bugün
- kılıçdarı destekleyen sanatçılar7
- hep kendini suçlamak10
- 10 yıl sonraki haline bir mesaj bırak6
- havalar da ısındı9
- son 20 yılın en gıcık lafı13
- eyüpsultan'da cookie dağıtan kız2
- kız arkadaşının giyimine karışmayan erkek22
- lgs de 5 yanlış yapan kızı annesinin zorbalaması3
- sigarayı tersten yakmak4
- merhaba arkadaşlar ben geldim2
- araplaşmış türkler3
- güne bir şarkı bırak6
- baygın koku2
- hazır mantı5
- adolf hitler'in 6 milyon yahudi öldürdüğü yalanı4
- paşa gönlüm bilir2
- yalnız yaşamak12
- götü büyük kadın3
- kıyametin yaklaşıyor olduğu gerçeği6
- türkçe ezana kuduran türk3
- dandik üniversite mezunlarının ortak özellikleri4
- şeytan2
- true'ya arkadan sahip olmak16
- yanlız o hareketi yalnış yapıyorsun4
- maaşla çalışıp ben alfayım diyen erkek2
- 15 haziran 2026 ispanya yeşil burun adaları maçı13
- sadece bayan entrylerini okumak5
- ona bir şey söyle17
- çekyat kanepe kaplatma4
- iyi bakalım4
- vazgeçmek3
- pizzanın kenarını yememek4
- uysaljakoben11
- superman rolünü oynayan kişiler2
- bir avukatın suçlu olduğu bilinen kişiyi savunması3
- 16 haziran 2026 iran yeni zelanda maçı10
- hangi manifest kızısın8
- kadın olsaydım çok açık giyerdim22
- bir limon yarım dolar avrupadan pahalı4
- 14 haziran 2026 avustralya türkiye maçı58
- wp hesabını silmek2
- kız arkadaşının her bokuna karışan erkek2
- herşeyi boş verip pastör olmak3
- evlenmeyi başaramamış erkek5
- kısa saçlı hatun çekiciliği7
- eşek sucuğu3
- aipac'tan iran müzakelerinde israil saldırı hakkı2
- 15 haziran 2026 belçika mısır maçı9
- hayatımın özeti3
- en son ne aldınız5
bugün uzun yıllardır amerika'da yaşayan ve oldukça kaliteli müzikler icra eden türk bir müzisyenle yazıştım. birikiminden faydalanmak adına sorular sordum. ona göre türk müziğinin dünya müzik camiasında yeterince yer alamamasının iki nedeni varmış.
1-) Biz Türkleri hiç sevmezler.
2-) Biz Türkler insanları illaki sözlü müzik dinlemeye zorlarız. Ama bu büyük bir yanliş. Müziğin dili notalardır. Şimdi düşün bir kere. Japonca şarki sözleriyle müzik dinlemeyi. Belki de Japonca güzel bir dildir ama benim kulağımı rahatsız ediyor. inan bana şahane Japon şarkılar var internette ara görürsün. Enstrümantal olarak , gitarla yada piyano ile icra edilmiş. Bir parçaya her dilden sözler yazılabilir ama muzik hep aynı kalir. Türkçemiz cok güzeldir ama başkalarının kulağına yabancıdır.
Kıssadan hisse: Eger bu müziği insanlara tanıtmak istiyorsak, Yurt dışına şarkıcı değil, müzisyen gönderelim. Aksi takdirde al gülüm, ver gülüm olur.
Şimdi ben bu yorumları niye bu başlık altına yazdım merak edenler için belirteyim. bu sanatçı bana yansımalar, cengiz onural ve daha birçok isim önerdi. bunları dinle ve yabancılarla yaptığın Türk müziği sohbetlerinde bu isimleri öner dedi. verdiği ona yakın isimden biri dikkatimi çekti. Tanino Trio... Daha önce hiç duymamıştım. cehaletimden utandım.
1-) Biz Türkleri hiç sevmezler.
2-) Biz Türkler insanları illaki sözlü müzik dinlemeye zorlarız. Ama bu büyük bir yanliş. Müziğin dili notalardır. Şimdi düşün bir kere. Japonca şarki sözleriyle müzik dinlemeyi. Belki de Japonca güzel bir dildir ama benim kulağımı rahatsız ediyor. inan bana şahane Japon şarkılar var internette ara görürsün. Enstrümantal olarak , gitarla yada piyano ile icra edilmiş. Bir parçaya her dilden sözler yazılabilir ama muzik hep aynı kalir. Türkçemiz cok güzeldir ama başkalarının kulağına yabancıdır.
Kıssadan hisse: Eger bu müziği insanlara tanıtmak istiyorsak, Yurt dışına şarkıcı değil, müzisyen gönderelim. Aksi takdirde al gülüm, ver gülüm olur.
Şimdi ben bu yorumları niye bu başlık altına yazdım merak edenler için belirteyim. bu sanatçı bana yansımalar, cengiz onural ve daha birçok isim önerdi. bunları dinle ve yabancılarla yaptığın Türk müziği sohbetlerinde bu isimleri öner dedi. verdiği ona yakın isimden biri dikkatimi çekti. Tanino Trio... Daha önce hiç duymamıştım. cehaletimden utandım.
türk müziğinde büyük ikili aralık.
re-mi, fa-sol, sol-la, la-si ve do-re aralıkları taninidir.
re-mi, fa-sol, sol-la, la-si ve do-re aralıkları taninidir.
türk müziğinde ve bütün dünya müziğiklerinde kullanılabilen bir aralık. tam aralıktır 9/9.
arkadaş bir müzisyen nota yazarken neden bunu kullanır? bence sırf ibnelik olsundur amaç. sol yazıp başına tanini diyez, tanini bemol yazmanın ne anlamı var. sol td yerine la yaz sb yerine fa yaz. bu ibnelik neden yani?
arkadaş bir müzisyen nota yazarken neden bunu kullanır? bence sırf ibnelik olsundur amaç. sol yazıp başına tanini diyez, tanini bemol yazmanın ne anlamı var. sol td yerine la yaz sb yerine fa yaz. bu ibnelik neden yani?
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar