bugün

din ve devlet işlerini birbirine karıştırmaktır. din ve devlet işlerini birbirinden ayırmak laiklik olduğundan, bu cümleyi kullananlar laik olmayan müslümanlardır.
elmayla armutu karşılaştırmaya benzer. çünkü müslümanlık bir inanç biçimidir. laiklik ise devlet yönetimlerinde olabilecek bir olgudur. biri insanidir, biri yönetimsel.
tayyip in koyunlarını mest etmiştir.
"müslüman da değilim laik de!" diyene ne cevap vereceğini bilemeyen düzen uşaklarının seçmeli dayatması!
(bkz: hem laikim hem müslüman)
yanlış bir açıklamadır.
laiklik ilk çıktığı anlamda çağdaşlaşma,devlet yönetiminde akıl yolunu baz almadır.
laiklik daha sonradan kilise ile devlet işlerinin ayrılması olarak yorumlanmıştır avrupa'da.
sonuç 1:laiklik din devlet işlerinin ayrılması değildir.
sonuç 2:laiklik kilise ve devlet işlerinin ayrılmasıdır,bizde etkin bir kilise varlığı olmadığından dolayı bizim için önemsiz bir olgudur.
sonuç 3:laiklik ilk çıktığı anlamda çağdaşlaşma ve devlet yönetiminde diyalektiğe önem vermektir,zaten islam dini bilime son derece açık bir dindir.
sonuç 4:başbakan yine bilinçsiz bir açıklama yapmıştır.
talihsiz bir açıklamadır. rte nin şahıs bazında insanlar müslüman ve laik olamazlar sözü de uygunsuzdur. laiklik ilişkiler de "din" motifini ön planda tutmamak demektir. ben, herhangi bir ticari işe sahip, düzenli cuma namazlarına giden bir müslüman olabilirim. ancak işim konusunda bir is ilişkimde bir adamla "o adam müslüman değil" diye iş yapmazsam, iste esas o zaman "laik" değilimdir. yapıyorsam, laiklik durumum mevcuttur. "din" konusu benim kişisel konumdur, ama ama hayatımın belirli bir kesimine- bu örnekteki gibi iş konusunda- bu yönümü ön plana çıkarmıyorsam, ben laik bir insan olarak addedilebilirim.
ki pek çok türk böyledir.