bugün
- biz olduğumuz sürece manifest çorum'a giremez19
- nükleer santralin süper bir şey olduğu gerçeği18
- sözlük kızlarının kekleri13
- ona bir şey söyle8
- liyakat nedir ve liyakatsızlık sonuçları nelerdir4
- manifest grubu vs tarkan15
- korkusuz korkak3
- çorumda konser için müzik grubu öner5
- bik bik'in mutfağına konuk olmak12
- yeni parti50
- galataport3
- ismet gurbuz'u tek yumrukla bayıltmak8
- sevgili4
- huzur5
- habire1222
- kıyafet alışverişi6
- bana onu sormayin4
- ekmeleddin ihsanoğluna oy vermiş olmak18
- korkusuz korkak filmindeki gaddar kerim2
- yine çok fena burnum kanadı3
- hikayeyi devam ettir54
- parcalandim toparlanamiyorum3
- kadınların kültürel muhabbetlere girmemesi5
- 4 mevsim lastiği kullanan erkek2
- the odyssey3
- 2026 temmuz ayı nasıl geçti6
- gebze fm5
- sözlük kızlarıyla tekne turuna çıkmak20
- manyak olmaya karar verdim6
- en iyi web tarayıcısı3
- çekirge istilası3
- kuran da 5 vakit namaz denmemesi7
- kılıçdaroğlu'nun rozet töreni figüran iddiası39
- iş yerindeki kızın resmen yavşaması6
- taliban vs ışid3
- 13 akpli istanbul belediyesi5
- nickten isim tahmini yapmak72
- whopper2
- kedilerin artık fare yakalamaması6
- kızlar gocu'ya mı güvenirsiniz yoksa bana mı17
- oooo manifest2
- camlar açık çıplak yatmak5
- sinem dedetaş6
- macar pasaportuyla 184 ülkenin vizesiz gezilmesi3
- kemal kılıçdaroğlu16
- temmuz sonu olup hala tatile gidememek5
- türklerin çinli prenseslere olan düşkünlüğü3
- sözlük erkeklerinin kekleri2
- ısmet gurbuz 2024'ün havarileri3
- 29 temmuz 2026 gornik zarbze fenerbahçe maçı2
sömürülen, emilen, maddi manevi üzerinde geçinilen, üzerinde egemenlik kurulmuş kişi ya da ülke.
(bkz: somurgecilik)
(bkz: somurgecilik)
(bkz: emperyalizm)
bir ulusun kendi sınırları dışında işgal ve idare ettiği, her türlü çikar sağladığı ülkedir.
(bkz: soğuk savaş sömürgeciliği)
Bir devletin nüfusu ile birlikte başka bir devletin yönetimi altına alınıp o devletin bölünmez bir parçası olduğu sayılan topraktır. Bağlı olduğu devletin kendisine tanıdığı haklar içinde kendi iç yönetimini sağlar.
Özellikle Coğrafi keşiflerden sonra Askeri ve Siyasi gücü olan Avrupa ülkelerinin dünyanın çok değişik bölgelerinde edindikleri ve hertürlü yeraltı yerüstü kaynaklarından yararlandıkları toprak veya ülke. hindistan ve yeni zelanda' nın ingiltere' nin sömürgesi olması gibi.
(bkz: amerika)
Tarih derslerini hatırlayacak olursak; Hindistan, Mısır gibi ülkelerin isimlerini akla getiren, ama aslında olması çok kolay durum.
Örneğin çocuk sahibi olmak hatta özel sektörde işe girmek bile yeterlidir sömürge olmak için
insan kendine bakmalı fakat sömürülmeyim derken de istila devleti olmamalıdır.
Örneğin çocuk sahibi olmak hatta özel sektörde işe girmek bile yeterlidir sömürge olmak için
insan kendine bakmalı fakat sömürülmeyim derken de istila devleti olmamalıdır.
Başka halkları egemenlikleri altında sömürmek için aşağı-üstün ırk ayrımına bilimsel kılıf bulma konusunda çabaladınız.
Afrika'nın yarıçıplak insanını hıristiyanlaştırıp onlara utanma duygusu aşıladınız ve onlara moda giysilerinizi sattınız. Şimdilerde ise onlardaki utanma duygusunu yok edip moda olan mayolarınızı satmaya çalışıyorsunuz. Midemiz olmasaydı, herhalde bize bir yapay mide yaptırıp yiyecek satardınız. (Haroon)
Afrika'nın yarıçıplak insanını hıristiyanlaştırıp onlara utanma duygusu aşıladınız ve onlara moda giysilerinizi sattınız. Şimdilerde ise onlardaki utanma duygusunu yok edip moda olan mayolarınızı satmaya çalışıyorsunuz. Midemiz olmasaydı, herhalde bize bir yapay mide yaptırıp yiyecek satardınız. (Haroon)
modern zamanlarda ekonomik zincirlele emparyalist güçlere bağlı olan ülkemsi topluluklardır. bu ülkelerde iç karışıklık hiç bitmez kardeş kardeşi vurur , televizyonlarda ithal yarışmalarla halk uyur, futbol sex fanatizm alır başını yürür. balon gibi şişen ekonomi hergün yeni alışveriş merkezleri doğurur.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar