bugün

entry'ler (3)

bireysel silahlanma

genelleme yapılmadan düşünülmesi gereken konudur.

bireysel silahlanma her konuda suç oranını arttırır, huzuru bozar gibisinden düşünceler gerçeklerle bağdaşmaz. abd'deki bireysel silahlanma oranı hepimizin malumu ancak isviçre, finlandiya gibi huzur timsali ülkelerde de oldukça yüksek oranlar görüyoruz.

silah, kullanan kişinin elindeki bir araçtır. bu aracı magandalık yapmak için de kullanabilirsiniz, size saldıran bir sapığı bertaraf etmek için de. burada tartışılması gereken konu silaha sahip olma şartları, kaçak silahlarla ilgili denetim ve suçlara verilen cezaların caydırıcı olup olmaması. tabii her ülkenin, kendi iç dinamiklerini de dikkate alması lazım. zira eğitim seviyesinin düşük olduğu, silah kullanma konusunda korkunç bir bilinçsizliğin hüküm sürdüğü türkiye'de bireysel silahlanma konusunda ciddi şüpheler duymamak elde değil. lakin bunu, ego tatmini için değil de kendini korumak için isteyen bireylerin de böyle bir hakkı olmalı diye düşünüyorum.

e kitap

bunu halen daha, ''göz yorar, not alamazsın, güneş altında okuyamazsın'' diye eleştiren mağara adamlarını siktir edin. kitap kokusu fetişistlerini de onların yanına yollayın. e-ink bir cihazla yapılanı okuma deneyimine ciddi anlamda katkı sağlar, net.

bununla ilgili getirilebilecek tek eleştiri elektronik ortamdan yapılan okumanın matbu eserden yapılana göre anlama ve hatırlama noktasında geri kalması. bununla ilgili yapılan araştırmalarda elde edilen bulgular bu yönde. keza, e-kitabın bir nimet olduğunu düşünmekle beraber ben de aynı dertten muzdaribim.

kız kankanın sevişme teklifini reddeden erkek

yoktur, kimse kendini kandırmasın. zira erkekler, birlikte olmayı kafasından hiç geçirmediği bir kızla zaten kanka filan olmaz.
© copyright 2005 - 2026