bugün

ekmek arası bişi yerken genelde tercih edilen miktardır. artık kalktı gibi gerçi ufak ekmekler aldı yerini. çeyrek ekmek hissettirmez kendini bütünü de bitirmek zordur.
Paranız yoktur. Öyle ya da böyle, kuruş çıkmaz ceplerden, defalarca baktığınız kumbaradan. Karnınız da çok açtır, saatlerdir bir şey yememişsinizdir. "Türksün di mi?" sorusunu soran mantalite sahibi insana yanıt niteliğinde "Evet, iyi ki Türk'üm!" diyerek bakkala gidersiniz. "Ahmet Abi, yap bi yarım ekmek kaşar peynir, sonra ödeyeyim" dersiniz. Bu samimiliği başka yerde bulamazsınız. Hiç sormadan yapar yarım ekmek arası kaşar, sonra yanında da "bir meyve suyu da benden olsun yeğenim" der, açar buz gibi meşrubatı verir elinize. ilk ısırıştan aldığınız tat, Cennet'teki elmanın verdiği tat kadar tatlıdır. Yine şükredersiniz Türk olduğunuza ve bu topraklarda doğduğunuza. Yarım ekmek bu kadar önemlidir işte!
(bkz: çeyrek ekmek)
genellikle ve hatta çoğu zaman yalnız ya$ayan veya öğrenci evi sahibi bireylerin arasına bir $eyler bulup bulu$turup öğün haline getirebildiği yegane yiyecek maddesidir.evde yemek olmadığı veya yemek yapacak bir birey olmadığı için hep yalnızlığı çağrı$tırır.her bir $ey konulur içine de bir yalnızlık koyulmaz.

ekmek i$te.
ekmek sıcaksa bi de bakkaldan arasına biraz helva alındıysa tadına doyulmayan ekmek.
zaga da elemanlar diye bi skçe vardı eskiden : bugün bakkala gidip yarım ekmek arası kavurma istesen bakkal sana demez mi nerde senin ...
(bkz: benim sadık yarim kara topraktır)