bugün

sigaraya boş yere para yatırabilecek kadar parası olan insanların sık sık kullandığı cümle. içine çekmiyorsan sigarayı niye paket alırsın.

(bkz: salak insan çok)
Saçmalıktan başka bir şey değildir. Üstelik biz tiryakiler sigaraya para yetiştirmekten artık bıkmışken, "sigarayı bıraksak ayda şu kadar kara geçeriz lan" diye hesaplar yaparken "be hey dumanı içine çekmeyen şahsiyet, yazık değil midir o dumana" diye sorarlar adama.
insanın kendini kandırmasıdır. düpedüz saçmalıktır. dudak tiriyakilerinin sıklıkla sarf ettiği cümledir. ciğerleri en az içine çeken kişi kadar kötü durumdadır.
keyfe keder sigara içen, aslında tiryaki olmayan insan söylemidir. bazen ortam gereği ya da müzik gereği insan sigara içmek ister ve içer. böyle zamanlarda sigara içilmesi tiryakilik değildir.
bir arkadaşımın sigara içilmeyen bir yerde sigara yakması sonucu ortaya bir hadiseyle çıkan cümle.hadise:

görevli arkadaşın yanına gelir. g-görevli a-arkadaş

g: beyefendi burada sigara içmek yasak.
a: içime çekmiyorum ki
salaklığın gelebileceği son noktalardan bir tanesi.

ulan madem içine çekmiyeceksin ne diye para bayılıp sigara paketi alıyosun demezler mi adama, derler bence.

heeee, bir ihtimal sigara içmenin karizmatik bir hava verdiğini düşünen insanlar bunu yapabilirler. saygı duyarım kendilerine ki zaten sigara içmenin insana karizmatik bir hava verdiği fikrinede sonuna kadar katılıyorum.
agzi , insan gibi icine cekerek sigara icenlerden daha cok kokan zavalli mahluktur. ve tabi sigara icerek karizma yapacagini sanan biri oldugunu soylersek de yanlis bi kani olmaz.
(bkz: sigara içtiğine eminmisin çocuğum)
sigara içmek, tek yönlü bir bağımlılık yapmaz. en temel bağlayıcılığı nikotin olsa da, beraberindeki fiziki alışkanlık ta, kolay kurtulunan cinsten değildir. nitekim, nikotin sakızı, bandı vs. gibi vücuda sadece nikotin sağlayan desteklerle, sigara kolay kolay bırakılamamaktadır. tiryakilerde sigarayı bırakınca görülen, nikotin krizinden hemen sonraki sıkıntı el ve ağız alışkanlığının doldurulamamasıdır. öte yandan, sigara dumanı, sadece ciğerler yoluyla değil, dil ve gırtlaktaki mukoza-flora tarafından da emilerek kana karıştırılır. mesela puro dumanı, sadece ağız ve gırtlaktan emilim ile kana karışır, duman ciğerlere çekilmez. dolayısıyla, eğer kişi sigara içmeye başlarken, ağız tiryakisi olarak kendisini alıştırmışsa, bu da ciddiye alınması gereken bir bağımlılıktır. o alışkanlık bünye tarafından o şekilde kazanıldığı için, bırakılması, bir tiryakiye yakın zorlukta olabilir. sigarayı, maalesef ki ciğerlerinin dibine kadar çeken biz içicilerden daha az, pasif içicilerden biraz daha çok zarara uğradıkları konusunda bir tahmin yürütülebilir.

edit: bu kişiler de, en az diğer içiciler kadar, dil, dudak, gırtlak ve hatta akciğer kanseri risiki taşırlar.
(bkz: sevişiyorum ama içine boşalmıyorum)
(bkz: sigara içiyorum ama ardından su içiyorum)
(bkz: dondurma yedikten sonra su içmek)
(bkz: ben onu değil o beni içine çekiyor)
(#4406973)
"Çekersin dostum acele etme çok beklemezsin" denilesi arkadaştır. Böyle böyle başlar çünkü. Özentidir. Günde bir paket sigara içme aday adayıdır.
(bkz: dudak tiryakiliği)
dudak kanseri riskinin daha fazla olduğu insanların verdiği beyanattır.
hemen patentini almamız gereken, çığır açacak yöntem.

(bkz: biz bunu daha önce niye düşünemedik)
dudak kanserini sabırsızlıkla bekleyen insan söylemi.
ağzıma alıyorum ama içime çekmiyorum gibi fantezik durum.
"sevişiyorum ama içeri boşalmıyorum" un sigaracasıdır.
duman içine işlemediğini sanan aptallar ordusu.
sigara içtiğini zanneden mal.

sigara içiyorum diyen kişi o dumamn her zerresini ciğerlerinde hisseder.
dudak kanserinin başlıca sebeplerinden biridir.