bugün

aşılabilirdir. florhasan yanana kadar ben mutfakta işimi bitiriyorum. ya ben çok hızlıyım ya ışık çok yavaş *
görsel
ışık hızı aşılır , beynin düşünce hızı ışık hızından daha hızlıdır. bunu tez olarak hazırlamıştım ordan şeyaptım.
ışık bir madde olsaydı - ki maddelerin atomlardan oluştuğunu biliyoruz- bu durumda atomlarına ayrılabilen bir maddenin hızını geçebilecek alternatif bir madde bulabilirdik. zira sorun sadece hıza ulaşmak değil, hıza parçalara ayrılmadan ulaştırmak maddeyi. fakat ışık bir madde değil bir enerji türü olduğu için bunu kıyas yapacak ya da hipotezimizi dayandıracak bir dayanak noktası bulamıyoruz.

ama bilimden umutluyum. her daim..
ışıktan hızlı giderek neyi görmeyi umuyorsun ki basitliğinde cevap vermek istesem de derin fizik merakım öyle dememektedir. lakin ışık hızı einstein tarafından öne sürülen görelilik teorisine göre aşılamayacak olsa da algımız ışık hızını aşabilir ve bu noktada bilinen fizik yasaları da çiğnenmemiş olur. ben size bir video bulayım gençler en iyisi daha açıklayıcı olur.

https://www.youtube.com/watch?v=jBB-fM0_VPU
Vallaha ben hiç aşmadım.
Aşamaya da biliriz. Güvenemiyorum da.
Artik aşilamaz gibi ama daha önce aşilmistir.
Evren daha ilk kez bigbang ile varolurken kozmik şişme gerçekleştiğinde uzay-zaman genişleme hızının ışık hızından 30 milyon kat daha hızlı olduğu söylenir.

Kütle konusuna gelirsek, einstein dan sonra bilim adamlari incelemeye devam etti ki gectigimiz yillarda isik hizinda giden bir cismin kütlesinin degismedigi savunulmaya baslandi. Kutle bilimsel olarak değismeyen bir değerdir. Fakat isik hizinda gidildiginde rölativistik olarak kutlenin degistigi gorulur. Maddenin enerjisi arttikca kutlesinin de artmasi gerekiyordu. Fakat kutle degismeyen bir degerdi hani? Acaba denklem mi yanlis? Hayir burada einstein in özel gorelilik kurami devreye giriyor.

Edit: bu entry i eksile diye yazmadim yazar. Tonlarca gereksiz entry var umarim onlari da eksiliyorsundur.
bir cismi ışık hızına getirirsek o cisim için zaman durur. bunu biliyoruz. geçip geçememeyi kenara bırakıp ışık hızını geçtiğimizi düşünürsek. o cisim geçmişe gider mi? bu soruyu hep merak etmişimdir.
Cinler ışık hızına benzer bir hızdadir eğer bir cin sizi tutarsa ışık hızında biryere gidebilirsiniz ama yasarmisiniz bilemem.
ışık hızına ulaşamayız , bu şu anın imkanlarıyla imkansız gibi bir şey. ulaşıldığı taktirde zaman durur. ulaşamayız ama yaklaşabiliriz. şu anda bununla alakalı çalışmalarda yürütülüyor zaten. yaklaşabilirsek zaman kavramı durmaz ama yavaşlar. böyle bir şeyin olması gerçekten oldukça zor. ışık hızına yaklaşabilirsek bu , insanoğlu için devrim niteliğinde bir olay olur.
evet cevapları alalım.
(bkz: sözlüğü foruma çevirmek)
ben size allah var mı diye soruyo muyum lan!!11

Cismin hızı arttıkça o cisim zamanı daha yavaş hisseder. Işık hızındayken zaman durur yani madde ışığa dönüşür. hızlı hareket eden insanlar daha az yaşlanır. yerçekimi, basınç, sıcaklık da zamanın hızını etkiler. ışık hızını geçersen geçmişe gidiyorsun diyorlar.
herşey teori, siktir et.
Otobanda aşılır.
Işık Hızı evrende keşfedilen en yüksek hızdır. Daha hızlı bir şey keşfedilmeden aşılıp aşılamayacağı anlaşılamaz. Işık hızını en yüksek hız olarak kabul edersek Işık hızına ulaşmanın gelecekte imkanı vardır fakat Işık hızına ulaşıldığında zaman kavramı ortadan kalkacağı ve cisim yok olacağı için sonucu sadece belirsizlik olacaktır. Böyle düşününce, belki de Dünya'da Işık hızında hareket eden cisimlerin var ama zaman kavramı olmadığı için algılayamıyoruz. Bu düşünce oldukça ürpertici ve öğrenilmesi neredeyse imkansız.
(bkz: nötrino)
Işık hızına ulaştın mı ki aşıcan amk diye sorarlar adama dedirten başlık.
bence düşünce hızıyla yarışır.
Unutmayın ki antimaddenin alt hız sınırı ışık hızıdır.
(bkz: takyon)
Erisilmistir. Bigbang patlamasi gerceklesirken evrenin genislemesinin isik hizindan 30 milyon kat daha hizli oldugu soylenir.
7 yaşında iken köy çeşmesine su almaya inmiştim elimde Bidonla..
köşeyi dönmemle aha bu kadar çoban köpeği üzerime doğru atladı..
işte en son o gün aşmıştım.
Şayet aşılırsa Zaman çemberinde ileri ve geri gidebilme imkanı sağlayacağı iddia ediliyor.
Bir de enteresan bir durum var, bu konu açıldığında hep insanların bir yerden başka bir yere ışınlanacağı konusu üzerinde duruluyor, velev ki ışık hızını aştık, ışınlanmayı bulduk vs. cisimleri enerjiye çevirmek tamam da en az mevzu bahis durum kadar bilinmezlik içeren ruh konusunda ne yapacaklar, ruhun nasıl birşey olduğunu da bilmiyoruz, bedenin ışınlanması konusunda kafa yorulması gereken ek mevzu bu.

Saat geç olmuş, cümleler ve içerik de bundan nasibini almış olabilir, affola.

Bir de söylemeden edemeyeceğim; ışık hızını aşarsak karanlığa boğuluruz.
(bkz: uçan araba)
(bkz: jetpack)
(bkz: robot)
(bkz: marsta yaşam)
gibi şeylerdir. ha olabilir mi imkansız değil. ama kaçıncı nesil görür bilinmez.
ya siz manyak mısınız sorusu.

görelilik kuramına baktığımızda ışık hızına yaklaştığımızda zaman yavaşlar ve teorik olarak ışık hızında ise durur. buradan yola çıkarsak ışık hızının aşılması zamanın geriye doğru bir kırılmaya uğraması ve geriye akması gibi bir şeye sebep olur ki al sana zamanda yolculuk o zaman.

nihayetinde teorik olarak mümkün değildir, çok da şaapmamak lazım.

not: düşünce hızı dedikleri şey beynin tepki süresi ise; onunla ilgili de çok ilginç deneyler var, başka bi zaman uzun uzun yazarım.
Işık hızının %75 ine ulaşıp başka bir gezegene gidip gelseniz,(hani varya başka dünyalar da var uzaylı falan) ve bu yolculuk 20 yıl sürse ışık hızına yakın olduğunuz için zaman sizin için yavaş akıyor dünyaya geldiğinizde 1000 yıl geçmiş oluyor.

Hız = zaman bu ikisini ayırarak hayal kurmayın.
Notrino parçacığının belirli koşullarda aştığı konuşuluyor ama net kanıt yok.