ing. titrek, ürkek, gergin.
ilk çıktığında bir quake 3 modu olan bu oyun daha sonraları başlı başına bir oyun haline gelmiştir. half life modu olan natural selection'a oldukça benzemektedir. oyunda humans ve aliens olarak iki taraf vardır. humans tarafındaki oyuncular aliens tarafındaki oyuncuları öldürerek kredi puanı kazanırlar ve bu krediler ile kendilerine zırh ve silahlar alırlar. Aliens tarafındaki oyuncularda humans tarafındaki oyuncuları öldürerek evrim puanı kazanırlar ve bu puanlarla evrim geçirip daha güçlü yaratıklar haline gelirler. Aynı zamanda natural selection'da olduğu gibi oyunda base kavramı vardır. http://www.tremulous.net/
syn. timid.
2009 yılında yazmışım ilk entry'mi bu konu hakkında. o seneden beri her gün mutlaka birkaç saat oynadım ve oynamaya devam etmeyi düşünüyorum. eşsiz bir oyun olduğu kesin. kesinlikle bağımlılık yapıcı türden bir oyun. ne oyunlar geldi geçti. bu oyundan kopmam mümkün değil.
gerek alien'lar ile gerekse human'lar ile, her zaman ilk ikide sonlandırdığım oyundur. eee o kadar senede bütün inceliklerini öğrendik. yoktur tyrant olup base'lere dalmanın zevki başka bir oyunda. yoktur luci ile alien üssüne dalmak gibisi. her birimi, her silahı ayrı olay, ayrı efsanedir.

alien oynamak çabuk öğrenilen, zor ustası olunan bir mevzudur. her alien biriminin, oyuncunun yeteneğine kalmış eşsiz yetenekleri vardır. mükemmel birim dinamikleriyle bu oyunun bana verdiği zevk hiçbir zaman azalmadı.

"natural selection 2" bile çok tatsız duruyor. bu oyuna insanı aşık eden, tremulous'un eşsiz dinamikleri. grafikleride hiç ama hiç fena değildir bu arada.

commodore 64'den beri oynayan bendenizin; hiçbir zaman bırakamadığı iki oyundan biridir.

hangi birini anlatsam ki; humanlar ayrı bir hadise, alienlar apayrı.

base kurmak, baselere saldırmak, takım oyunu, inanılmaz zevkli mücadeleleriyle birlikte; kalbimde kurduğu taht sarsılmaz.
Güncel Önemli Başlıklar
© copyright 2005 - 2026