bugün

Insanlar ısrarla bir konuyu kaçırıyor. Bir çok insan siyasal sistemi şekli bir zorunluluk olarak görüyor. Böyle düşününce anayasa kağıt parçasına dönüşüyor. Yani hukuk üstünden örnek vermek çok tutarlı değil .

Reisçi seçmen şunu bir anlasa aslında her şey çok güzel olacak .

Kenan Evren gibi biri çıkıp cumhurbaşkanı olursa ahmet Necdet Sezeri mumla ararlar.
okumaya üşenenler için bir ön gösterim yapmaktır. birileri canı istedi diye eyalet sistemi getirdiğinde karşı çıkan olursa aynen böyle jopu yer.

görsel
(bkz: silikullanici2/#35998718)

(bkz: görevimiz yeni anayasayı anlatmak)
çok ayıp ederler.
Okuyunca pek mümkün olmayan durumdur.
Ağır gereksizlik ve gerizekalılık içermektir.
Okuduğunu anlamadığına delalet eder.
(bkz: Vatana ihanet) Ben böyle düşünüyorum.
10. madde son fıkra, 16. maddede belirtilen 123 değişikliği beni düşündürüyor.

ayrıca yürütme konusunda tek başına kararname çıkarabilecek olması, cumhurbaşkanı yardımcısı üst sayısının belli olmaması ve bütün cumhurbaşkanı yardımcılarının aynı anda aynı yetkiye sahip olacak olmaları, mahalli idarelerin bütçesini bakanlar kurulu yerine cumhurbaşkanının yapacak olması, devlet denetleme kurulunun kanunla değil de cumhurbaşkanı kararnamesi ile düzenlenecek olması, vergi-resim-harç ve benzeri mali yükümlülükleri bakanlar kurulu yerine cumhurbaşkanının tayin edecek olması, ve bakanlar kurulunun doğrudan cumhurbaşkanına bağlı herhangi bir öneriye veya denetlemeye uğramadan cumhurbaşkanı tarafından vekiller arasından atanabiliyor olması sizi rahatsız etmiyorsa hayırlı işler.

milletvekili birisi cumhurbaşkanı tarafından doğrudan bakanlığa atanarak, sonrasında da bakanlık görevine son verilerek vekillik görevinden uzaklaştırılabilecek. maaşına zam işine son mantığı.

diyorum ya, hayırlı işler.

http://anayasadegisikligi.../Anayasa_Degisikligi.aspx
ilginçtir.

bugün cumhurbaşkanı'nın herhangi bir milletvekilini görevden alma yetkisi yoktur.

yeni anayasa ile milletvekilini önce bakan yapıp sonra görevden alarak devre dışı bırakabiliyor.

üstüne bu cumhurbaşkanı yardımcısı meselesine neden bir sınırlama ve alt üst ilişkisi getirilmedi?

üstüne bütçeyi yapacaksın da ne olacak? oy isterken bir türlü, oy alınca bir türlü mü yapacaksın bu bütçeyi? sen yapmadın, başkası yapmaz mı? ne malum?

ben hayır diyeceğim. bu eleştirilerimi 2018'in nisan'ı için hazırlayacakları yeni anayasa taslağında hale yola koyarlar, o zaman belki evet diyebilirim.

hayır çıkarsa;

öneri 1 : chp dahil bütün partileri bir araya toplayın, bir hafta boyunca halka açık yeni anayasa taslağı için görüşme yapın. kavgasız gürültüsüz olsun.

öneri 2 : bir internet sitesi hazırlayın. insanlar eski maddeler yerine yeni maddeler yazıp göndersinler. bunları değerlendirin. ek öneri kısmı olsun, insanlar gönüllerince yazabilsinler. bunların arasından seçmeler yapın.

öneri 3 : yeni anayasa oynamasında her madde için ayrı ayrı evet ve hayır kağıtları oluşturulsun. hangi madde %50+1'i geçerse kabul görsün, hangi madde %50-1'de kalırsa red yesin.

cesaretin var mı?