bugün

cem yılmaz'ın başka filmleriyle* kıyaslanırsa orta halli, başlı başına ele alınırsa on numara filmdir.
kişisel olarak filmi beğenmedim. çekim teknikleri veya dekor çok fazla ilgilendirmez. sonuçta avatar a milyon dolarlar harcansa ''banane lan o kadar şeyleri patlatılar bana mı patladılar'' şeklinde bir tepki vermek aşikardır. film eğer bir komedi filmi ise ki öyle o zaman yetersizdir. filmlere gönderme ve ince esprileri anlama kapasitesi konusunda herkes aynı geçmişe sahip olamaz. türkiye gibi bir ülkede seyircinin ilgisinin bu kadar kötü olması bu olaydan kaynaklanıyor. türk insanı neden recep ivedik filmini seviyor. çünkü esprileri anlayabiliyor. şimdi çoğu insan ilkokul esprileri diye kızabilir. fakat biz kemal sunal filmleri ile büyüyen bir millet olduğumuz için doğaldır. senelerce ''ana mahmut hoca, hoca mahmut eşşoğeşşek'' repliklerine gülen insanlarız. insanlar komedi filmine gittiği zaman gülmek istiyor. o kadar konuyu anlayayım espriyi kavrayayım diye düşünmüyor. filmleri daha çok skeç tadında istiyor. mesela recep ivediğin denizdeki sahnesi bir parodi gibiydi. yine ikinci filmde yoga sahnesi skeç tadındaydı. küfürle güldürme olayı kesinlikle kocaman bir yalandır. destere filmi bunu göstermiştir. ilk söylendiği zaman gülünse bile belli bir süre sonra tekrar bayıyor. yerinde kullanıldığı zaman gerçekten güldürüyor.

yahşi batı ile ilgili zafer algöz ün canlandırdığı karakter gerçekten güzeldi. ozan güven yine vasat bir performans sergiledi. genelde filmde küfürler güldürmüştür. bir kaç ince espri güzeldi. mesela ''bir apaçi ağlıyor'' olayı güzeldi. yine ''vericem ben senin eline'' espri belaltı olsa bile yerindeydi. bazı tutmuş şeyleri filmde tekrar etti. mesela kaptan logar esprisini yine sattı. yine ''bir cisim yaklaşıyor'' şeklinde dolaşan abimiz yerine ''daha bu başlangıç daha neler olacak'' modunda dolaşan bir abimiz ilave edilmiştir.
tek kelime ile olağanüstüydü. gitmei düşünenler bir dakikma durmasın ben kefilim. cem yılmaz'ın en iyi filmidir. en komik filmidir. gülerken karnımıza ağrılar girdi. eğer recep ivedik komedi bazında 4 milyona ulaştıysa bu filmin en az 8 milyon olması gerekiyordu. muhteşem oyunculuklar,diğer filmlere göre biraz fazlalaşan küfürler ve mimikler filmde göze çarpıyor. gidipte kötü diyenlere anlam veremedim açıkçası..
beklentilerimizin ne kadar yükseldiğinin belirtisidir. bu güne kadar 30 m2'de ve sadece lafbazanlık, küfürbazlık ve azıcık şive ile kotarılan türk sinemasında insanların artık daha farklı temalar istediğinin ve çıtanın yükseldiğini ifade eder. film bazında bence oldukça iyi bir çalışma olmasına rağmen sinemaseverlerin bu kadar eleştirmesi de bu beklentinin karşılanamamasıdır. evet cem yılmaz günümüzün en iyi mizah yapan sanatçısı olabilir ama bunun yanında senaryo dışında sinema sektörüne kattıkları göz ardı edilmemelidir. gerek kurulan set olsun, gerek kostüm ve gerekse oyuncular olsun film bence görevini yapmıştır. seyircinin eleştirisi elbette çok önemlidir ancak eleştiri yukarı da okuduğumuz tarzlarda yıkıcı olmamalıdır. ben sinema sektörünün evrimini tamamladığında çok başarılı projelere imza atacağını düşünenlerdenim ve herkesin emeğine sağlık.
bir çok kişiden duyulan olumsuz eleştirilerle ilk başta gitmekten vazgeçilen film. fakat izleyerek en iyisini yaptığım filmdir, şahsi kanaatime göre cem yılmazın en iyi filmi.
Filmden zevk almak için belli bir Amerikan kültürüne ve temel ingilizce bilgisine sahip olunması gerektiğini düşündüğüm film.Yoksa espriler inceydi ya !?
gora va arog gibi burda berbattı.
cem yılmaz ne çekerse çeksin izlerim .otuz bir çekse bile izlerim. ama bu film harbiden berbattı. ben, cem'in zeka dolu esprilerine hayran bir bünye olarak bu filmi "beğenmedim".
ikini yarının yarısında çıktım hatta filmden. son duyduğum cümle avize taşı falandı.hani şu elmas yerine vermek istediği. oraya kadar sabredebildim.
belki de çok şey beklediğimizden beğenmedik.
belki de bu filmi cem yılmaz çekmese de başkası çekse osura osura gülerdik.
belki de bunu cem değil de başkası çekse siktirboktan bir filmdi dememek için bu kadar uğraşmaz.. siktirboktan bir filmdi..
derdik..
tanım olaraktan: cem yılmaz'ın en boktan filmidir.
cem yılmaz var diye hep komedi beklemekte olmaz.adam macera-komedi tarzı bir tür yapmış güzelde olmuş kanımca.istanbulda tam bir amerika havası yaşatmıştır kendileri.
asla zevkler ve renkler tartışılır cümlesinin içine girmeyen bir film ve çok önemli bir husus ki; kesinlikle kişilerin tarih, ince espri, zeka ve kültür seviyesini ölçen bir film.
kesinlikle çok gülümseten ama asla bir iki yer haricinde anlamsız kahkahalar atamayacağınız, ince, naif, nükteli ve kesinlike yahşi bir film.

sinamada herkes daha önce gülmemek için kavilleşip gelmiş sanki. hele ki ergen gerisi çoluk çocuklar onlar neden gelmiş anlamadım. bu film kesinlikle çocukların anlayacağı bir film değil. belli bir evrensel bilgi kültür ve sonra da bunları harmanlayabilecek ince bir zeka gerektiriyor...ya diğer büyükler. ne bekliyordunuz? iğrenç bel altı esprilerle apış arası muhabbeti yapan recep ivedik gibi göttenbacaklı espriler mi?

bu filmi izlerken öncelikle kahkaha atmıyorsunuz ama kesinlikle gülümsüyorsunuz. hele de benim gibi vestern kuşağını seven biri için eğlenceli bir türk komedi vesterni olmuş. bir de şunu farkkettim ki cem yılmaz türk kültürünü öyle harmanlamış ve öyle güzel yansıtmış ki, gerçektende o topraklardan yani vahşi batıdan anadolu çok sempatik ve güçlü görünmüş. umarım türkiye dışında yeterince ilgi görür.

- ne kadar bu çizmenin günahı? (kaç paraya satıyorsun)
+ 20000.
- 20000 ne?
+ 20000 afyon dinarı!!!

afyon dinarı esprisi de beni koparan ender kahkalardandı. teşekkürler cem yılmaz.
---spoylırgrad---

ozan güven'le tahta küvete giren hatunun göğüsleri çok ama çok güzeldi, gerçekten.

