bugün

yönetmenliğini şahin gök ün yaptığı, senaryosu macit koper ve hülya iniş e ait olan filmdir.
kadir inanır 'ın ne kadar büyük bir oyuncu olduğunu, ve sadece mafyöz rollerin adamı olmadığını göstereceği, dört gözle beklediğim film. aynı zamanda da, şahin gökün uzun bir aradan sonra çekmiş olduğu filmdir.
18 yaşından küçüklerin izleyemeyeceği filmdir. sebep gösterilmeden yasaklanmıştır.

edit: arkadaşım benimle derdin ne? ben mi yasakladım.
atilla saral ve kadir inanır'ın başrolde oynadığı film. yaş sınırlaması yok sanırım benim izlediğim yerde bırakın 18 yaşı 10'un altında olan çocuklar vardı. film beynelmilel, babam ve oğlum tarzıydı. kadir inanır'ın rolüne diyecek yok. çok güzel bir oyunculuk örneği sergilemiş.
kadir inanır'ın kambur, fakir, ezgin bir adamı oynayabileceğini cümle aleme gösterdiği ve farklı rolleri niye bu zamana kadar oynamadığını düşündüğüm, en kilit rol olan mahkum savcı rolünün atilla saral'a neden verildiğine anlam veremediğim, idamların nerde yapıldığı ve cellatların kim olduğu merakımı gideren güzel bir film.
Kadir inanır'ın en güzel rolünü yaptığı filmdir. kadir inanırın sert bakışlarından eser olmayan ama keşke hiç mafya babalarını canlandırmasaydı hep bu tip karakterleri canlandırsaydı denilecek bir film. bütün ezilen insan rollerini oynayan aktristler bile bu rolü kadir inanır kadar güzel oynayamazdı. *
büyüklerimiz anlatirdi darbe zamanlari işsiz,güçsüz,cahil adamlari korkutarak onlara cellatlik yaptirdiklarini. biz bunlari masal gibi dinlerken birden çıkagelen bu filmle olaylarin bukadar basit olmadiğini bir kez daha gördük. kadir babanin gözünden bir damlanin süzülmesiyle sinemada insanlarin hıçkırığa boğulduğunu ve her defasinda olduğu gibi bir neslin nasil katledildiğini gördük. arti eksi onsekizi bilemem ama izlenmesi gerekilen bir filmdir.
filim pek güzel değilde, kadir inanır harika rol yapmış. biz kendisini her zaman kodummu oturtan rollerin adamı bilirdik, meğersem şamaroğlanı rolününde pek ala üstesinden geliyormuş. her rolün adamı kaç kişi kaldı yeşil çamda. * *
1980'in çalkantılı atmosferinde, aynı hapishanede bir araya gelen birbirinden değişik insanları yansıtan başarılı bir yapım. özellikle kambur arabacı bayram rolünde kadir inanır en başarılı performanslarından birini sergilemiştir.
kadir inanir dışında 3 saniyede bir suflör yardımı almadan konuşabilen oyuncu yok filmde. oyuncu bir cümle bekleyip arada bekliyor ki biz anlayalım kavrayalım diye. gereksiz sahneler, yüzeysel diyaloglar çıkartılıp senaryo daha yoğun işlenebilirdi. atilla saral'ın rezalet, jülide kural'ın ise kötü bir performans gösterdiği bir film. arkadaş tavsiyesi ile aldım sonunu zor getirdim. üzgünüm ama olmamış.
ayrıca (bkz: oğlana da bir çakı aldım zevkten çükü düşecek)
hiç çekilmese daha iyiymiş. solculuk yapmaya çalışmış ama berbat bir filmdi. kadir abiye yakışmadı. koskoca filmden kalan tek replik yaşlı celladın gence "adam asmaca oynayalım mı" dediği sahneydi. atilla saral'dan da ne devrimci olmuş bu arada. hahahah.
kadir inanır'ın müthiş bir oyunculuk performansı sergilediği sinema filmidir. bir o kadar dikkat çekici olan başka şey de aynı zamanda filmin müziğini yapan mazlum çimen'in rolüdür. çimen, bir lambaya aşık olan ruh hastası mahkumu canlandırarak filme çok insanca bir detay kazandırmıştır.
Filmin müzikleri beni benden almıştır (bkz: mazlum çimen)
kadir inanır için izlediğim film. rolünün hakkını her zaman olduğu gibi fazlasıyla vermiş.
an itibari ile kanal d'de yayınlanan, kadir inanır gibi usta oyunların oynadığı, yakın tarihe ışık tutan, cezaevinde geçen olayların anlatıldığı film.
kadir inanır hatırına ve oyunculuğuna bir kere olsun seyredilecek bir filmdir. faşistleri kötüleyen saçma senaryosunu buradan kınıyor ve yaşasın türklük diyorum.
şu an kanal d de başlamış kadir inanır ın oynadığı film dir.
an itibarı ile kanal d de devam eden filmdir. bu ne sikim filmdir allah aşkına ya.

e: iyimiş lan o amasyada geçen mevzu.

e2: ne biçim filmmiş olan kafamı açtı zaten son kırıntılardı.
güncel Önemli Başlıklar