bugün

dilimizde yavaş yavaş yer edinmeye başlayan arama motoru optimizasyonu için kullanılan, ingilizce tamlamanın baş harflerinden oluşan kısaltma.

(bkz: search engine optimization)
(bkz: arama motoru optimizasyonu)
seasoned equity offering. borsada halihazırda işlem gören şirketin ek hisse satması olayı.
reklam vermekten daha avanajlı görünen oluşum. bu işle uğraşan bir firma ile irtibatm olmuştu; fiyatının 2000$ civarında olduğunu ve verdikleri hizmetin; google ve yahoo da olmak üzere, anahtar kelimeler aracılığıyla, birçok arama motoruna kayıt yaptırıp web sitenizin ilk 10 da olmasıni sağladıkarını belirttiler. * sonuç itibaryle düşünürseniz, arama motorlarıda ilk 10 da olmak inanılmaz bir reyting sağlar. reklam vermekten daha etkili ve daha az maliyetli bir yöntem bu seo..
on binlerce dolar odullu yarismalara konu olan tekniktir. arama motorlarinda bir sayfanin ilgili kelimelerde seo teknikleri kullanarak (search engine optimization) ust siralarda cikmasini ifade eder. ornegin sohbet kelimesinde birinci cikmak icin gereken farki ip classlara sahip sohbet ile ilgili pagerank e sahip sitelerden link almayla başlar buna muteakiben sitenizin meta tag ve index uyumuyla ilgili en az %80 skor yapmasi gerekmektedir. bununla beraber en etkili teknik kelimeye gore domain kullanmaktir ornegin sohbet kelimesini kullanan kisi domain icerisinde sohbet kelimesini gecirmekteyse google bu siteyi daha bir sevecektir. daha ayrintili bilgi icin.
Türkçesi arama motoru optimasyonudur.

(bkz: AMO)
sadece backlink alarak yapıldığı sanılır. ancak; böyle değildir.
artık türk webmasterinin farkına vardığı kavram. url rewriting, tag sistemleri vs. en temel özellikler olarak sitelerde mevcut. bu bir sektör haline geldi, para kaldıranlar var yahu.
sayfanın açılış hızı, meta tag, title, link inşaası *, pagerank değeri, link yapısı *, tasarım, kodlama, w3c uyumu, özgün içerik, site haritası, robots.txt dosyası, barındırma *, domain yaşı, domain adı gibi onlarca değişik faktörü ve bu faktörlerin alt dallarını içeren arama motoru dostu bir site için yapılması gereken optimizasyondur. seo dinamiktir. yenilikleri hep sever. örneğin etiket sistemleri, ping servisleri, sosyal imleme siteleri gibi yardımcı araç ve sistemlerde arama motoru optimizasyonu için önemlidir. benim sitem arama motoru dostu oldu, tamamdır diyemezsiniz, sürekli yenilikleri takip etmeniz, sitenizi üst sıralarda tutmak için çalışmanız gereklidir. siteniz birinci sırada olsa bile tahtınıza göz dikecek pek çok rakip site sahibi olacaktır ve hatta sizi oradan indirmek için çirkeflikte yapacaklardır. google mühendislerinin de aptal olmadığını ve sürekli sayfa sıralaması için geliştirdikleri algoritmaları yenilediklerini de göz onunda bulundurursak, kıllı iş, zor iş.
hedef kelimede üst sıralara çıkmada etkili olan yöntem .
türkiye'de de piyasalardaki yerini almış " arama motoru optimizasyonu " işlemidir.
meta-tag'ın yavaş yavaş hikayeye döndüğü sistemdir. online iş yapan her kurum neredeyse bir seo elemanı çalıştırmaktadır.
şahsımın da ekmek yediği, part-time çalıştığı iştir.
bütün olayı http://www.seoteknigi.com sitesinden görülebilecek olan yeni bir "code html for food" olayı. ipini koparıp 10tlye kartvizit bastıran search engine optimizer oluyor, kendisine faydası yok, inertenetin az çok gelgitlerine hakim olmadan nereye kadar optimize edebilecek o da muamma, her neyse http://www.seoteknigi.com sitesine girilir ise hacklendiği görülür hem de çok basit bir index.html değişimi söz konusu, ama adam kıçını kaldırıp bunu bile silip yerine yeni bir index.php/html dosyası atmamış.

