bugün

çoğu için geçerli durum, hepsi değil tabiki. bilhassa öğrenciler için geçerli.

asosyallerdir, çünkü arkadaş çevresi yaratamayacak kadar içe kapanık ve sosyal gelişimini tamamlayamamışlardır. dünyaları burada girdiği 3-5 entryden ibarettir. çoğunun sevgilisi bile yoktur, eminim.

fakirlerdir, çünkü parası olan adamın ne işi var bütün gün sözlükte. çıkar dışarıda "o bar senin bu hatun benim" şeklinde hayatını yaşar. asosyalizmin altında yatan ana nedendir. çoğunun arabası bile yoktur, onu geçtim yırtık converse'inden başka ayakkabısı varsa ne alâ!

özentilerdir, çünkü çoğu ö küçük ve sefil dünyalarında o kadar mutsuzdurlar ki mutlu olacakları yeni şeyler ararlar. bulurlar da, ama bu onların kendi özfaaliyetinin bir ürünü değillerdir. özendikleri onlara yeni dünya olur, benimserler.

üzülüyorum ve reel dünyaya çağırıyorum bu arkadaşları, yazık bu gençliğe ve yazık bu jenerasyona!
(bkz: Tespit yapma demiyorum hobi olarak gene yap)
(bkz: neden eksi oy aldığı anlaşılan entryler)
kast sistemimi kuruldu haberim mi yok? Toplumsal tabakalaşma var sözlük!
(bkz: gökten para yağdı da biz mi zengin olmadık)
yaşlandığımı hissettiren gençlerin durumudur. niye diyecek olursanız topu topu 10 yıl öncesinde sokakta saatlerce top peşinde koşan, arkadaşını sıkıştıran serserilerin karşısında daha kalabalık olarak çıkan, herşeyden öte sporcu kartı diye sokaklarda saatlerce oynanan oyunlardan mahrum, bilgisayar karşısında saatlerini heba eden, fikrini sadece yazılı olarak ifade edebilen gençlerin çoğalmasıdır sorun.

dışarı çıktığında arkadaşları ile buluştuğunda "uludağ sözlüktek şu başlığı okudun mu" diye tartışan gençlere küfür bile edesim geliyor.

he benim yaşım 24 henüz. fazla yaşlı değilim ama durum bu. internet ortamında 7-8 yaşında deliler gibi oyun oynayan, dışarı çıkmak yerine evinde oyununu oynayan çocuklar var. aileleride iyi birşey gibi gurur duyar bundan "bizim çocuğumuz dışarıya çıkmaz. sokak çocuklarıya işi olmaz" diye. senin çocuğun hayatı tanımıyor ki. sen ona ne kadar zarar veriyorsun farkında bile değilsin ebeveyn.

not: çok ilginç bir nesil peşimizden geliyor vallahi. teknolojinin kölesi bir nesil.
reel dünya der iken;
bavul gibi gezmek mi?

o bar senin, bu bar benim, sosyalleşmek mi oluyor?

kadın-kız der iken; testisleri ile düşünerek-davranarak hayat anlamı daha da gelişeceğini sanarak düzüşmek ''malum mart ayı'' etkisi, bizi daha düşünen bir varlık haline mi getirecek?

ülkemizde bar-içki kültürü var sanarak, gittiği bu mekanları bar olarak algılayarak, insanlara sahip olduğu kapital ile çapkınlık önerenler; hayatı genelevde yada yol kenarında otostop çekenlere vizite ödeme ile geçmiş insanlar olmalı.

velhasıl'ı kelam; kırosun ama para sende tarzı yaşamı övme olayı.
Son derece doğru bir önermedir.
kime göre neye göre diye düşündüren durumdur.