bugün

sevdiği entry'ler

bir hayalim var

görsel
Bir hayalim var be usta...bugün güzel bir insanla telefonla bunu konuştum...Benim bir hayalim var.
istanbul da oturan sevgili arkadaşlar iyi bilir,burası beylikdüzü’nde bulunan kitap adam şubesi.Önümüzde ki 10 yıl içinde buranın sahibi olmak istiyorum ben.sadece kitap evi olarak ama.
Ve biliyor musun şu an bir sürü arkadaşım bana finansal destek için söz veriyor bu hayalim için.
Bazıları beni işe al lütfen diyor.Harika onlar.
Bu hayalim artık sadece benim değil hepimizin hayali.
•••istanbul,ankara,izmir ve eskişehir de şubelerimiz olacak.
•Bir hayalim var usta;bir sosyal farkındalık projesi ile her bir kitap alım, bir aç çocuğu doyuracağı bir proje.
•Her kitap satın alan kadının;bir erkeği eğittiği bir ülke.
•Her kitap satın alan çocuğun;otobüste başkasının okuduğu kitabı değil kendi kitabını okuduğu ve daha ahlaklı,daha bilgili,daha adaletli bir jenerasyonu sağlayabilmesi için.
•Her kitap satın alan erkeğin;kadınlarına daha saygılı ve koruyucu olduğu bir dünya yaratabilmek için.
•Daha ahlaklı bir türkiye için...
•Daha medeni bir türkiye için...
•Daha eşit bir ülke için...
•••Sevgili allahım ölüme oldukça hazırım ama lütfen adımı ve kişiliğimi uğruna adadığım bu hayalimi gerçekleştirmeden canımı alma.
Lütfen.
Kitap benim için bir hayat.
Kitap hayattır.
•••Ahlaksızlığın,adaletsizliğin ferman olduğu bir medeniyette;kadına ve çocuklara istismar ve tecavüzlerin kol gezdiği bir ülkede...
Kitap okumak taktire şayan bir erdemliktir efendiler.•••

sigarayı bırakmak

yapılmayacak şey değildir. yapan biri olarak birkaç kelam etmek isterim.

*öncelikle azaltarak bırakma metodu çok başarısız bir yöntem arkadaşlar. bunda tüm uzmanlar hemfikir zaten.

*sigarayı bırakınca, bir çeşit madde bağımlılığıyla mücadele edeceğinizi unutmayın. ilk 2 gün belki bir şey hissetmezsiniz, ancak vücut nikotin yoksunluğu çektiğinde krizler baş gösterecektir. ancak yine korkmanıza gerek yok. nikotin diğer maddelere nazaran başa çıkılması çok kolay bir madde. vücuttan da hızlıca atılıyor.

*sigara kriziniz geldiğinde vücudunuzun nikotin istediğini, ve bu en uzun krizin en fazla 5-6 dk süreceğini unutmayın. dikkatinizi başka yere verin, kendinizi tutun, ama bokunuzu yiyim içmeyin. sigara istediği için uykusundan uyanan var mı aramızda? yok. demek ki vücut sigarasız durabiliyor.

*kendinize sigarayı niçin içiyorum, niçin bırakmak istiyorum diye sorun. benim sebeplerim belli arkadaşlar mesela. ben 28 yaşındayım. 3-5 seneye kadar evlenmeyi, çoluk çocuğa karışmayı düşünüyorum. kanser olmayı, koah ile sürünmeyi, cildin yaşlanmasını, dişlerin sararmasını, koku ve tat duyularının bitmesini, gece tır gibi horlamayı her şeyi geçtim. babasını 26 yaşında kaybetmiş biri olarak ben, çocuğumun baba kokusu diye sigara kokusunu bilmesini istemiyorum.

*bunun bir de yaşlılığı var elbet. ben yaş 50'ye dayandı mı kuş öldü beybi de olmak istemiyorum gençler. kendinizden 6-7 yaş küçük bir hanımla evlendiğinizi ve sigara yüzünden 50'nize gelmeden iktidarsızlık yaşadığınızı düşünün (örnekleri bolca mevcut). gerisini hayal gücünüze bırakıyorum. *

*sigara içen insanlar canınızı sigara istetmeyecek. unutmayın. onlar bağımlı, siz özgürsünüz. bıraktıktan uzunca bir süre sonra sigara içenlerin "benim için yanan bir tek o var" romantikliği de gözünüze çok komik gelecek emin olun.

