bugün

türk dizilerinin saçma olmasıdır. evet saçmadır. beni unutma ne lan. çocuklar duymasın ne? akasya durağı ne? ne ne ne böyle gider bu.
yanlış bir genellemedir. fazla kaliteli olduğu söylenemez ama çoğunluk için söylüyorum saçma değiller.
(bkz: arka sokaklar)
(bkz: selena)
(bkz: pis yedili)
dizileri genellikle ev hanımlarına dedikoducu çalışan kadınlara ve genç kızlara yönelik yaptıklarından onlara göre saçma olmayandır.
göreceli bir kavram olmakla beraber çok kaliteli bir yabancı dizinin ardından izlendiğinde rahatça varılacak yargıdır. türk dizileri türk insanının dizisidir. ona göredir. duygu yoğunluğu ve duygulara vurgu fazladır. bu da yer acıtasyon, melankoli gibi ortamlar yaratır.
evet bir Hbo izleyicisi olarak katıldığım gerçektir. de merlin ne supernaturel ne yani onlarda çok süpersonic diziler değil.
O kadar saçmaki nereden başlanmalı bilemiyor insan. Şimdi bir dizi yapılır ya bu töre, berdel, intikam olur ya aşk, entrika, dedikodu olur ya da yabancı devletlerden arak olur. Hee birde askeri diziler var onları es geçmeyeyim. Onlarda terminatör gibi 100 e 8 mücadele ederler sonra 100 leşi serip gelirler. Birde şu var tabiki türkiyeyi suriye gibi göstermek. Gözünüze yazık izlemeyin.
Seyredenleri var ki yapmaktalar, kazanç olmasa yapmazlar.
Ailen herhangi bir kanalda herhangi bir dizi izliyor. Neymis bu deyip kitleniyorsun bi on bes dk. Diziyi beğenip takdir ediyorsun. Vay be, sonunda duzgun bir yapim yayinlaniyor tvde diyorsun.
Sonraki hafta tekrar aynı diziye denk geliyorsun. Iki dk izlemeye kalmadan içinde cringe fırtınaları kopmaya başlıyor ve daha fazla dayanamayarak başka bir odaya kaçıyorsun.
Bunun sonunda bu çıkarıma varıyorsun. Evet, güncel bütün türk dizileri saçmadır.
dizi yapımcılarının anlamadığı bir şey var. çoğu kişi o dizileri çok sevdiği merak ettiği için değil ellerinde o olduğu için seyrediyor. Yoksa normal hayatta karşılaştığımız kadına şiddet, aldatma, entrika sorunlarını abartarak karşımıza getiriyor. Sürekli dram, sürekli şiddet. gençlerin izlediği mafya dizileri bile her birinin onları benimseyip öküzleşmesini sağlıyor.

Ayrıca birisi farklı bir şey yapmaya çalışıp başarılı olduğu anda onu taşlamaya başlıyorlar. insanımız farklılığı sevmiyor daha çok.