genelde modern ailelerin çocuklarıdır. asimile olmalarına neredeyse bir nesil kalmıştır.
yabancı müzik dinlemeyle kendini daha çağdaş zanneden insandır.
kültürümüzden gittikçe geri kalan güruhtur, yazık.
farklı kültürlerin müziklerini keşfetmeyi seven, ufkunu geniş tutmuş müzikseverlerdir.
saygi duyarım fakat otobüste full ses metal açıp bize de kulaklıktan çıkan tıs tıs sesini 40 dk dinletmeseler çok güzel olurdu.
içine dahil olduğum gruptur. lakin "beyler takım elbise, beyaz çorap, sivri burun ayakkabı giyiyorum ama kimse beni skid row, cinderella, dokken dinlemekten de alıkoyamaz, bu ne biçim düşünce lan, hıyar mısınız?" diye sitemimi de ederim, yaparım bunu.
bir ortamda ne müzik dinliyorsun sorusuna tarkan, serdar ortaç, sezen aksu gibi isimleri değilde, bir kaç şarkısını dinlediği ve bildiği bir rockçı yada yabancı pop şarkıcısı ismi söylemek amacıyla dinlerler. kültürümüzde olmayan müzikleri dinleyip ona buna kültürlü abi havası takınırlar. tamam türk halk müziği de dinleme de lady gaga ne lan.
sözlük yazarlarının neredeyse ibne diyeceği kişiler konumuna düşmüştür kendisi. çok problemli bir hastadır. nasıl olur da serdar ortaç karabiberim'i dinlemez hala aklım almıyor. efenim bunları ibret olsun diye asacaksın. bi arto bi ajdar değil tabi.
zevk? renk?
yaş ilerledikçe türk sanat müziği ve türk halk müziği dinlerler.
müziğin sınır, dil, ırk ve renk tanımadığının ve kültür birikimi denen kavramın dünyanın ortak kültür birikimi olduğunun farkında olan gençtir.
--spoiler--
"Türkler bu kadar kaliteli müzik yaptılar da biz mi dinlemedik"
--spoiler--

diyerek kendilerini savunan topluluktur.
güzel türkçe şarkı olmadığını düşünen gençtir. ayrıca zevk meselesidir.
kafasını anlatılan şeyleri algılamaya çalışmakla yormak istemeyen, müzik fondan akarken meşguliyetini devam ettirebilecek insandır.
müziğin evrensel olduğunu unutmamak gerekir. lakin bazı insanlar da var ki aynen bu başlığa uyarlar. işte onlar yabancı müzik dinlemeyi ayrıcalık olarak algılarlar. bizim ülkemizde de en az onlar kadar kaliteli müzikler yapan sanatçılar var. mesela bir fikret kızılok, erkin koray... hatta siddhartha gibi progressive rock yapan gruplarımız da var.
eskilerden deep purple, ac/dc, pink floyd, led zeppelin, beatles, the doors yenilerden radiohead, coldplay gibi gruplar varken ne dinlicez ?
saydığım grupların yaptıkları müthiş müziği '' yok ben almıyayım onlar gavur işi ne o öyle '' diyerek reddetmek komiktir.
nedir bu yabancıya karşı içimizdeki düşmanca tavırlar anlamıyorum. müziğin türkü yabancısı olmaz iyisi kötüsü olur. anlamadığımız şeye bok atmayı çok seviyoruz milletçe.
edit: türkçe müzik de dinliyoruz herhalde****.
malın önde gidenleridir. şarkıda geçen fuck me kelimesine bilse de bilmese de eşlik eder.

gel hadi fakışak o zaman.
Eşek sudan gelinceye kadar, dinlediği şarkılar tercüme ettirilirse, kimin gerçekten bilinçli ve severek kimin eş dost alışverişte görsün diye dinlediği ortaya çıkar.
müzik evrenseldir. normal insanlardır.
kişinin kendi zevkine kalmış bir şeydir. istediğini dinler.
(bkz: sana ne lan)
1-Türkçeyi öğrenememiş ve öğrenemeyen abazalar kitlesi.
2-Etrafındaki özentilere yaranabilme çabası.
3-Sevdiği için dinleyen normal insanlar.
sonuç olarak hepsinin anlattığı şey aynıdır. bi sakıncası yoktur. çok özledim, yanıyorum bitiyorum vs. vs.
türkçe müzikte yakalayamadığı ahengi yabancı müzikte bulan gençtir. istediğim tarzda metal müzik yapan grup bulamadım daha lan.