bugün
- iç sıkıntısından intihar etmek10
- deniz şortunun içine boxer giyilir mi sorunsalı5
- yazarların şu an istediği şey3
- karamanoğlu beyliğinin bayrağı6
- birader beylerin birader beyler olmaları6
- m r e r e c t o24
- iyi öpüşmek için yapılması gerekenler13
- kontrat fosfor karburator4
- o kadar zengin olmak ki ölümü yenememek2
- geleyim beş dakika göreyim seviyesinde sevmek13
- yazarları gülümseten şeyler6
- milli takım şarkısının akp tarafından üretilmesi12
- en çok kullandığınız ağrı kesici9
- sarı yeleli aslan trump8
- aylık 279 bin lira iyi para mıdır sorunsalı2
- mardin de bir ağanın inşa ettirdiği ilginç köy evi3
- 60 saat boyunca uyumayan insan4
- iş sıkıntısı olmasa okuyacağınız bölüm4
- ümmetçiler neden filistin'i kurtarmıyor10
- yaz günü bira içmek6
- 12 haziran 2026 güney kore çekya maçı5
- hababam sınıfı semra hoca7
- sıradan biri olarak ölmek istememek2
- müslim sarı2
- zallın fake hesabı var mı9
- mor semsiyeli yabanci21
- anın görüntüsü19
- zall sözlüğü bizzat takip ediyor18
- montla sıçmak3
- en gey özelliğiniz13
- kendi kendine konuşmak5
- kıçına tekmeyi basmak2
- talibanin kadınlara hemşire ve ebeliği yasaklaması10
- ya maho ağa feyzo yla anlaşsaydı2
- en son ne yediniz7
- olgay'ı pezevenklerin eline vermek3
- gocu26
- siyah araba4
- kalmadı3
- sıradan bir hayatın güzel olmadığının sanılması2
- klima çarpması2
- chp'nin hali ne olacak49
- ben bu dünyada hangi boşluğu dolduruyorum15
- özşen madencilik işçilerinin direnişi8
- ben bir hata yaptım4
- dinciler4
- 40 yaşında bekar kadın6
- ani gelen can sıkıntısı2
- eşimi aldattım vicdan azabı çekiyorum4
- kadınlar hakkında net gerçekler4
robotik sistemlerin duyu organlarıdır. insanlar nasıl çevrelerinde olup bitenleri gözleriyle görüp, kulaklarıyla duyuyorlarsa, makineler de sıcaklık, basınç, hız ve benzeri değerleri sensörleri vasıtasıyla algılarlar. Örneğin bir sıcaklık sensörü değişen ortam sıcaklığına bağlı olarak bacakları arasında elektrik potansiyel farkı yani gerilim oluşturur. Eğer bu bilgiyi bir mikrodenetleyiciye aktarırsanız kapalı çevrim bir sıcaklık kontrol ünitesi yapmış olursunuz. *
elektriksel olmayan büyüklükleri algılayan eleman.
amerikalı otomobil üreticisi marka.
tuvalette işin en ciddi boyutunda ışıkların sönmesine sebep olan sistem. odaklanıp fazla hareketsiz kalınca birden ışıklar söner önce durum kavranamaz aha gitti elektrikler denir, sonradan durumun farkına varılır çeşitli el kol hareketleriyle sensör tarafından farkedilinilmeye çalışılınır.
(bkz: algılayıcı)
(bkz: ne sensör ne ben söyleyeyim)
Doğadaki fiziksel büyüklükleri (konum, basınç, sıcaklık, akış vb.) yine başka bir fiziksel büyüklük olan elektriksel sinyallere dönüştüren algılama araçlarına verilen genel isimdir.
yapı olarak, çıkış gerilimi olarak 0-10 volt veya çıkış akımı olarak 4-20 ma analog değerleri olanları tercih edilir.
Marcus Meyn, Oliver Kreyssig ve Heiko Maile'den kurulu ünlü Alman synth-pop grubu Camouflage'ın 2003 tarihli albümleridir. Kişisel görüşüm, grup kariyerindeki en iyi albüm olduğu yönündedir. Albümde yer alan şarkılar sırayla şu şekildedir:
Me And You
Perfect
Harmful
Here She Comes
I Can't Feel You
Lost
I'll Follow Behind
Adrenalin
Blink
Thief
Together
74 Minutes
You Turn
Me And You
Perfect
Harmful
Here She Comes
I Can't Feel You
Lost
I'll Follow Behind
Adrenalin
Blink
Thief
Together
74 Minutes
You Turn
otomatik kontrol sistemlerinin duyu organlarına verilen addır. insanların çevrelerinde olup bitenleri duyu organlarıyla algılamasına benzer biçimde, makineler de sıcaklık, basınç, hız ve benzeri değerleri algılayıcıları vasıtasıyla algılarlar.
google:
En geniş tanımıyla sensör amacı ortamındaki olayları veya değişiklikleri tespit etmek ve bilgileri diğer elektronik cihazlara genellikle bir bilgisayar işlemcisine göndermek olan bir cihaz, modül, makine veya alt sistemdir. Sensör her zaman diğer elektronik cihazlarla kullanılır.
En geniş tanımıyla sensör amacı ortamındaki olayları veya değişiklikleri tespit etmek ve bilgileri diğer elektronik cihazlara genellikle bir bilgisayar işlemcisine göndermek olan bir cihaz, modül, makine veya alt sistemdir. Sensör her zaman diğer elektronik cihazlarla kullanılır.
mesela yere yerleştirilen sensör insanın ayağının nereye bastığını bilgisayara bildirir.
isa ( instrument society of america) tarafından transduser(transducer) terimi ile eş anlamlı olarak kabul edilmiş ve "ölçülen fiziksel özellik, miktar ve koşulları kullanılabilir elektriksel miktara dönüştüren bir araç" olarak tanımlanmış elektronik devre elemanıdır.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar