bugün
- uğruna kavga edilmesini isteyen türk kızı9
- mutlu ama uzak olsun5
- sözlüğe her yeni gelen erko yazara yürümek6
- saygıyı mı yoksa sevgiyi mi istersin6
- özlediniz mi beni7
- çalışmadan para kazanmak4
- amedspor6
- bir yazarı savunmak3
- erkeklerin gözdesi olan erkek3
- velvet27
- sarı renkli şeker tarafından tehdit altındayım9
- as maca'nın kızların gözdesi olması3
- bazı olaylarda zall'ın sözlüğe intikal etmesi5
- acı gerçekler3
- ırkınızı seçme şansınız olsaydı31
- karı kıza para yedirir misiniz5
- sözlükte kavga oldu hissi5
- nil karaibrahimgil2
- sen hep tedbirler aldın ben gözü karaydım2
- yazarlarda bana laf sokuldu mu paranoyası3
- 16 ağustos 2026 amedspor erzurumspor maçı6
- her şeye sahip insan mutsuzluğu13
- ye yağlıyı iç suyu dondurursa dondursun5
- kimsenin size söylemeyeceği bilmeniz gereken şey9
- şeker ezmek2
- herkese pas veren kız barselonada oynasın12
- ağzı sarımsak kokan biriyle öpüşmek5
- 16 ağustos 2026 amed erzurumspor maçı6
- o kızdan uzak dur diyen erkek4
- mor semsiyeli yabanci8
- bir kadın için yapılabilecek en büyük fedakarlık2
- rüyada deprem olduğunu görmek2
- duygulandıran ingilizce şarkılar3
- türklere vize serbestisi4
- kendini değersizleştiren insan5
- evliliğin anlamı13
- beşiktaş3
- anın görüntüsü34
- evlilik balonunun patlaması3
- alihan kuriş9
- en iyi sayısal zeka hangi meslektedir sorunsalı10
- çay yapacak hatunun olmaması3
- yoğurt mayalamasını bilen erkek6
- kürtsüz türkiye11
- dünyanın en değerli şeyi5
- kuzey karolina'dan ındianapolis'e gitmek3
- pirates of the caribbean2
- spotify blend list yapmak istenilen yazarlar5
- insanoğlu kelimesinin cinsiyetçi olması2
- akide şekeri yiyip radyo dinlemek5
normalde tiksinmem ama şu an nedense tiksindim...
midem kalkti görünce bu ne ag
görsel
görsel
Arkadaşlar, bir şeyin "fobi" olabilmesi için mantık dışı bir korku veya tiksinti olması gerekir. Mesela çileğin yüzeyi, bal peteği, gravyer peyniri, sünger gibi pütürlü ve delikli yüzeylerden rahatsız oluyorsanız evet bu bir fobidir. Size burada fobilerimi anlatsam muhtemelen dalga geçersiniz. Çünkü saçma ve saçma olduğunu bile bile korkuyorum. Literatüre bile girmemiş çok tuhaf korkular üstelik.
Fakat delikli veya göz göz olmuş yaralar herkeste rahatsızlık hissi ortaya çıkarır. Vücut bütünlüğüne yönelik bir tehdit olarak algılarız çünkü. Bu da gayet normal.
Yani bulaşık süngerine dokunamama, çilek görünce tiksinme veya huzursuz hissetme gibi durumlar yaşamıyorsanız tripofobiden muzdarip değilsinizdir.
Fakat delikli veya göz göz olmuş yaralar herkeste rahatsızlık hissi ortaya çıkarır. Vücut bütünlüğüne yönelik bir tehdit olarak algılarız çünkü. Bu da gayet normal.
Yani bulaşık süngerine dokunamama, çilek görünce tiksinme veya huzursuz hissetme gibi durumlar yaşamıyorsanız tripofobiden muzdarip değilsinizdir.
sahip olduğum ortaya çıkınca başlığına tıkladığıma pişman ettiren fobi.
sözlükten 40 yılın başı bir şey öğreniyoruz, o da akıl sağlığımıza dair bir defo çıkıyor. böyle vaziyetin...
sözlükten 40 yılın başı bir şey öğreniyoruz, o da akıl sağlığımıza dair bir defo çıkıyor. böyle vaziyetin...
En saçma fobilerden biri.
Hem bakasım geliyor hem kusasım geliyor.
Hem bakasım geliyor hem kusasım geliyor.
Içim kıpır kıpır oluyor bu başlığa girince.
Fobilerin ne denli sonsuz ve şaşırtıcı türü olduğunu düşündükçe insan daha da ürküyor. Mesela bu durum benim için rahatsız edici değil ama bazı insanlar için tam bir dehşet. Hep merak ederim acaba nasıl bir his uyandırıyor ki bu kadar ürkütüyor?
herkesin bir derecesine sahip olduğu fobi.
gördükçe o şeyleri oturup ağlayasım geliyor. bakmaya nasıl dayanıyorsunuz yaa. ayyy.
olum hortlatmayın şunları ya. of.
Tanım girerken bile o fotoları görmekten korktuğum başlık.
