bugün

Son 'nitelikli kıyım' ile birlikte sadece 13 adet üniversiteye kontenjan verilen ülkede fizik okumak dır . Aslına bakarsanız 'tübitak' bursları ile gençlerin dikkatini çekmeye çalışsalar da , sağlam burs veriyorlar diye gitmeyin arkadaşlar . gerçekten araştırma ruhuna sahipseniz ve geleceğinizde maddi açıdan hep bir risk almayı göze alabiliyorsanız gidin . Pozitif bilimlerin en eğlenceli ve çalışma alanı en geniş bölümlerinden birisidir fizik bölümü . Meraklı iseniz , evrendeki bir çok şeyi öğrenebileceğiniz nadir bölümlerden birisidir ancak yalnız ve yalnız , sevdiğiniz için yapılacak meslek türlerinden birisidir . hemen hemen tüm dünyada kabul gören bir meslekdir . Nitelikli bir eğitim alabilirseniz veya aileniz cidden çok kötü durumda değil ise yurtdışı olanağı en yüksek olan bölümlerden biridir . Ama gelişi güzel yazmayın pişman eder . örneğin bu çocuk gibi olun seviyorsanız gidin , takmayın kimseyi .
http://i.hizliresim.com/AqZ70z.png
Riskli harekettir. Kısa vadede (5 6 yıl) maddi sıkıntınız yoksa ve gerçekten araştırmaya öğrenmeye meraklı iseniz risk yok. Ama bu şartlara sahip değilseniz zorlanabilirsiniz.
Yıldız Teknik'in 190 bin ile aldığı bölüm.
Üilemizde pek mantıklı değildir. Hem dersler hayvan gibi ağır hem de iş imkanı çok kısıtlı. Bir sene daha hazırlanın en iyisi.
Seviyorsan git oku bence dir.
yurtdışına çıkıp çalışırım diyorsanız mantıklı olan eylem. odtü fizik tutuyordu gitmedim.zira ülkemizde çalışma olanakları çok kısıtlı.
-eee naptın bakalım bu kışın? nerelerdeydin
+abi ben üniversitede fizik okuyorum
-Bölüm röntgencilik miydi?
+....
yıldız teknik, marmara ve istanbul üniversitesinde bulunan bölüm.
Aynı zamanda benim de tercih ettiğim bölüm.
Dersleri yüzde 30 ingilizce olmakla birlikte ilk yıl ingilizce hazırlık ve sonrasında 4 yıllık fizik eğitimi ile 5 yıl süren bölüm.
Ismi lazım değil bir üniversitenin fen-edebiyat fakültesinde görev yapan biri olarak isteseniz de okuyamayacağınızı söylemem gereken bölüm.

Arkeoloji, coğrafya gibi toz toprak eşeleme bölümleri sırf goy goyun dibine vuruyor diye ikinci öğretim dahil tıka basa öğrenciyle dolu iken bu güzide bölümü kapattık tercih edilmediği için.

Sonra niye bilim adamı yetişmiyor.

(bkz: he amk he)
Zannımca bu senede boş kontenjan vermesine bekliyorum . tüm türkiye'de toplamda 550 civarı öğrenci alacaktı bu dönem fizik bölümleri , şu anki kontenjanı ile doluluk oran itibari ile artsa da öğrenci sayısı düşmüştür . Bilim güzeldir gençler . Nitelik nitelik diye , hiçbir şey yapmadan bağırıp durdular ,ancak umuyorum bir ihtimal oda herşey azalınca kaliteli eğitim endeksi artar , ihtimal yok ama . (bkz: Umut fakirin ekmeği)