*birçok yönteme göz attım, içlerinde en başarılısının kesinlikle allen carr yöntemi olduğunu düşünüyorum. bir göz atın derim. youtube'a sigarayı bırakmanın kolay yolu yazarsanız, 1 saatlik bir videosu var. bana çok faydası oldu.

hülasa, bırakmaya karar verip de bu satırları okuyan kardeşim. doğru karar vermişsin, şüphe etme. herkese sağlıklı günler dilerim.

kadın

mustafa kemal atatürk...
hakarete,küfüre,ahlaksızlığa rağmen...
güçlü olun.
bir erkeği bir kadın eğitir,rezilde eder vezirde.
kadın bilene nefes,bilmeyene nefstir.

görsel

günün iddaa kuponu

aston villa ve sunderland galibiyete uzanır.
benfica ve cska yenişemez.
toplam oran 13.
edit: akşam buradayım.
edit2: bunu bugün telafi edeceğiz, hahaha. bir sonraki kuponda görüşmek üzere.

kusura bakma yalnızlıkla oldu

"Neden yazdın?" Sorusuna alternatif bir cevap olarak kullanılabilir.

zayıflarsa güzel olacak olan kız

dostum sen sevgililik olayını çok yanlış anlamışsın.

pezevenk sanki 3. köprü yapılmadan önce değerlenecek araziden 2 dönüm alırmış gibi anlatıyor birde.

galatasaray

Uzun yıllar sonra bir maçını zevkle izlediğim takımım. inşallah 2. Yarı vites düşürmezler, özlemişiz lan güzel futbolu.

ilişkilerin kısa süreli olma nedenleri

Kolay ulaşılabilirlik...

Birinden mektup beklerken duyduğunuz özlemin ikamesi oldu akıllı telefonlar.

Sevdiceğinizle çekindiğiniz bir kare fotoğrafın sıcaklığını aldı selfieler, instagramlar...
Galeriniz doldukça daha hızlı geçer oldunuz donuk fotoğrafları.

Oturup simit yediğiniz banklara degiştiniz, fast food restaurantlarını... Her şeyin süresi kısaldıkça bocaladı kalpler. Emek vermek yerine satın aldınız. Süsleyip renklendirdiğiniz mutluluklar sadece janjanlı birer etiketti.

Sıcak yuva hayallerini değiştirdi luksler, şatafatlar. Baskalarının elit hayatlarına özendiniz. Kabuğunu çatlattınız erkenden öz'ün. Sakat doğdu tutkular.

Ve paylaştınız bedenleri. Anlık zevkler bürüdü gözlerinizi. Uzuvların egemenliğine bıraktınız tutkuları. Ve aşk o yataklarda kirlendi.

Şarjı bitince prize takıldı telefonlar.
Acıkınca koşup hazıra koyuldunuz.
Ve sıkılınca attınız sevdiğinizi.

Kandırdık sevgiyi. Çürüdü ruhlar. Ve hızlıca tükettik.

sözlük kızlarının fotoğrafları

Özel tüketim vergisi!

Bu riski alıyorum çünkü uyuyoruz. Bu başlık bunun için ideal. Şimdi lütfen Elinizi pipinizden 5 dakka çekin de okuyun.

Sağdan soldan duyduğumuz mevzuları resmi verilerle anlatayım size. buraya, okuyanı sıkmadan çok özet bir şekilde, ÖTV hakkında resmi bilgilerden yola çıkarak bir kaç bilgi yazacağım :

1 ) 2017 Yılında hükümetin Toplam Vergi Gelirleri hedefi : 511.085 milyon tl.

Bu hedefinin de -sıkı durun- 136.355 milyon TL'si ÖTV . Yani bu ülkede ödenen verginin %27'si ÖTV. Manyakça bir oran bu.

Bunu devletimizin açıkladığı resmi rapordaki grafikle destekleyelim :
görsel

2) şimdi bu lanet vergi politikasını ve nasıl yolunduğumuzu başka bir şekilde anlatayım size; 1990 yılından bu güne kadar, toplam vergi gelirleri içinde Özel Tüketim Vergisinin payının arttığı tek bir ülke var arkadaşlar o da Türkiye!

Ne acayiptir ki dünyada bu oran hep azalmış. Bakın hadi büyük ve gelişmiş ülkeleri geçiyorum size bir kaç örnek vereyim :

Meksika : 1990 'da %17,2 iken 2014'te %7,2 'ye düşmüş durumda.
Şili: 1990'da %23'ten %10,3'e düşmüş
G.Kore : %24,3'ten %10,8'e düşmüş
Portekiz : %23,8'ten %11,6'ya düşmüş
Avusturalya : %15,3'ten %10,4'e düşmüş

And the oscar goes to Turkeyyy : 1990'da %7,3 iken bugün %27

Bakın bunlar resmi OECD raporu. bunların hepsi bu süreçte bizim gibi gelişmekte olan ülkelerdi ve hepsinin en az bizim gibi kaynağa ihtiyacı vardı. Bizden iyi mi bilecekler lan!?!? Tabi lan!!!

konu daha ayrıntılı ele alınabilir ancak sıkmak istemiyorum ve gerek de yok durum ortada.

sonuç mu? sonuç hüloğğğ lan tabi manyak mısın?

kaynaklar : http://www.bumko.gov.tr/TR,7409/2017.html ve http://www.oecd.org/tax/t...tistics-tables-charts.htm

yazarlar icin ask nedir

güvendiniz değil mi ?
mahvoldunuz değil mi ?
acı olmasaydı aşk olur muydu ?
hele aşkını alan şöyle bir ilerlesin bakalım.burası fazlasıyla kalabalık...
görsel
© copyright 2005 - 2026