bugün
- gocu34
- benimle çok uğraşılması5
- karınız için yeni yıkanmış perdeleri asar mısınız6
- okeyde taş çalma yöntemleri8
- nasuh mahruki7
- sarapci koala hatayi20
- sanatımı ekşi sözlükte icra etmeye karar vermem13
- ak partililerin apoya villa yaptırması15
- 20 ilde yeni nesil suç örgütü 155 gözaltı8
- kibarhergele7
- sabahları nefret edilen şeyler15
- gocu'ya lakap buluyoruz kampanyası19
- günün sorusu8
- menemene soğan koyup ülkeyi ikiye bölmek9
- muhtar gocu3
- arkadaşlar oha gammaz olmuşum5
- hangi renk sizce kızlar3
- dönerciye gidip beni şaşırt demek8
- çeçenistan danışmanının cübbeli ahmet'i ziyareti8
- iremga11
- kendi cenazene erken gelmek6
- sözlükte her gün bir yazarı şımartıyoruz3
- kalitesiz insan3
- yazarların kulaklığında şu an çalan şarkı13
- kolları damarlı erkek10
- huzurluyken birden iş ortamını hatırlamak2
- sözlükte fake kız hesabı neden yok3
- karıncayı sikeceksin belini incitmeyeceksin2
- eksi almak icin girdi yazmak6
- elissa4
- bademli yeşil zeytin3
- günün şarkısı7
- hamferdi yazarlar6
- kinci sözlük2
- deniz gül3
- bu işin içinde bir iş var4
- yalın dinleyen erkek3
- 13 eylül 2026 galatasaray kocaelispor maçı28
- yılbaşı gecesinin diğer gecelerden farkı olmaması7
- lotus esprit3
- iltica3
- gazze de enkazdan 17 yeni ceset çıkarılması4
- perde asmak4
- sol frame de entry girebilecek başlık bulamamak4
- akepenin statü konusunu bilinçli ezdirmiş olması2
- kadınların güçlü erkek tercihi19
- suriye de mahsur kalmış yobaz bacılar4
- dövmesiz bir kızı gelin getirmek6
- kafasına güneş gözlüğü takan erkek4
- anın fotoğrafı20
Isi yalıtımı için kullanılan bir çeşit plastiktir.
Bir şeyler yapmasını en çok sevdiğim ürünlerden biri.
Ödevlerin vazgeçilmez unsurudur.
karton kutuların içine döşendiğinde sokak hayvanlarının üşümesini engeller. yapın bunu !
buhara maruz bırakılarak 80-100 °C sıcaklıkta pentan gazı yardımıyla şişirilen ve köpük haline getirilen polistiren taneciklerinden ibaret olan bir çeşir polimer. Organik bir bileşen olan pentan, tanecikler içinde çok sayıda küçük gözeneklerin oluşmasını sağladıktan sonra, üretim sırasında ve üretimi takiben çok kısa sürede hava ile yer değiştirir. Pentan gazının açığa çıkmasıyla, malzemenin bünyesinde bulunan çok sayıdaki küçük kapalı gözenekli hücre içinde durgun hava hapsolur. Son olarak da yine buhar altında kalıpta son şeklini verme işlemi yapılır.
Malzemenin % 98ini hareketsiz hava, %2sini ise polistiren oluşturur. Bu strafor dediğim meret efendime söyliyim, %98 hava civadan ibaret olduğu için oldukça hafif, dayanıklı ve düşük ısı iletkenliğine sahip bir malzemedir. Bu açıdan bakıldığında oldukça başarılı bir yalıtım malzemesidir. Ayrıca kapalı gözenekli olduğu için su da geçirmez. Bayilerden ısrarla isteyiniz.
Malzemenin % 98ini hareketsiz hava, %2sini ise polistiren oluşturur. Bu strafor dediğim meret efendime söyliyim, %98 hava civadan ibaret olduğu için oldukça hafif, dayanıklı ve düşük ısı iletkenliğine sahip bir malzemedir. Bu açıdan bakıldığında oldukça başarılı bir yalıtım malzemesidir. Ayrıca kapalı gözenekli olduğu için su da geçirmez. Bayilerden ısrarla isteyiniz.
birbirine sürtünmesi sonucu çıkan ses beni ışık görmüş vampir gibi şekilden şekle sokan lanet olasıca madde.
akvaryum kapağı yapımında da kullanılır.
yoğunluklarına göre kullanım yerleri de değişen ısı yalıtım malzemesi.
maket yapımında kullanılırken maket bıçağıyla* asla kesilmemesi gereken malzeme. böyle parça pinçik, kötü görünüyo yanları. kıl testere daha uygundur, marangozda da kestirilebilir pek tabii. bir aciliyet söz konusuysa ve maket bıçağından başka malzeme yoksa da kademe kademe kesilmelidir. zira bıçak haşırt diye sokulduğu takdirde düzgün gözükmüyor efenim.
osuruk efekti olur.
üzerine tiner döküldüğünde eriyen mazleme. küçükken pek bi eğlenirdik bunu yaparken.
izolasyonun yanında maket yapımında da kullanılan, kesmesi biçmesi kolay olan malzeme.
tüm serbest çağrışımcıların da anımsayacağı üzere, bir de konuyla pek alakalı olmamakla beraber strapon vardır!
parçalaması çok zevkli olan madde. tam stres atmalıktır.
bir yalıtım malzemesi olan ekstrüde polistren'i üreten bir alman firmasının ürüne verdiği isimdir. firma, bu malzemeyi dünyaya tanıp büyük miktarlarda satış yaptığından ekstrüde polistren materyali bu isimle anılagelmiştir. bu malzeme ev eşyalarının paketlenmesinde kullanılan, birbirine sürtüldüğünde tane tane ayrışan beyaz köpüktür.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar