bugün

"bana en çok da bu yakışırdı.. sen gittiğinden beri hiçbir şeyin yerini değiştirmedim.. ne gözlerim başka yöne bakıyor ne de yüzümü yerden kaldırdım.. sana da en çok böyle hatırlanmak yakışır.." tarzında bir yazı yazılabilir sınavlarında.. zorunluluğu unutulursa bir başyapıt dahi çıkarılabilir sonunda..

(bkz: boş bkz)
hep alttan alıyorum dersi diyeyim de ne kadar romantik olduğum anlaşılsın. ya da mülayim olduğum.
alttan almak sen nelere kadirsin..
hem zorunlu, hem seçmeli ders vermesiyle muhtemelen hayat gibi kıl bir eğitim fakültesinin ürünüdür. bir de öğrenci dömen şu var:

(bkz: itü)
kredisi yoktur.
olası tuna kiremitçi kitabı adı.
kendi hükümdarlıgında olusturdugun anayasanın, özgürlüğe yer vermeyen yegane maddesi.. değiştirilmesi düşünülemez, teklif bile edilemez..

kaptan'dan:
''yalnızlığı da dene oldu olacak
nasıl yankılanır derinden derine
iyi midir kötü mü çıkaramazsın''
(bkz: yalnızlıgı denemek)
dersin hocasının taktığı öğrencisinin aldığı derstir.

sene boyu çok iyi çalışan ama her final döneminde * kalınan derstir.

(bkz: müebbet yalnızlık)
derse devam zorunlulugu yoktur fakat devam etsenizde kalırsınız. öyle tuhaftır iste.
devamsızlıktan kaldırır da insanı kılını bile kıpırdatamaz sessizce sindiği köşesinden..
sürekli devam ettiğim derstir. AA ile gecerim hayat üniversitesinin açtığı bu dersi. her ne hikmetse almaya devam ediyorum. bi türlü mezun olamadım.
bu dönem zorunlu seçtiğim derstir. çok da kötü bir ders değilmiş yalnız, yeterki kendinizi eğlendirecek bir şeyler bulun. misal herkesin en klişe hobileri olan kitap okuma, film izleme ve müzik dinleme konularından seçin ödevlerinizi. ödevleri yaparken bir miktar not kaygısı taşımakta fayda var zira özenilmeyince sevimsiz oluyor ödevler, sonra dersi geçemeyip bir daha bir daha aynı döngüye düşüyor insan..

bir de gözlemlediğim kadarıyla bu dönemde dinlenilen şarkılar çok fazla yalnızlık temalı olmamalı. olursa eğer kırmızı balık gibi iki mısra etrafında döndürmek mümkün tüm dönemi: "yalnızlar yalanlar mı söyler, canım hiç acımaz mı derler?"

(bkz: aydilge)
severek çalışılan ve geçmek için pek uğraşılmayan derstir. kendinden başka kimseye güvenmeyen ergenciklerin en sevdiği derstir bu.
çalışma şekli ve dersi verme şekli, yine o ders gibi yalnızlıkla olur. kalabalığın tek faydası, kandırmaktır.
(bkz: ) cezmi ersöz kitap ismi gibi başlık açmak.