bugün
- en büyük aşklar pilav üstü az kuruyla başlar3
- guinness birası5
- aşk acısı çekiyorum sözlük9
- hükümet değişse ülke düzelir mi2
- nickten isim tahmini yapmak10
- trabzon büyükşehir belediyesi21
- orjinalinden iyi coverlar2
- sözlüğün şizofren ve sapık dolu olduğu gerçeği15
- 2026 2027 sezonu süper lig şampiyonluk yarışı17
- the blair witch project2
- isteklerinize nasıl sınır koyuyorsunuz5
- zorunlu eğitim9
- sözlüğün boşalması3
- otobüsteki en iyi koltuk hangisidir sorunsalı16
- masklavi'yi şeriatla yönetilen ülkeye göndermek13
- sözlükte entrylerini anlamadiginiz kişi15
- mohamed salah'ın trabzonspor'a transferi26
- dublajı orjinalinden daha iyi olan izlenceler2
- akrabalarla ilişkiyi kes17
- izmirli kızlar neden kıçı açık geziyor sorunsalı12
- haramidere de haramilik yapmak5
- batıl inançlar7
- caddebostan da bostan yetiştirmek4
- sinem dedetaş11
- kemalistler yunanistan'a defolsun8
- içinizde bomba atmasını bilmeyen hayvanlar var3
- arkadaşlar pizza yer miyiz4
- cabrio tigra süren kadının arabasına atlatmak3
- muşlettin amca3
- kilolu olmak5
- büyük filmlerden büyük replikler3
- mason greenwood11
- 5 ağustos 2026 fenerbahçe sturm graz maçı18
- çerçeve yasa7
- masak'ın ahbap bağışlarını incelemesi2
- fetönün siyasi ayağı araştırlsın önergesinin reddi8
- şaka maka 40'a yaklaşmak6
- apo hapisten çıkınca ak partililerin tepkisi8
- yürüyen bok4
- kedin mi var derdin var4
- mazot fiyatlarının suçlusu2
- renault 9 broadway12
- başlarım böyle hayata deyip akp'ye üye olmak4
- velvet hanım ile kahve içmek8
- zall adlı yazar4
- ev ödevi2
- gerçek sözlük yazarı uzun saçlı sakallı obez olur3
- 15 temmuz tiyatro mu7
- erdogan'a suikast timi itirafı8
- meal kuran değildir26
zihin yorgunluğu olarak bilinen, zihinsel enerjinin son haddine kadar kullanıldığı durumlarda ortaya çıkan, ilerlediği takdirde uykusuzluk, aşırı kaygı, depresyon ve bunama gibi sonuçlar doğuran psikolojik bozukluktur.
aynı zamanda serebropati karaciğer hastalığı, böbrek yetmezliği ya da beyne yeterince oksijen gitmemesi gibi fiziksel rahatsızlıklardan kaynaklanan bir nörolojik bozukluk olan enselafotapiyi tanımlamak için de kullanılır.
nedenleri; aşırı zihinsel yorgunluktan kaynaklanan zihinsel strese ve uyku eksikliğine bağlanır. başka kimselere aşırı derecede yakınlık veya maruz kalmaktan da kaynaklanabilir.
tedavisi; serebropatiyi tedavi etmenin en basit yolu kendinizi fazla stresli ve insanlı ortamdan uzaklaştırmaktır. birkaç hafta içinde normale dönülmemişse, profesyonel yardım alınması gerekir. bu yardım içinde de psikoterapi ve kaygı giderici ilaçlar kullanımı gerektirebilir.
aynı zamanda serebropati karaciğer hastalığı, böbrek yetmezliği ya da beyne yeterince oksijen gitmemesi gibi fiziksel rahatsızlıklardan kaynaklanan bir nörolojik bozukluk olan enselafotapiyi tanımlamak için de kullanılır.
nedenleri; aşırı zihinsel yorgunluktan kaynaklanan zihinsel strese ve uyku eksikliğine bağlanır. başka kimselere aşırı derecede yakınlık veya maruz kalmaktan da kaynaklanabilir.
tedavisi; serebropatiyi tedavi etmenin en basit yolu kendinizi fazla stresli ve insanlı ortamdan uzaklaştırmaktır. birkaç hafta içinde normale dönülmemişse, profesyonel yardım alınması gerekir. bu yardım içinde de psikoterapi ve kaygı giderici ilaçlar kullanımı gerektirebilir.
kafanızın içinde ibresi kırmızı bölgeye doğru titreşen bir gösterge hayal edin. zihniniz devrini daha fazla yükseltemeyince, küçük bir girdi çarkların kopmasına neden olur. bu kopuşun ardından en ufak bir ayrıntıyı bile hatırlamak güçleşir. herhangi bir şeye odaklanmak neredeyse olanaksızdır. zihninizin tükenmiş olduğunu hissedersiniz. aşırı zihinsel yorgunluk, başkalarına aşırı maruz kalmaktan ve uyku eksikliğinden kaynaklanır. tedavisi bulunduğunuz stresli ortamdan uzaklaşmaktır. birkaç hafta içinde geçmezse profesyonel yardım almanız gerekir. serebropati psikolojik bir bozukluk da olsa bazen karaciğer hastalığı, böbrek yetmezliği ya da beyne yeterince oksijen gitmemesi gibi fiziksel rahatsızlıklardan kaynaklanan bir nörolojik bozukluk olan enselafotapiyi tanımlamak için de kullanılır. iki bozukluğun belirtileri aynı olabilir; fakat tedavi edilmediği takdirde enselafopati hastanın komaya girmesine ve muhtemelen ölümüne neden olur. bu yüzden kendinizi serebropati durumunda bulursanız sakinleşmeye ve rahatlamaya çalışın.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar