bugün

çok yüksektir. özellikle akasya durağı, arka sokaklar vb. gibi diziler ile insanları aptal yerine koyarlar. reyting için bir kadına 4 kişi tecavüz eder. * diğerinin kafası taksi camına sıkıştırılır tecavüz edilir. *
sonra türk milleti niye böyle denilir.

not: behzat amirim ve derttaşım mecnun'u katmıyorum.

eksi editi: allah aşkına karşı çıkan mesaj atsın bana. lütfen, oy da değilim ama hangi kafayı yaşıyor merak ediyorum.
ististaları bir kenara koyarsak şayet, olmayan seviyedir. istisna olarak gösterebileceğim ise : (bkz: leyla ile mecnun)
çok az iyi yapımcı vardır türkiyede. sırf reyting kaygısından başka bir bok bilmezler.
reytingler seviyesindedir.
halkın nabzı ile beraber atar.
aramak nafile, olan zeka da gider.
bu topraklardan bir lost çımamasının sebebidir, umutsuz evkadınları kopyası ile tatmin olabilen bir sektörden ne bekliyorsunuzki?
(bkz: rıza babaya haber verelim)
yuksek olmasina gerek yoktur.
akasya duragi/ arka sokakalr gibi dizileri izleyenler var turkiyede.
yüksektir. yapımcılar halkı analiz edip dizi ve filmleri ona göre şekillendiriyor. arka sokaklar veya akasya durağı dizisi izlenmiyor olsaydı zaten bu kadar süredir yayında olmazdı.
ezel gibi bir diziyi düşününce çok iyi diyorum. lakin öbür tarafta mert'le gert, bez bebek, adanalı gibi dizileri düşününce dahi olduklarından saçmaladıklarını düşünmek istiyorum.
yerlerde... Başını çeken kişi ise:

(bkz: birol güven)
zekaları bilinmez (subjektiftir) ama bilinen bir şey var ki, ticari olarak doğru yoldalar. yoksa bu kadar niteliksiz dizilerin izlenmesini nasıl açıklayabiliriz.
An itibariyle izlenen feriha karakterinin olduğu diziye bakılacak olursa, 1970'lerden sonra pek de ileriye gitmemiştir Türk dizi yapımcılarının zeka seviyesi. Özellikle son dönemlerde sürekli eski filmleri ya da romanları senaryolaştırdıklarına bakılacak olursa da gerilemiştir bile. Dizi Türk toplumunda izlenir çünkü akşam vakti halkın yapacakları kısıtlıdır ve sıkıcıdır. Eğitimlisi eğitimsizi aynı sahnede iyi buluşturulur ve halk her yıl birden fazla diziye fanatik olur. Senaryolar birbirini takip eder ve aslında bir sezon öncekinden farklı olmayan yapımlar yeniden TV'de yer bulur.

Gerçi Türk dizi yapımcılarının ikinci Bahar ve her ne kadar roman uyarlaması olsa da kaliteli ve unutulamaz bir yapım olan Aşk-ı Memnu'yu da yaptığı unutulmamalıdır. Halk entrikayı sevdiğinden aile dizisi yapmak son dönemlerde fazlaca da unutulmuştur. TV karşısında baba, anne ve çocuklar bir arada oturamaz hale getirilmiştir. Edepli yapımlardan Türk dizi yapımcıları uzak kalmayı seçerek reytinglerini arttırmaya çalışmaktadır. Türk toplumu edepsiz midir? hayırr... Ahlak da bizden sorulur aynı zamanda.
an itibariyle ortaya çıkan dizilerden sonra bırak seviyeyi, zekanın bile olmadığını düşünmeye başladım.
nabza göre şerbet...
Bir kaç kaliteli yapım dışında çoğu ölümüne sallanmaktadır. hatta çoğu yazarın zeka seviyesi aynı sanırım, çünkü aynı yapımlar evirilip çevrilip tekrar piyasaya sürülmekte.