolaydır. Bu tanıma uyan bir de çakmak var.
Erkeklerin en çok inandığı yalanlarla benzerlik gösterir. Örneğin ihanet, sadece cinsel bir arzuydular, sarhoştumlar, duygusal boşluktayımdılar. Boş.
Küfürlü konuşan erkekten hiçbir farkı yoktur. Bana göre küfür saçma lakin bir yerimi vurduğumda ağzımdan dökülüp saçılıyor. Sahi gidip kapımdan özür dileyeyim.
Umarım kendi varlığı kendine batar. Ne olursa olsun haklı değil, en ağır cezayı almasını diliyorum pisliğin.
Sinirle söyledim ben onları diyerek kendini iyi gösterme çabası.
Replikas - Bahar.
Benim için hayal kuramamak depresyonun atomudur. Tam olarak hevesi olmayan bir insana dönüştüm. Korkuyorum.
Benim aklım için bir metafordur kendisi. Şekil verilir, rengi değişir ve zamanla kurur. Ama onu iyi muhafaza edersen kurumaz. Benimki kurudu sayılır ama yeni hamurlar eklersem tekrar bir şeye benzer gibi. Her rengi ekleyeceğim. Evet siyahı da! Siyah olmazsa gerçeklikten koparsınız. Aklım kararacak diye korkmayın beyazı bulmak elimizde.
Bazı şeyleri anlayabildim artık. Küçükken size birilerinin beceriksiz dayatmasından kaynaklanabilir. Sonrasında bir şeyi yanlış yapma kaygısı başlar. Bu oyle bir olaydır ki her gün gittiğiniz metroda doğru yere mi gidiyorum diye kafayı 10 kere kaldırıp o mavi küçük ışıkları izlemektir. Sevdiklerinin ölümünden çok korkmaktır ama kendi ölümünden asla korkmamaktır.
Sahil sakin ve sessiz
Motel ışıkları durgun deniz
Karşıda bir balıkçı teknesi
Kırık dökük iskele
Sıcak günlerin yorgunluğu üzerimde
Umutsuzluk görünürde
Henüz batan güneşi özlemi...
Ve bu yalnızlık çekilmez gibi..
Sahil sakin ve sessiz
Güneş ısıtmıyor artık tenimi
Sonunda yağmurlar geldi
Bu kumsaldan göçmek vakti
Umutsuzluk görünürde
Henüz batan güneşin özlemi...
Ve bu yalnızlık çekilmez gibi
Eğer sıkı bir Yavuz Çetin hayranıysanız durgun denizin Yavuz Çetin'in ta kendisi olduğunu tahmin etmişsinizdir. Karşısında gördüğü kırık dökük iskele karşısına aldığı hayatı olabilir mi? Peki ya "bu yalnızlık çekilmez gibi" kısmı, sizce de kendini çok güzel aktarmamış mı şarkısına. Onun yalnızlığı en zor yalnızlıktı. Bazılarınız bilir ki kalabalığın içinde yalnız kalmak kadar korkunç bir şey yoktur. Evet "bu kumsaldan göçmek vakti" kısmını yazıya dökemiyorum. 2001 yılında yapacağı şeyi bestelemiş. Bu şarkının en önemli özelliği müziğiyle insanın içini rahatlatması sözleriyle kasvete boğmasıdır bana göre. Umarım şimdi güneş tenini ısıtıyordur.
Motel ışıkları durgun deniz
Karşıda bir balıkçı teknesi
Kırık dökük iskele
Umutsuzluk görünürde
Henüz batan güneşi özlemi...
Ve bu yalnızlık çekilmez gibi..
Sahil sakin ve sessiz
Güneş ısıtmıyor artık tenimi
Sonunda yağmurlar geldi
Bu kumsaldan göçmek vakti
Umutsuzluk görünürde
Henüz batan güneşin özlemi...
Ve bu yalnızlık çekilmez gibi
Eğer sıkı bir Yavuz Çetin hayranıysanız durgun denizin Yavuz Çetin'in ta kendisi olduğunu tahmin etmişsinizdir. Karşısında gördüğü kırık dökük iskele karşısına aldığı hayatı olabilir mi? Peki ya "bu yalnızlık çekilmez gibi" kısmı, sizce de kendini çok güzel aktarmamış mı şarkısına. Onun yalnızlığı en zor yalnızlıktı. Bazılarınız bilir ki kalabalığın içinde yalnız kalmak kadar korkunç bir şey yoktur. Evet "bu kumsaldan göçmek vakti" kısmını yazıya dökemiyorum. 2001 yılında yapacağı şeyi bestelemiş. Bu şarkının en önemli özelliği müziğiyle insanın içini rahatlatması sözleriyle kasvete boğmasıdır bana göre. Umarım şimdi güneş tenini ısıtıyordur.
Köpeği erkek kediyi dişi sanmaktır.
Erkeklere güvenmiyorum. Kızlara da. Genel bir insan nefreti söz konusu.
Ikisinin arasındaki farkı nasıl ayırt edebiliyorsunuz?
Uzaya çıkıp danino yemek. Dondurulmuş danino.
sözcüklerle aram iyi değil sanırım. hissettiklerimi anlatamıyorum. "ne hissettin?" diye sorulunca "bilmiyorum" cevabını veriyorum. sonra kendime kızıyorum, üzülüyorum ya da başka bir şey. bilmiyorum.
yanındakine yazıktır.