search engine optimize edecekmiş bir de, hey yavrum hey, ama hepsi de aynı bu tiplerin.
arama motoru optimizasyonu yapan firmalar vardır ve bu iş için deli paralar isterler.
optimizasyonu yapmak için sizden websitenizin kaynak kodlarını isterler. arama motorlarında en verimli şekilde listelenmesi için çeşitli düzenlemeler ve optimizasyonlar yaparlar. sonuç itibari ile sikimdirik bir sitenin optimizasyonu için bile binlerce dolar isterler.
şu an en etkili yöntem orijinal içerik ve sık güncellemedir. (google için) SEO şirketleri ise; parayı verdiğin müddetçe seni ön planda tutabilirler. Ancak edebiyat gelişti, milletin kelime haznesi bol. * bir seo firması onlarca ya da yüzlerce firmadan her birisini kaç kelimede önde tutabilir?

önemli olan organik sıralamada ön planda ve kalıcı olabilmektir. bu da gerçekten zor. sürekli bir ilgi, çaba, yenilik ister.

[http://www.google.com.tr/...bmn9m7Dg&ved=0CAsQpwU]
temel amacı, arama motorları sayfalarında web sitesini istenilen kelimede üst sıralara çıkarmaktır.
Bir arkadaştan duyduğuma göre istanbul Ticaret Üniversitesi'nde yarışması varmış bunun. Maksat üst sıralara çıkmak olunca, sitenin içeriği de önemsizleşiyor ne diim. anahtar kelimeyi içersin yeter.
Arama motoru motoruna uygunluk anlamına gelen bu isim günümüzde bir meslek haline gelmiştir. Her arama motorunun farklı algılama yöntemleri vardır ancak seo'lar siteleri genellikle en yaygın olan 3-4 arama motoruna uygun hale getirirler.
Belli başlı bazı yöntemler vardır ve bazıları şöyledir.

1 ) Siteyi tablolara boğmamak.

2 ) Her sayfanın <metatag>larını ayrı ayrı hazırlamak. (METATAG = Meta taglar HTML kodunuzun HEAD bölümüne yerleştirilmiş bilgi etiketleridir.)
2.a) 'Title' (<TITLE> ve </TITLE> etiketleri arasına yazılır ve kelime anlamına uygun olarak başlık demektir. Her sayfa için içeriğine uygun bir başlık ekleme durumudur.)
2.b) 'Description' (Açıklama anlamına gelmektedir. Title dan sonra daha kapsamlı bir açıklamaya imkan tanır. Her sayfa için içeriğine uygun bir başlık ve açıklama site ziyaretçileri için aydınlatıcı olacaktır)
2.c) 'Keywords' (Anahtar kelimler anlamına gelir ki arama motorlarının en can alıcı kısmı burasıdır. Ziyaretçilerin sitenizi hangi kelimeler ile bulabileceği yazacağınız anahtar kelimelere bağlıdır.)
2.d) 'Robots' (Arama motorları birer program (yazılım) dır. Bu anlamda sitenizi programcıların amaçladığı doğrultuda tarayan programlara ROBOT denir. Bunlar siteyi görsel açıdan, içerik açısınıdan, ve katagorisine göre farklı bir çok açıdan inceleyen yazılımlardır. Sitenizin sınıflandırılması, indekslenmesi, derecelendirilmesi, içeriğinin kaydedilmesi ROBOT'ların görevidir. Bu yazılımlara kolaylık olsun diye CPANEL dizininizdeki public-html kısmına robots.txt diye bir dosya eklenir. Çünkü arama motorlarının indeksleme robotları bir web sitesine ulaştıklarında ilk olarak kök dizinde bulunan robots.txt dosyasını ararlar. Bu dosya robotlara hangi sayfaların indekslenip hangilerinin indekslenmeyeceğini anlatmak için yerleştirilir.)
2.e) 'Content-Type' (web site sayfanızın içerik tipi anlamına gelir. Örneğin türkçe bir website için 'UTF-8' (Türkçe karakterleri destekleyen) bir içerik tipi düşünülürlen ingilizce bir website için 'ISO-8859-1' kullanılır. Eğer bu kısma hiçbir tag eklemezseniz default (varsayılan) olarak 'ISO-8859-1' olarak indekslenir.