Bunun doğuştan gelen bir özellik olduğunu okumuştum.
Her hangi bir yüzeyde sık ve yan yana olan yuvarlak yapılardan/deliklerden rahatsız olma durumu.
Evde pankek yapmaya kalktığınızda pişerken üzerinde oluşan o gözenekler bile o an yüzünüzün buruşmasına sebep olur.
Eğer deri üzerinde internetteki o iğrenç fotoğrafları gördüyseniz akıldan çıkması biraz daha zor. Biraz da paranoyaksanız aynada kendi yüzünüzde, elinize baktığınızda hayal etmeye başlıyorsunuz kısa bir süre.
Bendeki etkileri böyle.
Bunun doğuştan gelen bir özellik olduğunu okumuştum.
Her hangi bir yüzeyde sık ve yan yana olan yuvarlak yapılardan/deliklerden rahatsız olma durumu.
Evde pankek yapmaya kalktığınızda pişerken üzerinde oluşan o gözenekler bile o an yüzünüzün buruşmasına sebep olur.
Eğer deri üzerinde internetteki o iğrenç fotoğrafları gördüyseniz akıldan çıkması biraz daha zor. Biraz da paranoyaksanız aynada kendi yüzünüzde, elinize baktığınızda hayal etmeye başlıyorsunuz kısa bir süre.
Bendeki etkileri böyle.
işin garibi bu tarz şeylerin benim hoşuma gitmesi. ben niye burdaki fotoları sevdim.
görsel ögelerin bazıları, tripofobisi olmayan insanı bile rahatsız edebilir bence. örneğin bal peteği, deniz yosunu delikleri, sünger, gofret yüzeyi, delikli kayaç veya çilek yüzeyi gibi yüzeyler normal bir insana rahatsızlık vermezken üzerinde delikler bulunan el görseli epey canımı sıktı gece gece.
Bu gibi resimlere bakınca rahatsız olma hastalığı.
Bilim adamlarinca Tripofobi olanların düdük Zekalı olduğu kanıtlanmıştır.
görsel
Bilim adamlarinca Tripofobi olanların düdük Zekalı olduğu kanıtlanmıştır.
görsel
görsel
Sebebini anlayamamakla beraber huylandırır.
Sebebini anlayamamakla beraber huylandırır.
Onedio okuyucularının fobisi, "aaa bende de var ayneğnn.s" fobisi. He aynen herkeste var.
Fobinin ne demek olduğunu bilmiyorsunuz, o tip görseller hemen hemen herkesi rahatsız eder. delikleri olan organik yüzeylerden ben de hoşlanmıyorum ancak fobi denecek kadar güçlü bir durum değil. Her şeyi abartıp aşırı tepki vermeyi ne çok seviyorsunuz.
Fobinin ne demek olduğunu bilmiyorsunuz, o tip görseller hemen hemen herkesi rahatsız eder. delikleri olan organik yüzeylerden ben de hoşlanmıyorum ancak fobi denecek kadar güçlü bir durum değil. Her şeyi abartıp aşırı tepki vermeyi ne çok seviyorsunuz.
Çileğin üzerindeki geniş deliklerden ve köpürmüş kahvenin cezvesinin ağzında oluşmuş gözenek gözenek görüntüden rahatsız olduğumu fark etmemle bende olduğuna kanaat getirdiğim fobi.
bu gibi fotolara bakamama hastalıgıdır. bi rivayete göre bu fobiye sahip olan bireylerin toplumdaki en aptal sınıfı oluşturdukları bilinmektedir.
görsel
görsel
böyle bi fobimin olduğu aklıma geldiğinde bile içimin geçtiği kendimi kötü hissettiğim lanet bi fobi. genellikle birisi size böyle bir fobi olduğunu soylemeden pek haberiniz olmaz. ama etkilerini yaşarsınız. öğrendikten sonrasi daha kötü. tepkileriniz daha da büyür.
birkaç yıl önce çileğin üzerindeki noktaların beni aşırı derecede rahatsız ettiğini fark ettim. ama ufak rahatsızlıklar diyebilirim.
şimdi yukarıdaki görselleri ya da onlara benzer bir şeyler görünce kalp atışlarım hızlanıyor ve ateşimin çıktığını hissediyorum. bu niye oluyor, geçer mi acaba bilmiyorum ama etkisi de kolay kolay geçmiyor bende.
Edit: gece gece nereden mi çıktı? şu tweetten: https://mobile.twitter.co...tatus/1092475327853592580
şimdi yukarıdaki görselleri ya da onlara benzer bir şeyler görünce kalp atışlarım hızlanıyor ve ateşimin çıktığını hissediyorum. bu niye oluyor, geçer mi acaba bilmiyorum ama etkisi de kolay kolay geçmiyor bende.
Edit: gece gece nereden mi çıktı? şu tweetten: https://mobile.twitter.co...tatus/1092475327853592580
Dışa doğru olanlardan çok içe doğru olanlar beni deli ediyor. Sinirlerimi bozuyor. Demek ki bende de var olan delik korkusu.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar