bugün
- tai lung19
- tüm erkeklerin old money giyinmesi11
- hiç hakiki sarışın kız görmemek3
- sade sodaya tek atan insan4
- ismet gurbuz 202410
- steam arkadaşı aranıyor5
- berber fiyatlarındaki fahiş artış5
- otogar tuvaleti4
- 22 ağustos 2026 fenerbahçe konyaspor maçı5
- mekke anlaşması5
- burç soran kadının flörtleşmeye çalışıyor olması3
- osuruktan şiirler89
- anın görüntüsü18
- domuz yemeyiz abi4
- dolar isterse 100 olsun41
- 21 ağustos 2026 erzurumspor galatasaray maçı27
- aydos tekfurunun mahbube kızı2
- hey yavrum be gelenlere bak4
- dilek imamoğlunun ateş eden mayosu25
- gilded panpa nerede2
- game of thrones taki kerhaneci'nin annesi20
- reddi miras2
- büyük ortadoğu projesi4
- izalei şuyu2
- victor osimhen20
- şile de ceyda yakova'nın öldüğü motosiklet kazası3
- g i l d e d l i l y28
- koştursunlar ama düşmesinler2
- el erecto del tomtom bey2
- suno ai3
- kadın olmanın çok güzel bir şey olması7
- ortak velayet2
- kadınların erkeğin ilgisine muhtaç olmaları2
- ayvalık tostu9
- kadınınızı çalıştırır mısınız14
- aşk4
- vajinaya neden git gel yapıyoruz3
- kapıma beyaz toros gelseydi eğer11
- orospu çocuğu abdullah öcalan19
- bugün ne oldu3
- youtube2
- nah sana oy17
- nasıl birisiniz15
- velvet48
- kendi memleketinde yabancı hissetmek5
- filistin3
- pazartesi işe gidecek olmak4
- diamond bosphorus8
- ona bir şey söyle6
- game of thrones taki kerhaneci16
resmi anlamda başkent dışında kalan bölgeleri ifade eden bölge.
pratikte ise şehir merkezi 1.5 - 2 milyonun üstünde olan metropollerin dışındaki tüm yerleşimler.
arabesk had safhadadır.
ilçe gençleri beyaz bir torosta toplanır.
ardından son ses küllenen aşk, adını sen koy, intizar, seni unutmaya ömür yeter mi.. *
çoğu milliyetçi olup, en büyük hayalleri asker polis olmaktır.
üniversite bitirip öğretmenlik, mühendislik vb yapabiliyorsan çok büyük saygı gösterirler. ha sağlıkçılara karşı pek göremiyorum bu durumu anlamış değilim, erkek hemşire sağlıkçı algısı henüz kırılabilmiş değil sanırım.
buranın arabesk ama efendi çocuklarını büyükşehirlerin kenar mahallelerinde oturan saygısız keko tiplere değişmem.
bir de sadık olurlar.
bir muhabbetiniz olsun bir şekilde, her denk geldiklerinde selam verirler, yardım etmek için yanar tutuşurlar.
şaka geliyor ama taşra dediğimiz yerler 1995-2010 yılları arasında hapsolmuş yerler gibidir.
büyükşehirlere hapsolarak büyüyen bir taşra çocuğu olarak seviyorum taşrayı.
pratikte ise şehir merkezi 1.5 - 2 milyonun üstünde olan metropollerin dışındaki tüm yerleşimler.
arabesk had safhadadır.
ilçe gençleri beyaz bir torosta toplanır.
ardından son ses küllenen aşk, adını sen koy, intizar, seni unutmaya ömür yeter mi.. *
çoğu milliyetçi olup, en büyük hayalleri asker polis olmaktır.
üniversite bitirip öğretmenlik, mühendislik vb yapabiliyorsan çok büyük saygı gösterirler. ha sağlıkçılara karşı pek göremiyorum bu durumu anlamış değilim, erkek hemşire sağlıkçı algısı henüz kırılabilmiş değil sanırım.
buranın arabesk ama efendi çocuklarını büyükşehirlerin kenar mahallelerinde oturan saygısız keko tiplere değişmem.
bir de sadık olurlar.
bir muhabbetiniz olsun bir şekilde, her denk geldiklerinde selam verirler, yardım etmek için yanar tutuşurlar.
şaka geliyor ama taşra dediğimiz yerler 1995-2010 yılları arasında hapsolmuş yerler gibidir.
büyükşehirlere hapsolarak büyüyen bir taşra çocuğu olarak seviyorum taşrayı.
pay-i taht yani başkentin dışarısında olan yerleşim yerlerinin kastedildiği genel tabir. günümüzde de ankara haricindeki bütün vilayetler için taşra tabiri kullanılmaya devam edilmektedir. tabi ki burada ki asıl kullanım kurumların idari yapılanmasıyla sınırlanmıştır. zira istanbul manaen ankara'ya göre taşra olsa da şehrin bir bütün olarak taşra olması değil, devlet kurumlarının merkezi idarenin uzağında olması söz konusudur.
ilaveten:dışarı çıkmak deyimi için osmanlı asırlarında 'taşra çıkmak' tabiri kullanılmıştır.
(bkz: tasra)
ilaveten:dışarı çıkmak deyimi için osmanlı asırlarında 'taşra çıkmak' tabiri kullanılmıştır.
turşu ile aynı kökenden gelir.oturmuş,olgunlaşmış,düzene girmiş gibi anlamlar çıkatrılabilir.
(bkz: http://www.nisanyansozluk...m/?k=tur%C5%9Fu&lnk=1)
(bkz: http://www.nisanyansozluk...m/?k=tur%C5%9Fu&lnk=1)
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar