kökleri yenilebilen bir çeşit bitki.
bakımı zor olan bir bitki.
kuşadasında sadece yabancı turistlerin takıldığı mekanın adı. garsonlar oynayarak servis yapar falan. eğlenceli, sıcak, samimi bir mekandır yucca. eğer tek türk sizseniz fazlasıyla yabancı kalmakla birlikte deli gibi de eğlenirsiniz. gitmeli, görmeli yucca'yı.
(bkz: planet yucca)
Ana vatanını güney amerika olan hem iç mekan hem de dış mekan bitksidir. Dışarıda toprağa dikildiği zaman 5 10 metre boyuna ulaşabiliyormuş. Ayrıca dışarıda büyüyen bitki beyaz çok güzel çiçeler açmaktadır.

görsel

içeride büyüyen bitkinin maalesef çiçekleri açmamaktadır. Bakımına gelirsek yucca ne çok soğuğu ne de çok sıcağı sever. Ayrıca çok suyu da sevmez. Toprağı tam kurumadan sulanmamalıdır. Yoksa kökleri fazla sudan çürür. Çoğaltılması kolaydır. Gövdesini kesip biraz suda köklendirip ikinci bir yucca elde edebilirsiniz. Ayrıca bitkinin altından yeni sürgünler çıkar, o sürgünleri de suda köklendirip yeni yuccalar elde edebilirsiniz. Fiyatı biraz pahalı olduğundan ben de bir yerden alttan çıkan bir sürgün buldum. Onu büyütüyorum. ilerde onun fotoğrafını da burada paylaşabilirim.
© copyright 2005 - 2026