bugün

burs kesintisi korkusunu ensesinde hissetmeden sadece akademik takvimine odaklanmak, aynı zamanda özel üniversitelere has o elitliği ve ayrıcalığı yaşamak isteyenler için 2 yıl önce mezun olduğum atılım üniversitesi'nı tavsiye edebilirim.
ben sözlük yazarı olmaya ömür boyu devam edicem diyorsanız ya pdr yada beslenme diyetetik yazın.
emin olun daha rahat meslek yok
son haliyle tercih listem tm1:27.000 tm2:25.058 tm3 : 22.000
1-hacettepe hukuk
2-tobb siyaset bilimi tam burslu
3-odtü siyaset bilimi ve kamu yönetmi
4-ankara siyaset bilimi ve kamu yönetimi
5-bilkent siyaset bilimi tam burslu
6-atılım hukuk tam burslu
7-ankara siyasal uluslararası ilişkiler
8-ankara siyasal iktisat
9-hacettepe uluslararası ilişkiler(ing)
10-başkent siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler tam burslu
11-ankara işletme
12-gazi uluslararası ilişkiler sizce bu tercihlerden kaçıncısı tutar konusunda görüş almak istediğim tercihlerdir.

edit:8 no tutmuştur.hayırlısı be gülümdür.
siz eğitimi şehirde değil okulda alacaksınız bunun için tercih yaparken kafelerini, caddelerini, gezme yerlerini araştırmak yerine gideceğiniz bölümün özelliklerini araştırın öğretmenlerini araştırın.
tercih yapmayıp üniversiteye gitme ! kızlar teklif etmiyor. ben sırf kızlar teklif ediyor diye gitmiştim. halbüse öyle değilmiş.

üniversitenin ilk iki yılı dershane zamanlarındaki gibi osbir cekiceksin geceleri. bazı zamanlar gündüzleri hatta.
üçüncü yıl bir tane kız bulacaksın. ancak o kız da sadece pantolonun üstünden kerkinmene izin verecek. eve gelip yine osbir cekeceksin.
dördüncü yıl, üçüncü yılda bulduğun kızın, kaşar arkadaşına çakıcaksın. kızın haberi olacak. çok üzülecek. ama sen umursamadan devam edeceksin çakmaya. hatta okulu 1 yıl uzatacaksın bu kız için. uzattığın sene kız başkasına vermeye başlayacak. bunalıma gireceksin. birde bakmıssınki okulun altıncı senesindesin. sınav dönemleri ugrayıp okula, yeni gelen birinci sınıflardan ne düşürürsem kar hesabı yapıp insanlıktan cıkacaksın. güç bela okulu bitirip paşa paşa memleketine geri döneceksin. kpss'ye hazırlanmaya başlayıp yine osbirli gecelere mahkum edeceksin kendini. kpss'nin ertesi günü soruların el altından dagıtıldıgını öğrenip keşke üniversite yerine iş hayatına atılsaydım'lı gecelere meyledeceksin. osbire devam bu arada.

hee tavsiye nerde dersen ?
üniversiteye gidersen çok osbir çekersin gitme. 20 yaşında evlen çoluğa çocuğa karış.
eğri otorup doğru düşünmesini tavsiye ederim.
öğrenci işlerinde ki kadına aldırmayın. onun çilesi tek size değil.
http://haber.stargazete.c...-duzgun-yapin/yazi-625631
Tıp fakülteleri arasında çok fazla fark yoktur düşüncesi pek doğruyu yansıtmaz aslında, Hacettepe, istanbul, Ege, Marmara, Ankara, Gazi, Uludağ gibi üniversite tıp fakülteleri daha bir öne çıkmaktadır.

Diş Hekimliği fakültelerinde de durum aynıdır. Yeditepe, Hacettepe ve istanbul ötekilerden kesinlikle daha iyidir.

