bugün
- fotokopici bi erkek31
- sırrı süreyya önder15
- aykolik yetkili olsun kampanyası27
- erdoğan ikinci atatürk tür13
- 4 hak mezhep12
- yolda namaz kılan davarlar29
- allah ı niçin göremiyoruz15
- papa francis'in serveti10
- mezara toprak atılırken kürek devretmek8
- kanal istanbul9
- 27 nisan 2025 eyüpspor galatasaray maçı24
- yazarların ölüme en çok yaklaştıkları an17
- bir erkeğe alınacak en güzel hediye18
- kabataş yalanı15
- kendisinden ayrılan kadını rahatsız eden erkek9
- bik bik'in mutfağına konuk olmak22
- ekrem imamoğlu45
- zina çoğalınca deprem olur24
- ermeni soykırımı için özür dileyelim kampanyası23
- cuma gitmeyen erkeğe kadınların bakışı9
- nervio'nun evleneceği adam16
- anın görüntüsü17
- kisinin 17 yasina verecegi ogut8
- v a m p i r o v8
- imansız japonya da derpremde kimseinin ölmemesi13
- anamızın rahmine düşmeden önce neredeydik21
- allah'ın fazla acımasız olması42
- akp düşerse filistin düşer kudüs düşer18
- köpeğe dokunanlar değdiği kısmı 7 kez yıkamalıdır28
- 26 nisan 2025 gaziantep fk fenerbahçe maçı12
- fay hatlarını çimentoyla doldurursak deprem olmaz33
- mesajlaşma adabı9
- tombik kadın mutluluğu15
- true nun çaylak olması8
- ali koç8
- aykolikin sözlüğe kattığı şeyler13
- ibb de 50 iski çalışanının adliyeye sevk edilmesi13
- maymunlar evrimden sonra nasıl yeniden var oldular9
- uludağ sözlük soruşturması8
- şener üşümezsoy8
- sözlüğün en güzel kızını seçiyoruz18
- düğünde ne giyeceğim derdi12
- rock müzik geri gelsin kampanyası10
- 26 yıldır yürüyen adam11
- sözlükte sizi en çok etkileyen yazarlar8
- claudia s cloud8
- meriçinizi banyoda yıkar mısınız8
- arkadaşlar sözlük kasıyor pkklılar çıkabilir mi18
- akp liyim sorularınızı alayım8
- sözlüğe nude atmak9
"... benim zevkim dogrudur" diye biten onerme.
konuşmak istemiyorum demenin başka bir yolu
kaçma yontemidir bi nevi.
demokrasi niye var karşılığını verdiğim laf
"tartışılsa da ortak bir zevk ve renk uzlaşmasına gidilemez" diye devam etmesi gereken söz.
zevkler ve renkler tartışılmasa bile zevklerin ve renklerin kalitesi tarışılabilir diye ekleme yapılabilecek söz.
(bkz: kime gore neye göre)
pek doğru bir önerme. herkesin üzerinde uzlaştığı varsayılan şeyler olsa bile -ki bence imkansız-, üzerinde uzlaşılamayan, herkesin beğenmesinin mümkün olmadığı şeylerin sayısı her zaman daha fazla olacaktır.
o kadar tartışıp tartışıp sonunda işin içinden çıkamayınca zevkler ve renklerin tartışılamayacagının belirtildigi kaçış cümlesi.
zevkler ve renkler tartışılmamalıdır şeklinde düzeltilmesi gerektiğine inandığım, tartışırsanız zevkler ve renklerde tartışılabilir şeklinde önermemi savunduğum sözcükler öbeği.
seçilen herhangi bir şeyden sonra (don-tişört-prezervatif,somut herhangi bişey yada dinlenen müzik gibi soyut kavram vs vs vs) vasatsak,eziksek ilk olarak akla bu gelir.zevkler ve renkler tartışılmaz.propagandadan öteye gitmez bu önerme.savaş kazananların propagandasıysa bu önermede -vasat-sıradan-kişilerin propagandasıdır.
biraderim yeşil pantolan üstüne kırmızı ceket gidermi?
gitmez.
biraderim yeşil pantolan üstüne kırmızı ceket gidermi?
gitmez.
De gustibus et coloribus non est disputandum
(bkz: latince deyişler)
(bkz: latince deyişler)
(bkz: herkesin elindeki kendine)
iki kişinin bir konuda tartışırken, tartışma büyümesin diye söyledikleri sözdür genelde. sonuna kadar da doğrudur.
saçmalama anları ve açıklanması zor durumlar için herkesin aklının bir köşesinde bulundurduğu kurtarma cümlelerinden biridir. günlük hayatta öyle tuhaf bir kabul görmüşlüğü vardır ki, birisi bu cümleyi söylediğinde bir parola gibi algılanır, tartışma gerçekten biter, ortam durulur, tarihte bu sözü ilk söyleyen kimse saygıyla anılır!..
gerçekte tabii zevklerin bir tabu olmasının hiçbir açıklaması yoktur. zevkler doğuştan sabit olarak belirlenmiyorsa, tam tersine kültür ve eğitim düzeyine bağlı olarak gelişip değişebiliyorsa, incelebiliyorsa başlı başına bir mesele olarak tartışılabilir, tartışılmaktadır. hatta birileri zevkler ve renkler tartışılmaz diyen insanlarınki de dahil olmak üzere bütün tercih sebepleri üzerine değerlendirmeler, araştırmalar, karşılaştırmalar yapmakta; düşünceler, stratejiler üretmektedir.
gerçekte tabii zevklerin bir tabu olmasının hiçbir açıklaması yoktur. zevkler doğuştan sabit olarak belirlenmiyorsa, tam tersine kültür ve eğitim düzeyine bağlı olarak gelişip değişebiliyorsa, incelebiliyorsa başlı başına bir mesele olarak tartışılabilir, tartışılmaktadır. hatta birileri zevkler ve renkler tartışılmaz diyen insanlarınki de dahil olmak üzere bütün tercih sebepleri üzerine değerlendirmeler, araştırmalar, karşılaştırmalar yapmakta; düşünceler, stratejiler üretmektedir.
benim en büyük zevkim renkleri ve zevkleri tartışmaksa ne oluyor durum , bunları tartışmam tartışılamaz oluyor çünkü bu benim zevkim ve zevkler ve renkler tartışılamaz biri beni tutsun ne diyorum ben ya
'`herkes dilediğini yapmakta özgürdür
ve özgürlükler 10 paragraflık manifestolarla engellenemeyecek kadar pahalıdır`
hatta paha biçilmezdir' fikrini savunan önermedir.
ve özgürlükler 10 paragraflık manifestolarla engellenemeyecek kadar pahalıdır`
hatta paha biçilmezdir' fikrini savunan önermedir.
yüzbinyılın geyiği.. ama doğrudur.. işe zevk dahil olduğunda tartışmak beyhudedir..
muhabbetin tıkandığı noktada en kolay kaçış yoludur.
alelâde hayatlarının soylu hayatlar ile karşılaştırılmasından haz etmeyenlerin bir motto imişcesine sıkça tekrarladıkları cümle. kayda değer ya da ölçülebilir olmayan bir güzelliği benimsemiş görünmek oyalanmaktan başka bir şey değildir..
bence çok saçma renkler ve renkler tartışılır.
zevkler ve renkler tartışılmaz, tartışılsa da bir sonuca ulaşılmaz... *
güncel Önemli Başlıklar