bugün

Bir örnekle açıklanabilenecek basit bir soru.örnekse bugün dönen Mevlana robotu yapmak için bakanlık bir milyon lira bütçe ayrılmasına izin verdi.
müslüman ülkelerden bir bok olmaz. hepsi gerizekalı.

gerzekler daha sünnetin sağlığa zararlı olduğunu bile bilmiyor.

müslümanlar ne anlar bilimden ilimden.
Kilise baskısı yüzünden.

Yazık ettiler Galileo'ya.

Bilim, kiliseyi yenecek.
Türkiye'de bilim neden gelişmiyor sorusunu soran kişide cevabı saklı olan soru. Gelişmesi için ne yaptın ? desen siyasi argümanlar ortaya atacak. Olmadı islam'dan yola çıkarak eleştiri sunacak. Daha olmadı paramız yoktu okuyamadık abey ajitasyonuna yatacak kısacası bahane üzerine bahane sunacak.kendimden örnek vereyim devlet bana imkan sundu oku dedi okula kaydımı aldı sağolsun ilk orta derece ile geçince lisede haytalık yaptım okulu astım falan sonrası malum. Yani devlet engel olmadı din engel olmadı tamamen kendi hatam. Şimdi ise zaman içinde kendimi geliştirdim bilimsel makaleler belgeseller falan derken birşeyler öğrendim. Peki bu beni bilim adamı yapar mı? Hayır! Peki bilim üzerine yazıp konuşmamı sağlarmı kısmen ama otorite yapmaz. Bu kendi özelleştirim şimdi çuvaldızı başkasına sokayım izninizle Üniversiteye giden tiplere bakıyorum çoğu karı kız davasında. Çoğu siyaset rüzgarına kapılmış oradan oraya sürükleniyor ekşi Uludağ vb sosyal mecra da yazar oldum ben hihi gündem belirleyecem hükümet düşürecem hükümet kuracağım idelojimi gerçekleştireceğim ayağına ego kasıp yırtıyor bir yerlerini oysa tavşan dağa sürtmüş dağı siktim demiş oysa dağın bundan haberi yok. Sonra bazıları sosyal medyada bilim felsefe ateizm adı altında sayfalar kurup kablo TV den izlediklerini internetten okuduklarını bilimsel paylaşım adı altında yayınlayıp sanki bilim otoritesi gibi fetva verip Türkiye'de bilim gelişmiyor taaaa bak Avrupa'ya bak Amerika'ya deyip aşağılık kompleksine kapılıp gün tüketiyorlar. Biride çıkıp adam gibi okuluma gideyim dersime çalışayım sınava hazırlanayım kendimi geliştireyim ülkeme yarar sağlayayım düşüncesinde değil hep bir muhalefet hep bir serzeniş. Bu kafayla Türkiye'de ancak siyasi bilimler gelişir gelişmiştir. Hatayı kendinizde arayın önce.
Siyasi öncelikler ve geleneksel kültür nedeniyle Türkiye de bilimin gelişememesi durumu.

Gelecekle ilgilenmiyoruz. Yani çok az kişi bilim merkezlerimiz, gezegenevlerimiz ya da deney evlerimizle ilgilenir.

Ailelerin tek ilgilendiği çocuklarının yüksek not almasıdır.

Başarılı öğretmenler yetişsin isterler ama kimse imza toplayıp her ilçede tam teşekküüllü 24 saat çalışan muhteşem bir kütüphane açılması için çalışmaz.

Astronot olma hayali Kuran çocukları olsun isterler ama doğru düzgün bilim kurgu filmi bile izlememişlerdir.

Bu ülkeden tahtadan araba yapılıyor ve yerlere göklere sığdırılmıyor.

Saçma sapan bir boş şeylerle övünme halimiz var.

Tabi bu arada küresel dünya yakında robotlara kimlik numarası vermeye başlar. biz ise daha 5 yıl daha çipli kimliğimizi alabilmek için nüfus ta sıra bekleriz.

2 gün sonra referandum var, seçmen kağıdı istiyor, seçmen kağıdı nedir ya, yıl olmuş 2017 hala seçmen kağıdını muhtarlıktan alın diyorsun.