Mühendisliğe gelince: TOBB, ODTÜ ve iTÜ mezunu kişi işsiz kalamaz, Bilkent mezunu daha kolay bir şekilde akademisyen olabilir, Boğaziçi mezunu öteki üniversitelilere göre yönetici olma konusunda daha avantajlıdır. Mühendislikte anlaşılacağı gibi üniversite çok önemlidir; ama tıpta tus diye bir sınava daha girileceği için o kadar esprisi yoktur Hacettepe mezunu olmanın filan aslında.

En önemlisi de istediğiniz mesleği seçin, sonra vay efendim ben yapamıyorum, benim bırakmam lazım ay boğuluyorum filan demeyin.
elektrik elektronik müh ve mekatronik müh. hk. da sıkıntısı olanı bilgi verip aydınlatabilirim. Selçuk üniversitesini seçmeyi düşünenler için diyebileceklerim sınırlı, okumak için ideal bir yer gezecek mekanlar fazla yok çünkü. ama olur da buraya gelirseniz diye küçük bir liste yapayım:

-hemen bir el kart çıkart.
-konyalı kızlarla pek haşir neşir olma(çok sebebi var).
- Cumartesi günleri Rixos'a git. kesin bir kere git. tavsiye olarak club inferno. club xside da var ama gitmedim hiç.
-tramvay diye muazzam bir olay var, az biraz tipin düzgünse çok rahat bir şekilde bi kızın numarasını alabilirsin. 1 saat yolculuk sürüyor çünkü illa ki biriyle kesişiyorsun.
-şanslısın ilk starbucks geçen sene açıldı, kent plaza'ya koş hemen.
-okulda gökkuşağı avm var, bütün etkinlikleri ve olan biteni takip edebilirsin ordan.
uzar gider. geldiysen hoş geldin hepsini 1 senede kapıyosun zaten bizimkisi kuru tantana.
aklınız varsa ktü yazmayın.
yatay geçiş yaparım çap yaparım yan dal yaparım diye düşünmeyin bölümünüzü ve üniversitenizi düzgün seçin. geçiş başvurularını kaçıracaksınız, çap için ortalamanız yetmeyecek ve yan dalın gereksiz olduğunu anlayacaksınız.
mezuniyet sonrası işsiz kalacağınız, atama bekleyeceğiniz, bir yere girmek için emmi dayı desteği gerektirecek

meslekler tercih etmeyiniz. gerekirse bir iki sene kaybedin ama sorun yaşayacağınız bir meslek seçip hayatınızın hatasını yapmayın.

bu arada bazen meslek bazen üniversite tercihi yapmak zorunda kalırsanız, belli şartlarda üniversite tercihi de

yapabilirsiniz. üniversiteden kastım odtü ve boğaziçi dir.
devlet üniversitelerinde öğrenciler iyidir, vakıflarda hocalar iyidir. vakıfta burslu okuyan, dağıtmadan çalışan sivrilir iyi yerlere gelir, ötekiler beş para etmez. direk beş para etmez vakıf üniversiteleri de var o başka tabi.
sakin br kafa ile olmadı dersane hocalarınızdan daha olmadı yakınınızda bulunan bir üniversiteden yardım alın der akabinde, bir yapanın bir de yapmayanın pişman olduğu tercihlerdir. her şeye rağmen yapılmasında fayda vardır.
istanbul, ankara ve izmir'de okuyamıyorsanız, söylediğim üniversitelerin hepsini gezip görmüş bir adam olarak; eskişehir, bursa, sakarya, kocaeli ve erzurum kesinlikle okunulası şehirlerdir. Birazcık paranız var ise Girne Amerikan'ı da tavsiye ederim.
%100 burs kazanmadıysanız istanbul Aydın Üniversitesini seçmeyin.
Hatta devleti tutturuyorsanız da gelmeyin.

Yok abi ben karı kız görecem sikmişim üniversitesini eğitimini derseniz de koşa koşa gelin.
Sizi ancak C kantin ihya eder.

