bugün

sinameki otu'nun yanlış yazılmış versiyonudur.
(bkz: sinameki)
bağırsaklarda bulunan bilimum ifrazatı boşaltan bitki. saç uzama konusunda çeşitli rivayetler var ancak ben geçen gördüğüm bir yazıdan sonra artık inanmamaya karar verdim saç uzattığını düşünmüyorum.
halk arasında sıçmık otu olarak da bilinir. ayrıca bazı çevrelerde sevimsiz insanlar için de kullanılır.
Bitki/ form çaylarının vazgeçilmezi.

Lakin iyi bakterileri de silip süpürdüğü için çok kullanılması halinde kabızlığa veya ishale sebebiyet verip bağırsak dengesini bozar, haliyle bağırsaklardan besin emilimini azaltır, vücudumuza mineral/ vitamin giremez, bu böyle uzar gider anacım.
tıkanan götleri açmak için kullanılan bitki.
Azı karar çoğu zarar. Şaka olsun diye arkadaşınıza fazla içirirseniz aranız kötü olabilir.
Kabızların kaynatıp içtiği ot.
Ictikten sonra Karninizdan değişik enstrumental melodiler duymaniza sebep olan bitki.
Sürekli kullanımı, bağırsak tembelliğine neden olabilecek bitki.

Bağırsak tembelliğini, otla, çöple, kökle çözmek yerine, bol su içmeyi, posalı beslenmeyi denemelisiniz.
izmir'de baharatçıda çalışırken mahallenin balık etliden hallice ablalarına çokça sattığım bitkidir.

çayını demleyip içerek, seri dışkılama suretiyle zayıflayacaklarına inandıklarından stoklarımız hızla tükenirdi.

edit: imla.
Bir acı çehre kadar olmasa da müshil özelliği olan bitkidir.
© copyright 2005 - 2026