---spoylırgrad---
cem yılmaz'ın en iyi filmidir.açık ve net.
Kutsama sahnesine koptuğum filmdir.
cem yılmaz'ın her zaman yaptığı gibi yine türklük özelliklerini izleyiciye gösterdiği film. uzayda da olsanız rakı içersiniz, vahşi batı'da da olsanız, ölüleri gömersiniz. taş devrinde de olsanız, fıskiye açılışı yaparsınız..

gora'da, arog'ta ve yahşi batı'da, bir türkün bulunduğu ortama ayak uydurmasını değil ortamın kendisine ayak uydurmasını göstermiştir. gora filminde ceku'nun "sence dünyaya ayak uydurabilecekmiyim arif?" sorusuna "bırak dünya sana ayak uydursun" diyerek bu düşüncesini de çok net açıklamıştır aslında.

yahşi batı filminde dikkat edilirse, para eden eşyalarını satıp ekmek aldıkları sahnede küçük bir çocuğa ekmeğin yarısını verirler, bütün herkesin birbirini öldürdüğü hapishane sahnesinde, herkesi gömerler. özellikle kendilerinin türk olduklarını ispatlama sahnesinde aslında bir türk'ün başlıca özelliklerinin çok azına değinmişlerdir. buna rağmen dediklerinin hepsi doğru ve yerindedir.

cem yılmaz her zaman yaptığı gibi, bir türk'ün çeşitli ortamlardaki, başkalarına karşı aciz ve ezik halini değil, üstün ve pratik zekalı durumlarını izleyiciye göstererek bundan güzel espriler çıkartmıştır.
gidip gördüğüm, rahatlıkla izleyip güldüğüm, kısacası beğendiğim film. kahkaha attıran birkaç sahnesi dışında başından sonuna kadar güldüren bir film olmasada yapılan emek ve zeka işine hayran kalmamak mümkün değil.

hala izlemediyseniz gidip görmekte fayda sağlayacak bir cem yılmaz filmi.
Film çok güzeldi , esprileri çok ince olduğundan anlamayan ve kötü diyen çok kişi var , en güldüğüm sahnesi , Kentucky de tavuk ızgara sattıkları sahneydi. Filmi beğenmeyenlerin ingilizce öğrenip baştan izlemelerini öneririm. Sonunda devam filminin olacağının işaretini veriyor galiba. Sonuç olarak yine CMYLMZ ve yine güzel bir film , herkese tavsiye ederim
bir cem yılmaz filmi. dramatik çatısı iyi kurulmuş. bir olay örgüsü var hiç değilse. komedi filmide olsa filmlerden de bu beklenmeli sanırım. sokakta gezen esprileri art arda alıp önümüze koy gülelim. sonra filmi rafta koymaya yer bulamaz insan. evet son sözüm recep inda hauslara
iyi kurgulanmıs ve baglanmıs bır türk sinemasıdır izlenesi ve durum komedisi yüksek bir filmdir. (bkz: cem yılmaz)
(bkz: baba filmden küfür öğrendim)
özellikle zafer algöz keyif verici sahneleriyle dikkat çekmiştir. ayrıca "bir apaçi ağlıyor" şiiri ise muazzamdır.
(bkz: avize mi dedin lan)
(bkz: orta anadolu'dan geldiğimizi saklmaya çalışsak da belli oluyor)
Dünyanın en kötü filmleri listesine girmesini beklediğim filmdir. Giden 12 TL'ye ve 3 saate yazık olmuştur. Gaza gelen aklımı s2yim. Gitmeyin gidirtmeyin. Reco 3 iyidir.
çıktığı günden beri giden 2 kişiden birinin sakın gitme bok gibi ve diğerinin oğlum altıma işedim lan kesin gidin telkinleri arasında kaldığım ve halen gitmediğim ama gitmek istediğim, gitmek için destek beklediğim, gidene dur diyemediğim film, gitmek ya da gitmemek işte bütün mesele.
ey aziz milletim! şu yahşi batı denen iğrenç filme nasıl iltifat ediyorsun hiç anlamıyorum. daha gitmeden mükemmel filmdir kesin tabi canım cem yılmaz yaptı. cem yılmaz ismi yeter bazıları için. o söylerse herşey çok komik. hatırlarım bu herifin stand up gösterisi vardı. oturduk bekliyoruz. adam içeri girdi milletde bir kahkaha bir kahkaha. ne oluyor lan delirdi bunlar herhalde dedik. sorduk meğer cem yılmaz'a gülüyorlarmış. dedim adam daha iki laf etmedi saçmalamayın. ya adamın kendisi komik, tipi komik demeye başladılar. arkadaşlarla bunun az dalgasını geçmedik biz. evde cem yılmaz'ın her bokuna gülenlerin taklitlerini yapıp ne eğlenirdik. neyse konu bu değil konu film çok kötü abi! tamam emek harcanmış, film efektler güzel vs. vs. benim demek istediğim bu adam filmlerde güldüremiyor benim şahsen fikrim. hafif tebessümden başka hiçbir şey. bu film amacı güldürmek güldürdü mü hayır. neden illa cem yılmaz var diye kimse gıkını çıkarmıyor. şimdi bazılarıda der onun esprilerini anlamak için zeka gerekli gibi bıdı bıdılar yapar. hiçte öyle değil. esprilerini beş yaşında ki çocuk bile anlar. espriler gayet açıktı komik değildi. hatta bazen birbirimize bu adam bu esprileri yaparken utanmamış mı? diyorduk. yani zekayla alakası yok zeki espri böyle olursa vay halimize. ortalamanın altında zekiyiz o zaman. şimdi engin günaydın'dan bahsedeceğim karşılaştırma falan yapmayacağım. sadece bu adamın filmine de gittim ve beğendim. harbiden beğendim. sosyal bir mesajı var. türk sineması adına birşey katacaksa yahşi batı'dan kat kat üstün. komedi filmi olarak değil ama bazı sahneler gülümsetiyor sizi. hoş bir hisle evinize dönüyorsunuz. bu film insana ve sinemaya birşeyler katıyor. birileri bunu görsün, bu film heba olmasın. oscar'a gitsin. çünkü oscar ödüllerinde genellikle sosyal mesajı olan filmler ödül alıyor. vavien öyle bir film. gerçekten oscarı hakediyor. ama kimse görmüyor, bilmiyor, gitmiyor bu filme. yahşi batı'ya gittiğime bin pişmanım vavien'e gittiğim için çok şanslıyım. cem yılmaz'dan nefret ettiğim falan yok. sevmiyorda değilim. sadece abartıldığı kadar ortada birşey yok. filmleri güzel değil itiraf edin. ne şahan ne cem yılmaz. esprileri zekayla alakalı değil. daha biz onları ilkokulda söyler gülerdik. illa cem yılmaz diye her bokunu beğenmeyin. vavien gibi başarılı film eriyip gitti kimse görmedi. yahşi batı olmamış, olmamış işte. bunu söylemek bu kadar mı zor? beğenmeyenler bile kumda iğne arar gibi iyi şeyler bulmaya çalışıyor. neden cem yılmaz. of çok sıkıldım artık. neyse son sözüm vaviene gidin, görün. karşılaştırma değil yaptığım sakın ha yanlış anlamayın. sadece engin günaydın'ın ilk sinema filminde bu kadar başarılı birşey ortaya çıkaracağını düşünmezdim. oscar'ı hakediyor teminde dedim sosyal mesajı var. gitsin derim oscara. milletin daha filmden haberi yoktur ya onlar sadece yahşi batı yahşi batı.
sadece, ingilizce ve klasik türkçe'ye hâkim olan ukalâların beğendiği film.esprili yada başarılı bulduklarından değil.tamamen, oohhvv burda ki espriyi anladım çok akıllıyım mentalitesi ile edinilmiş bir beğeni sözkonusu.hatta belli bir güruhun sırf "zekiyim" imajı vermek için sinemaya gidip yüksek sesle kahkaha atarak statü peşinde koştukları da gelen dedikodular arasındadır.