Sonra tirkiyidi nidin bilim gilişmiyır??
çünkü bir bilim adamına sınırsız kaynak sağlayıp, sınırsız arge desteği verip keşif yapana kadar bekleyemeyiz..

sonra ekmek elden su gölden bilim ayağına milletin parasını sömürüp yatıyor derler..

derler anam derler.. çalışsa da derler, yatsa da derler..
rönesans, reform öncesi avrupada neden gelişmiyorsa o yüzden şartlar aynı türkiye ortaçağını yaşıyor ne yazıkki.
Çünkü bilimi, matematik ve tarihi iyi bilenin yapabileceğini düşünen bir sistem var.
Türkiyede bilimin gelişmesi için ilk önce gençlerin önünü açmaları gereklidir. Bu tablet dağıtarak vb. unsurlarla olacak iş değil tabiki görsel şeyler önemlidir ama bu ürünler ağaçlar kesilmesin diye halkasunduğun zaman bi farkındalığı olabilir ,bunun yanında içinde yüzlerce yanlış olan ders kitapları verilirse işte ozaman bir ironiye sebep olur yani kısaca daha etkili şeylere yönelik çalışmalar yapmaları gereklidir , gençlerin heveslerini kursaklarında bırakmamaları lazım. Bilmem anlatabildim mi ?
Eğitim sisteminin kötü olması ilk başta sorunun başlangıcı. Üniversite mezunları için ise bilim üretebilecekleri imkan çok kısıtlı olduğu için tıkanıyoruz.
yatırım ve önem din üzerine kurulu olduğu için.
çünkü okumayı sevmeyen bir milletden ne bekleyebilirsin ki?
Bilmem ki, Nihat Doğana mı sorsaydık? O bilirdi.
öncelikle tabi ki iktidar azımsanamayacak bi noktada duruyor. hatta %90 iktidarla alakalı. yoksa ülkede seve seve bir şeyler yapacak insan yok değil, olanlarda zaten kaçıyor. bilimin gelişebilmesi için önce başka şeylerin gelişmesi gerekiyor. toplumsal cinsiyet eşitsizliği, sosyal adaletsizlik durumu varken bilimin gelişmesini beklemek çokta mantıklı bir şey olmaz. bu konuda ülkede sosyal politikanın önemine konusuna geliyoruz. sosyal politika toplum içi sosyal barışı sağlayan bir araçtır. sosyal barış sağlandığı takdirde toplumun refahı da artacaktır. sosyal adaletsizlik, toplumsal cinsiyet eşitsizliği vs. durumu ortadan kalkınca insanların ilk yaptığı şey eğitime yönelmek olacaktır. (bkz: iskandinav ülkeleri) . ülkemiz için konuşalım. geçmişte baştakiler sosyal politikayı IMF'ye olan borucunu ödemek için ülkeye getirdi, IMF dedi ki senin ülken bu konu da çok çok geri, avrupanın çok gerisindesin sen bu konuyla alakalı bir çalış, bir politika geliştir bakalım bizde senin borucunu silelim. olay böyle olunca baştakiler de her şeyin maddi olduğunu sandılar. sosyal güvenlik=sosyal ayni yardımlar kafası oldu. ne sosyal eşitsiziliği giderdi, ne sosyal barışı sağladı. insanlar adeta ucuz iş gücü oldu. toplumsal cinsiyet eşitsizliği yüzünden kadınlarımız aile işçisi oldu okula gönderilmedi, eğitime verilen önem yok denilecek kadar az tam bir para tuzağı. ülkede yoksul insan çok var. insanlar hayatta kalma mücadelesi verirken eğitime önem vermesi beklenemez. işin özü toplumsal cinsiyet eşitsizliği giderilmedikçe bilim nasıl gelişsin?
çünkü
(bkz: çomarların görevleri)
teknoloji masraflı ve sabır gerektiren bir iş. biz de pek öyle sabırlı bir millet değiliz. üniversiteler dostlar alışverişte görsün üniversitesi olmuş.
Din anlayışında yanlışlar var. dini yanlış yorumlayan insanlar var. Onun dışında yatırım yok. klasik ezberle geç sistemi var. Bu yüzden sanki bir robot gibi yaşatılmaya çalışılıyor.
Dinci Çomarlar yüzünden.net.
islamın olduğu tek bir ülke göstersene bilimde ilerleyen...
20 yıl evvelinde kalan adem beyanıdır. hurafedir. bunun en büyük delillerinden biri de aziz sancardır, pek çok türk bilim adamıdır.

eskilerin masalıdır, mağara devrinde kaldı!
Siyaset ve din muhabbetlerinden bilime sıra ve imkân gelmiyor, ülkede böyle insanlar oldukça gerçekten hakediyoruz bunları.
Çünkü Türkiye'de bilimi geliştirecek insanlar doğal olarak onlara çok daha iyi imkanların sunulduğu Avrupa ülkelerine göç ediyor.
Sebeplerden sadece biri icin: (bkz: )öğrenilmiş çaresizlik ve bunun ile bağlantılı vizyonsuzluk.
Alzheimer hastaları için geliştirilen bir çip yerine okunmuş fasulyeyi birinci seçen Tübitak gibi oluşumlar yüzünden.
Çünkü ak parti var.