bugün

kitap yazmak meşakatli iştir. Ama bazı kitaplar değerinden fazlaya satılıyor. Sonra korsanlar patlıyor. Kitap; harcanan zamana, yapılan araştırmaya göre değerlendirilmelidir.
200 sayfalık saman kağıda basılı kitabın 25 liraya satıldığını görünce merak edilen amaçtır. maliyeti 3 liraysa ben adam değilim.
Bu işin kitap yazımının zorluğuyla, emekle ilgisi yok. Türkşye'de yayın evlerinin yazarlara imzalattığı sözleşme;
Kitabın liste fiyatından önce vergi ve masrafların çıkartılması, sonra kalan miktarın yüzde onu... Bu ne demek ? 10 tl lik bir kitaptan yazar 50 krş kazanıyor, yayın evi muhtemelen 5 tl civarı...
Amaç büyük yayınevlerinin daha fazla para kazanmasıdır.
babası yayıncı olan biri olarak söylüyorum ki, 4 liraya bile kitap satılabiliyor.

şimdiye kadar kitaba verdiğim paraya hiçbir zaman acımadım ama fazla olması da gerçekten kitap alabilmeyi engelliyor.
Vatikan'ın arka merdivenlerinin bitiminde yer alan sahafta o olağan üstü tertemiz ve en az 30 ile 50 yıllık sanat,savaş,dünya tarihi kitaplarının 5-10 euroya satıldığına tanık olunca vah vah diyebildiğim fiyatlardır.amaç kitap sevdalısı sadece %30'un cebindeki parayı kaldırma çabasıdır.toplumun %90 okuma sevdalısı olabilse emin olun o caanım kitaplar hayal ettiğimiz fiyatlarla reyonları süsleyebilecekti kısaca bu ülkede kitap bile lüks amk.diğer bir kanayan yaram için (bkz: ikinci el plakların türkiyede fahiş fiyatlara satılması)
kütüphaneler varken, sahaflarda her türlü kitabı ucuza bulabilecekken, internette hatta sözlüklerle bir sürü kitap takas grupları kurulmuşken halen kitap çok pahalı yeaa diye sızlananlara dert olmuştur.

okumak isteyen okuyor kardeş.
bahaneye gerek yok.
Yayıncı ile dağıtıcı firma ve yazarın aldığı iskonto %60 satıcının iskontosu yüzde 40. Ortalama rakamlar. Sonuç basım maaliyeti bir lira olmayan bir kitap ortalama 20-25 tl ile rafta bizleri bekliyor. Basım kısmında kdv düşerse dağıtı-satıcı ve yayıncı iskontosu biraz düşürülürse bu sorunda çözülmüş olur. Fakat gel gelelim millet evine aksesuar yapacaktır bu kitapları ucuza gelince. Yinede zararı yok ama sonuç okumadan okumuş gibi yapmak.
(bkz: kürk mantolu madonna yı şarkıcı olan sanmak)
Sigaranın paketi 13 lirayken 30 liralık kitaba pahali demek bahane üretmektir.
Zaten halkın yüzde doksanı okumayı sevmiyor birde pahalı olması buna su serpiyor. eli yüzü düzgün bir kitap 30 tlden aşağı değil millet mecbur almak yerine pdf olarak falan okuyor indirip.
Pirlantdan vergi alinmayan, kitaptan vergi alan bir ulkede asil amac goz boyamak. Evet kesin . Bedava yapamayin her kitap 10 tl olsun. Bakin o zaman nasıl kapanıyor kahveler bakin o zaman nasil kapanıyor hapishaneler. Neyse ya siz boşverin anin goruntusu kasalim gene. Zaten beynimiz 24 saatte bir formatlaniyor.
kütüphanecilerin gizli oyunudur.

insanlar kütüphaneye gidip beleşe okusun diye kitaplar pahalıdır.
türk tarihinin önemli noktaları Ötüken yayın evinden çıkmış, şöyle bakıyorum her bir kitapları 30 liradan aşağı değil. sen bana kitap mı satıyorsun kurs mu veriyorsun anlamış değilim.
Evet yeni bir akım başladı uzun süredir. Kitaplar baya pahalandı özellikle doğan kitap atılım yaptı resmen.

Ve bu dönemin anlayışı..

Sanat, para içindir.

Yayınevleri ticarethanedir.

Yazar satıcı.

Kitap evleri tezgahtır.

Matbaa fabrikadır.

Ve evet

Sanat, para içindir.