bugün
- gürcistan18
- ilgi isteyen kız16
- yaprak dökümü ali rıza bey6
- hewal ebo17
- lahmacunu elle yiyen kız13
- kuran da namaz yok21
- gürcistan'ın neyi meşhur8
- kahvaltıda kavurma yiyen kız tatlılığı9
- bu kim aq4
- türkiye nin en güzel şehrinin istanbul olması6
- en iyi simit hangi şehirdedir12
- gece çölde deveyle yol alırken dinlenecek şarkılar5
- hatay suriye nindir diyen esad yanlısı4
- çay içen kız3
- dışarıda kahve içmenin lüks haline gelmesi10
- billurları çiğ yemek4
- türk kızı3
- seksi bırakmak2
- iki sözlük kızının kavga etmesi4
- ben ıspartada yaşıyorum7
- deep web ile dark web'in farkı3
- almanya9
- kahveye değil mekana para veriyorsunuz7
- herkesin artık tanım yapması6
- yukarı kattan gelen ahh sesi8
- flörtleşme algoritması2
- öğle yemeği ne yiyeceğiz sorunsalı5
- abdullah öcalan5
- bursa vs edirne7
- güne bir şarkı bırak16
- şekersiz çay içenlerin takdir beklemesi5
- su içmeyi unutmayalım4
- fransa2
- 30 temmuz 2026 iran'ın abd üssüne saldırısı5
- velvet'e aşık olmamak mümkün değil6
- tarih3
- erkeklerin öküzlük sorunu12
- türkiye nin en güzel camisi3
- sümerler semitik miydi3
- bot yazar gibi entry giriyoruz4
- pkk4
- ısparta simidi8
- türk siyaseti3
- kendine bir öğüt ver7
- sözlük kızlarının bugünkü kombinleri22
- evleneceğiniz yazarı neye göre seçersiniz4
- kut anlayışı3
- finlandiya2
- türk erkeği2
- benkimki10
Tam adı The German Genius: Europe's Third Renaissance, the Second Scientific Revolution, and the Twentieth Century olan oxfordlu bir profun adeta beyler adamlar daha iyi diyerek kendi kültürünün ve diğer avrupa kültürlerinin aslında almanların yanında neden ikinci planda kaldığını anlattığı kitap. Niçe, Aynştayn, Bach, Freud vs. çok değişik isimleri ve alanları inceler alman dehasını anlatırken.
Hani çocukken hangi millet daha akıllı gibi çocukça sorular sorar cevap aradık ya ha işte adam yıllarca çalışıp bu soru üstüne bir kaynak kitap hazırlamış. Bize de tebrik edip okumak düşer.
Hani çocukken hangi millet daha akıllı gibi çocukça sorular sorar cevap aradık ya ha işte adam yıllarca çalışıp bu soru üstüne bir kaynak kitap hazırlamış. Bize de tebrik edip okumak düşer.
kıtabın ismini okuyunca ikna oldum ben almanların üstün olduğuna kitabı okumaya gerek yok.
Peter Watson'un Almanya'nın nasıl Almanya olduğunu anlattığı kitabı. Kitap, Almanya'nın son 250 yılını konu alıyor. Bu bağlamda Almanya dendi mi akla hemen nazilerin gelmesinin bir nebze önüne geçebilecek cinsten bir eserdir.
Kitap henüz dilimize çevrilmedi diye biliyorum.
Kitabın dili gerçekten ağır. Betrothed, whereupon gibi sadece Buckingham sarayı'nda kullanılan sözcüklere rastlayabiliyorsunuz. Ek olarak aşırı virgül kullanımı suretiyle uzun uzadıya cümleler kurulmuş.
Öte yandan konunun ilgilisi için kitap gerçekten ilginç ve değerli bilgiler içeriyor, bu net. Örneğin Napolyon'un Goethe'nin ince eseri Genç werther'in acıları'nı tam 7 (yedi) kez okuduğunu öğreniyorsunuz.
Malumunuz olduğu üzere bu kitap, elalemin karısına aşık olan genç bir sünepenin dramını ele alır, itiraf edebiyatının (confessional literature) ilk örneklerinden biri olması ve otobiyografik izler taşıması dolayısıyla da goethe'nin kişiliği hakkında önemli ipuçları verir.
Hal böyleyken böyle basit bir kitabı tam 7 (yedi) kez okumayı Napolyon gibi büyük bir adama yakıştıramadım.
Son olarak, bu kitabın celal Şengör ğstadın tavsiye ettiği kitaplardan biri olduğunu belirtelim. Kendisinin tavsiye ettiği bir başka kitap için:
(bkz: sick societies)
Kitap henüz dilimize çevrilmedi diye biliyorum.
Kitabın dili gerçekten ağır. Betrothed, whereupon gibi sadece Buckingham sarayı'nda kullanılan sözcüklere rastlayabiliyorsunuz. Ek olarak aşırı virgül kullanımı suretiyle uzun uzadıya cümleler kurulmuş.
Öte yandan konunun ilgilisi için kitap gerçekten ilginç ve değerli bilgiler içeriyor, bu net. Örneğin Napolyon'un Goethe'nin ince eseri Genç werther'in acıları'nı tam 7 (yedi) kez okuduğunu öğreniyorsunuz.
Malumunuz olduğu üzere bu kitap, elalemin karısına aşık olan genç bir sünepenin dramını ele alır, itiraf edebiyatının (confessional literature) ilk örneklerinden biri olması ve otobiyografik izler taşıması dolayısıyla da goethe'nin kişiliği hakkında önemli ipuçları verir.
Hal böyleyken böyle basit bir kitabı tam 7 (yedi) kez okumayı Napolyon gibi büyük bir adama yakıştıramadım.
Son olarak, bu kitabın celal Şengör ğstadın tavsiye ettiği kitaplardan biri olduğunu belirtelim. Kendisinin tavsiye ettiği bir başka kitap için:
(bkz: sick societies)
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar