bugün

Bitki hücrelerinde hastalık yapan, 400 ' e kadar rna 'dan oluşan, virüslerden daha basit yapılı organizma.
ne protein kılıfı, ne de herhangi bir koruyucu hedesi olan, havada serbestçe dolaşan bildiğin rna molekülü. hayır herhangi başka bir şey değil lan, bildiğin rna molekülü ya! ve bitkilerde hastalık yapıyor. hadi diyelim virüsler yarı canlı varlıklar, ama bunlar canlı bile değil. amma velakin hala üreme derdindeler. lan ne illet birşeymişsin sen yaşam yahu! nedir bu soyu devam ettirme saplantısı, bu dünyaya kapağı atma isteği, anlamadım ben. ulan kötüboklu rna molekülü bile "çoğalcam" derdinde... işte bu yüzden buradan tüm sevgili arayan sözlük bayanlarına bir selam duruşu gönderiyorum.

bunların daha ilkel ve daha tehlikelisi için:
(bkz: prion)
prionlardan sonraki en basit canlı diyebiliriz. işte canlı ile cansız ayrımı aslında bu kadar basittir. kendi düzenini devam ettirmek için kendini çoğaltmaya çalışan bir madde aslında canlı olarak düşünülebilir. bizim bu canlılardan tek farkımız daha karmaşık sistemlere sahip olmamızdır... bu canlının bize öğrettiği şey aslında hayat, yaşam, ruh v.b. kavramlar bizim hayal dünyamızın ürünleridir. sağlam temellere sahip değillerdir.
© copyright 2005 - 2026