3) Özgün içerikler tercih etmek. Örneğin bir rüya tabiri sitesi sahibi olduğunuzu hayal edin ve websitenizdeki bir çok içeriği bir başka siteden aldığınızı (çaldığınızı) düşünün. Bu durumda özellikle google içeriğini çaldığınız esas siteyi sıralamada yükseltirken, sizin sitenizin sıralamasını içeriğini çaldığınız siteden sonraya atacaktır ki bu çok adildir. Burada amaç aynı içerikteki web sitelerin sıralarken ölçü olarak özgünlük esasını ilke edinmek.

4) Anahtar kelimeleri seçerken 'google-Wonder wheel'den faydalanmak. Bu kısmın amacı bulunmak istediğiniz anahtar kelimelerinde en önde çıkabilmek için sayfanızı hangi kelimelerle desteklemeniz gerektiği konusudur. Googleda arama yaptıktan sonra sol menüde bulunan 'Tüm Sonuçlar' kısmının 'Wonder wheel' sekmesine tıklayarak bu optimizasyondan faydalanabilirsiniz.

5) CSS dosyaları kullanmak. Bu dosyalar kısmen şablon anlamına gelirler. Sitenizdeki tüm sayfaların yazı tiplerini, linklerini ve başlıklarını düzenli kullanmanızı sağlarlar. Örneğin her sayfa için ayrı bir yazı tipi seçmek yerine kendinize bir Stil (CSS) dosyası oluşturup bu dosya ile tüm sayfalardaki yazı tiplerini düzenli bir hale getirebilirsiniz.

Not: Bu başlıklar seo ların izlediği yolların çok kısa bir özetidir. Arama motoru optimizasyonu konusundaki en önemli durum dürüstlüktür. Eğer bir siteyi arıyorken arama motorları karşınıza alakasız sonuçlar çıkartıyor ise sebebi yukarıda yazılı meta'ları doğru kullanmadığımız yada dürüst olmadığımız içindir. Eğer sizde arama sonuçlarının alakasız sayfaları sıralamasını istemiyorsanız, benim gibi alakasız sayfalar arasında dolaşmaktan hoşlanmıyorsanız yukarıda yer alan açıklamalar ile ilgili olarak daha fazla bilgi edinin ve sayfalarınızı dürüstçe etiketleyin.
caffeine ile daha bir farklılaşmış sektördür. 10 yıl sonra seo işiyle uğraşanlar ferrarilere binecek, demedi demeyin...
Günümüzde internet sektöründen kazanç beklentisi olan ya da reklam maliyetlerini düşürmek isteyen firmalar için oldukça verimli bir sistemdir. Anahtar kelime, link, site hızı ve sosyal imleme gibi farklı unsurları vardır.
son google penguen güncellemesi ile gittikçe sosyal medya tabanlı çalışmaya başlayan webmaster bilim dalı.
backlink kavramının çok önemli olduğunu seo sitesi sahiplerinin bu sayfadan bile backlink alarak bize ispatladıkları sektördür.
seo=içerik+site içi optimizasyon.. çok abartılıyor şahsi görüşüm.
rewrite seo icin cok onemlidir sitenin indexlenmesine yarari olmasada temiz url yapisindan sitenin ve icerigin ne ile alakali oldugu google tarafindan anlasilir. asp?=kategori yerine \kategori daha iyidir.
Seo (Searche Engine Optimizisıon, web sitelerinin google arama motoru için optimize edilmesidir. Yani bir web siteniz var ve bu siteyi google'la dost duruma getirmek için yapılan çalışmalardır seo. Bir nevi sitenizin reklamını yapmaktır.
organik arama sonuçlarıdır. suistimal edilerek yapılan black hat yöntemiyle her tarafı çöp sitelerle dolduran eylemdir.