Sağlıcakla kalın.
bölüm değil, şehir ve üniversite dikkate alınmalı.
Ne de olsa Türkiye'de çoğu insan okuduğu bölümle ilgili bir işte çalışmıyor.
askerlikden kaçayım diye ya da farklı sebeplerden aklınızda olmayacak alakasız bir bölümü puanınız tutuyor diye yazmayın. gittiğiniz bölümler götünüzde patlayabilir. bir yıl sonra evinizin yolunu tıpış tıpış tutabilirsiniz, yapamıyorum ben diye.
ne yaparsanız yapın ama önce mezun olduktan sonrasını iyi düşünmeyi unutmayın. kafanızda kendinize şu soruyu mutlaka ama mutlaka sorun: "ben hangi alanlarla ilgileniyorum?"

bu soruyu cevaplamadan sakın ha sakın tercih yapmayın. falanca bölüm mezunları 5000 avro maaşla işbaşı yapıyormuş saçmalıklarına kulaklarınızı tıkayın. bunu itü elektronik mühendisliği okumuş birisi olarak söylüyorum. mezun olduğu sene 700 tl maaşla işe başlayan, ikinci senesinde ancak 2000 tl maaşı görenler var. para konusunda o kadar büyük hayalleriniz olmasın. önemli olan sevdiğiniz işi yapmanız. sevdiğiniz işi iyi yaparsınız, iyi yaptığınız işten de iyi para kazanırsınız. en azından ortalamanın üzerine çıkarsınız.

orta halli bir ailenin çocuğu olup da özel üniversitelere burssuz gitmeyin. aman diyim. hiç bir şey bilmiyorsan o okula vereceğin parayla iş kur kendine, açık öğretim oku. hayatta mutlu olmak için, zengin olmak için illa üniversite okumaya gerek yok. yukarıda örnekleri bolca mevcut, sırf kız peşinde koşmak için üniversite okuyanlar var. 5 tane üniversite okusan ne olacak ki eşeklik baki kaldıktan sonra? o yüzden adam gibi bir üniversitede okumaya bakın. anadoludaki pek çok üniversite bırakın üniversite olmayı, lise kıvamında bile değildir. bitirdiğiniz zaman itülülerin, boğaziçililerin girdikleri sınavlara gireceğinizi, onlardan farkınızın olmayacağını, olayın kendini geliştirmekte bittiğini söyleyenlere de kulak asmayın. bu bahsettiğim üniversitelerden mezun olanların çoğunun lise mezunu adamlarla aynı işlerde aynı paralara çalıştığını da unutmayın.

kısacası üniversiteye giderken öss puanınızın yanında mümkünse bir de üniversite vizyonunuz olsun. unutmayın ki üniversite fuck buddyler edindiğiniz, paso gezip tozduğunuz, hocalarla taşak muhabbeti yaptığınız yer değildir. bilim üretilen bir yerdir. elbette 7-24 bilimle uğraşmayacaksınız ama bitirme ödevi olarak vikipediden kopyala yapıştır yaptığınız üç beş sayfalık zımbırtıları hocanıza götürmeyin (şahit olduğum bir olaydır).
mümkünse büyük şehir yazın da gidin la, tecrübe konuşuyo bakın yabana atmayın.
Ailenizden uzak bir yere gidin imkanınız varsa.
sırf aileniz istedi diye bir bölümü tercih etmeyin. ben bunun acısını 3 yıldır yaşıyorum. sevmediğim bir meslekte üçüncü yılımı doldurmak üzereyim. ama inanılmaz derecede mutsuzum. yaptığım işten hiç memnun değilim, beni kesinlikle mutlu etmiyor ama madem okuduk mecburen çalışacağız mantığı ile hala hata yapıyorum. bakalım nereye kadar bu bana işkence gibi gelen iş hayatını sürdüreceğim?
girne amerikan üniversitesi sayfasının olduğu yeri yırtıp atın.
başınızı belaya sokmayın beyler. tıp yada öğretmenlik bölümüne puan yetmiyorsa direk hayata atılın zamanınızı geçirmeyin yada dershaneye gidin.