bugün
- 30 ağustos zafer bayramı15
- kürtler olmasa türkler anadoluya giremezdi yalanı4
- 30 ağustos 2026 samsunspor fenerbahçe maçı5
- iq testi yaptırmış sözlük yazarları11
- gs'ye yapılan torpillere söylenmek10
- tai lung44
- 29 ağustos 2026 galatasaray göztepe maçı28
- 0 0 713
- kadınlardaki sahiplenilme isteği8
- beklenti2
- türklerin türkiye de asimile olması4
- şarap2
- sözlüğün en bohem yazarı5
- annenin hayatındaki kadını onaylamaması5
- ekt2
- nervio hamferdi7
- rafael leao33
- gelin promosyonu2
- diamond bey birader elmas beydir2
- ezilenlerin iktidarını kuran büyük insan34
- baldız baldan tatlıdır3
- cem yılmaz7
- doğulu ve güneydoğulu türkler3
- abd greko roma ve juda sentezini temel alır2
- kadir mısıroğlu'nun dedelerini denize döktük2
- amerika birleşik devletleri2
- tarihsizlik3
- 1 eylül 2026 türkiye azerbaycan voleybol maçı2
- sarapci koala'nın akp'li olması4
- uzun bacaklı ince belli iri göğüslü dar kalçalı4
- aleksey batrakov11
- mustafa kemal atatürk6
- zaman insanı olgunlaştırır mı4
- tom holland5
- menzil cemaati ne üretiyor9
- cumhur ittifakı2
- rafael leao victor osimhen leroy sane9
- galatasaray korkusu2
- muhabbeti sarmayan kız3
- enayilerin bitik leao'ya 17 m euro maaş vermesi19
- uludağ sözlük ten faşizm'i söküp atacağız23
- fenerbahçe24
- sarapci koala73
- murat ağırel3
- salo or 120 days of sodom filmini izlemek2
- futbol10
- ne kadar şanslı birisin2
- övülmekten hoşlanmayan insan2
- junko furuta2
- tarkan'ın saçlarını kestirmesi2
çift motorlu yüksek irtifa süpersonik eğitim uçağı. amerikan yapımı bu uçak türk hava kuvvetleri tarafından da daha çok eğitim amaçlı olarak kullanılır.
bir miktar alıntı;
T-38A 695 metre gibi kısa pistlerden kalkar ve bir dakikalık süre içinde 9,000 metreye kadar yükselebilir. Öğrenci pilotlar T-38'de süpersonik uçuş teknikleri, akrobasi, kol uçuşu, gece ve alet uçuşu eğitimi alırlar. Bugüne kadar 60,000'den fazla pilot brövelerini bu uçakta kazanmıştır.
görsel
bir miktar alıntı;
T-38A 695 metre gibi kısa pistlerden kalkar ve bir dakikalık süre içinde 9,000 metreye kadar yükselebilir. Öğrenci pilotlar T-38'de süpersonik uçuş teknikleri, akrobasi, kol uçuşu, gece ve alet uçuşu eğitimi alırlar. Bugüne kadar 60,000'den fazla pilot brövelerini bu uçakta kazanmıştır.
görsel
yaklaşık 700 sayfa kullanma kılavuzu ve 6 aylık eğitimi olan jet uçağı. sivil sahipleri ve uçuranları da vardır. l-39 albatros gibi dünyadaki tüy siklet jet eğitim uçaklarından birisidir. çift motorludur ve ülkemizde muharebe eğitim uçağı olarak kullanılan f-5b uçaklarına çok benzerler. çift motorludur ve hızı çok fazla abartmamak şartıyla ses hızına bir girip çıkabilir. bakımı kolay, akarı kokarı pek olmayan, az yakan ucuz bir uçaktır. silah kullanamazlar. l-39, bae hawk ve dassault alpha jet gibi uçakların karşısında pek tercih edilmemiştir ve sadece 4 ülke kullanır. usaf dışındaki en büyük kullanıcısı türk hava kuvvetleridir.
http://www.youtube.com/watch?v=tpahgdNlcVQ
http://www.youtube.com/watch?v=tpahgdNlcVQ
67 dene silahsız süpersonik eğitim uçağı. tamam süpersonik, üstün manevra kabiliyetli, modernize kokpit ve sistemlere sahip falan. ama neden silahsız? birisi bana savaş durumunda silahlandırılabildiklerini söylesin. 67 tane uçak, boru mu? silahsızsa ne anladım ben ondan.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar