bugün

(bkz: sadettin tantan).
(bkz: osman pamukoğlu).

en azından oyları bölün. en azından mecliste olabildiğinde homojen bir dağılım sağlayın. chp-mhp-akp-bdp arasında hiçbir fark yoktur. en ufak bir fark yoktur. sadece oy veren kitleler arasında farklar vardır.

"amaaaan ona versem boşa gidecek buna versem boşa gidecek bari şu değilde öbür orospu çocuğuna vereyim oyumu" demeyin.
Tüm bu olan bitenden sonra gidip adını duymadığım bir partiye bile atsam şimdiki iktidara yeğdir.
Oy verecek parti elbette vardır, iktidar "alternatifim yok" demek için muhalefetini karalama seçeneğini kullanır. Ülkemizde de her türlü medya iktidar kontrolünde olduğundan bundan daha kolay etkileniyoruz...
Şu anda önemli olan ülkenin bütünlüğüdür, dağılıp gitmemesidir. Ekonomi, ergenekon şu bu şu anda ikinci planda. Eğer gidip saf saf boş oy kullanırsanız, geceyarısı yollara düşen örgütlü, militan AKPlilerin ekmeğine yağ sürersiniz, parçalanmaya doğru gidiş daha da hızlanır, protestonuz da bi tarafınızda patlar.

Kendinizce ülkenin bütünlüğünü en iyi sağlayacağını düşündüğünüz partiye oy verin. Devir çocuklar gibi mızmızlanma devri değil.
ne iyi bir siyaset ortamı ne iyi bir siyasetçi ne de iyi bir parti vardır.
tam demokrasi olan bir ülkede yaşıyor olsaydık tepki olarak boş oy kullanmak, desteklediğimiz düşünceye en yakın partiye oy kullanmak doğru olurdu elbet ama bu kadar vahim bir durum içerisindeyken akp yi istemiyorsak meclise girebilen partilerden birine oy vermek en mantıklısı. barajın altında kalan partiye verdiğimiz oy veya boş kullandığımız oy akp ye vekil olarak geri dönüyor.
Asıl meselenin oy vererek çözülemeyeceğini anladığımızda kendiliğinden çözülecek problemdir.
Maalesef toplumumuz oy verdiği partinin seçim kazanması halinde ileri gideceğini diğer partinin ise işe yaramaz olduğunu düşünmektedir. Halbuki Amerika, ingiltere gibi büyük devletlerin uzun süreli politikaları olup kim gelirse gelsin aynı politika devam eder. Ben şahsen Bush-Obama arasında fark görmüyorum. Özet olarak oy vermenin toplumsal bir ilerleme aracı değil de siyasi bir özgürlükten ibaret olduğunu anlamalıyız. ileriye gitmenin yolunun bahanelerin arkasına sığınmadan ve bilimi rehber alıp çalışmaktan geçtiği gün gibi ortada zaten.
Doğru bir tespittir. Türkiye'de ki durumun nedenlerinden biridir bu ayrıca.
kötünün iyisi saadet partisi varya.
(bkz: işçi partisi)

(bkz: hak ve eşitlik partisi)

(bkz: yurt partisi)

(bkz: bağımsız cumhuriyet partisi)

(bkz: demokratik sol parti)

(bkz: bağımsız türkiye partisi)

sırf meclisteki vatan düşmanlarına ders vermek için bile şu saydığım partilere oy verilir. barajı geçmesi mühim değil, bunlara %4'er 5'er oy verilmeli ki meclisteki vatan düşmanları ders alsın.
(bkz: marksist leninist budist parti)
Alternatif bir parti yok savını pompalayarak aslında iktidarı rakipsiz gösterme çabası.bilerek yada bilmeyerek bir nevi iktidarın ekmeğine yağ sürmek.
bunalım sebeplerinden biridir.
hay yapacağınız siyesetin ben taaa....
(bkz: arayan mevlasını da bulur belasını da)
yani mutlaka bir parti vardır.
ama mükemmel parti yoktur tabii ki de.
hem islami hem de sosyalist bir parti lazım.
hem hukuk tam işlemeli. hem de insanlara değer verilmeli.
seks partisinin gerçekten oy pusulasında yerini alma zamanıdır .
Doğru önermedir. Açık ve net. Bir yazı görmüştüm, ilginçti, aynen böyle yazıyodu: "Akp olmadan dinimi, Chp olmadan Atatürk'ümü, Mhp olmadan vatanımı sevemem" diyordu. Ne kadar doğru ne kadar yanlış siz karar verin.