bugün

2012 itibarı ile gerçektir. böyle kumaş pantolon giyiyorlar, üstüne minik kareli gömlek. tamam kusmayın daha erken! neyse, gömleği pantolonun içine koyup, iğrenç bi kemer takıyorlar. altta kadın kundurası. saçlar toplu, bazılarında da siyah çerçeveli gözlük...

23-24 yaşındaki genç bayan dedikleriniz ise , liseli converselerini giyip, 2012'de hala taşlı pantolonlarla dolaşıyorlar. modası çoktan geçen iri güneş gözlükleri ve o iğrenç mango,zara bluzleri... ıyğğğhh.
türkiye'nin herşeyi 9 yıl geriden takip etmesi yüzündendir.
türkiye nin her şeyi rahat 18 yıl geriden takip etmesinden ileri gelir.
matbaanın 300 yıl sonra geldiği düşünülürse moda için feda edilen 9 yıl çok da önemli değildir.
Moda kanallari seyretmediklerinin göstergesidir.
bir sorundur.. ama ben şunun hakkını her zaman vermek isterim ki kadınlar giyim konusunda bizden çok önde abi.. cidden iyi giyinip dikkat ediyorlar.. bence türk kızları giyinmesini biliyor.. bunu itiraf etmem gerek..
Bıldıklerı tek modacının hakan akkaya olmasından ılerı gelen durumdur. cogunun bıldıgı en buyuk marka zaradır.
modanın 40 yılda bir tekrar ettiğini göz önüne alırsak türk kızlarının 31 yıl ileriden gittiğini düşündürebilen olay.
--spoiler--

en güzel giysiniz cildiniz*
--spoiler--
Günümüzde daha ergenliğe yeni girmiş, ruhsal anlamda henüz çocuk olup, olgunlaşmamış kızlar ayağında topukluyla kıvırta kıvırta karşıyaka çarşıda geziyor. Bunların, bu kızların topuklu ayakkabı giymesinin tek nedeni popüler kültür. Bırakın bu modaydı bilmem neydi. Siz bu tarz şeyler yazdıkça, burayı bir yerlerden duyup giren 13 yaşındaki kızlar kendinden 10yaş büyük kadınlara özeniyor. Bırakında bari bir sonraki nesil çocukluğunu yaşasın.
darbenin bizi 10 yıl geriye götürmesinden kaynaklanır. iyi toparlamışız yine.
türk erkeklerinin modayı takip etmemesindendir.

not: türk erkeğiyim.*
Yanlış önermenin daniskasıdır hiç bir avrupa ülkesinde bu kadar kıyafetiyle saçıyla başıyla uğraşan kızlar yoktur. imza : gözlemci bakış açısı.
ülkemize herşeyin geç gelmesinden kaynaklıdır. bir amerikan yahut fransız moda blogunda görülen eteği anca beş sene sonrasında türkiyede görürsün.

(bkz: akşam oldu hüzünlendim ben yine)