bugün
- ütü10
- ütü ile yemek yapmak3
- yazılım öğrenmeye yeni başlayanların ortak hatası2
- aylık 423 bin lira iyi para mıdır sorunsalı3
- sözlük yazarları nerede sorunsalı4
- sözlü kızları cinsel ihtiyacını nasıl karşılıyor2
- uludağ sözlük çeteleri9
- gocu bak bi5
- akşam esintisi3
- çabasız şıklık3
- anın fotoğrafı14
- 2 ağustos 2026 kim milyoner olmak ister programı3
- en boktan on yıl7
- davetsiz misafir2
- beyler çok acil bakar mısınız4
- arkadaşlar neden beni kimse sevmiyor4
- patates kızartması2
- 2036 da paranın bir önemi kalmayacak7
- cedidacer bey ne yapıyor sorusu2
- bennu gerede'nin boynunda taktığı vibratörlü kolye2
- dede torun ilişkisi2
- türkiye de fiyatların çok uygun olması2
- demokratik sol parti3
- altın oran kaş3
- 2028 yılında ak partiye oy verecek yazarlar2
- 2 ağustos dünya yakışıklılar günü5
- arkadaşlar ne yapıyorsunuz9
- kuran ı kerim meali4
- udinese calcio2
- borç ve kira olupta iyi olan para7
- ali vefa8
- yüksek sesle gülmek6
- sabunun delik olanının üretilmesi gerekliliği2
- red flag erkek listesi9
- menemen9
- ak parti sevdalısı yazarlar3
- seri gizli artı oy veren melek6
- mcdonalds nasıl okunur sorunsalı9
- atatürk'ü sevmeyen tsk subayları6
- ali haydar fırat3
- aylık 422 bin lira iyi para mıdır sorunsalı2
- hırvatistan14
- evlenirsek 12 adet adana burması isterim diyen kız4
- arkadaşlar şu köprü var ya2
- çalışmak güzel olsaydı üstüne para vermezlerdi5
- ya arkadaşlar ben de çete aççam2
- amirim2
- ölüm9
- aleyna tilki3
- nöbet5
alm.: domuz
artikeli das olup çoğulu schweine şeklindedir. okunuşu "şvayn"dır.
ayrıca benim için ayrı bir yeri vardır bu kelimenin. fm 2010'da kendi takımımı kurmuştum. zorladım kendimi, 16 alman, 3 polonyalı, 2 irlandalı, 2 norveçli, 2 italyan, 1 sonradan danimarkalı oyuncu yaptım editörde günlerce uğraşarak, her özelliklerini tek tek dengelemeye çalışarak. zaten bundesliga'da 10 maçta 3 galibiyet 7 mağlubiyet aldık, şimdi diyorum "ulan freiburg'da oynasaydım ya, daha iyi yerde olurduk amua?" diye.
her neyse.
alaman illeri görmüş bir arkadaş geldi yanıma mainz 05'le maç yaparken. alman asıllı danimarkalı oyuncum philipp schwein takımının üçüncü golünü atıp skoru 3-0'a taşıyınca, arkadaşım kahkahalara boğuldu. ben 5 maçta aldığım 4 mağlubiyetin üzerine 3-0'lık mainz skoruyla dumurlardan dumur beğenmekteydim o an. "la ne oldu?" dedim. "lan schwein diye adam mı olur?" diye haykırdı. "domuz lan o!" diye de ekledi. kulüp başkanı abdurrahman ketenci'yle tanıştırdım. vazgeçmedi, gülmeye devam etti...
"danimarkalı olm o!" diye haykırdım, aslında abdurrahman ketenci diye bir başkanımız da yoktu. horst eberl'di onun adı. bu olaydan birkaç gün sonra kulübe 12 milyon dolar daha verdi şugır dedim benim. daşşağına gurban. sonra schwein'i 7.5 milyona sattım.
2 maç daha kazandık, daha da galibiyet alamıyoruz.
ayrıca benim için ayrı bir yeri vardır bu kelimenin. fm 2010'da kendi takımımı kurmuştum. zorladım kendimi, 16 alman, 3 polonyalı, 2 irlandalı, 2 norveçli, 2 italyan, 1 sonradan danimarkalı oyuncu yaptım editörde günlerce uğraşarak, her özelliklerini tek tek dengelemeye çalışarak. zaten bundesliga'da 10 maçta 3 galibiyet 7 mağlubiyet aldık, şimdi diyorum "ulan freiburg'da oynasaydım ya, daha iyi yerde olurduk amua?" diye.
her neyse.
alaman illeri görmüş bir arkadaş geldi yanıma mainz 05'le maç yaparken. alman asıllı danimarkalı oyuncum philipp schwein takımının üçüncü golünü atıp skoru 3-0'a taşıyınca, arkadaşım kahkahalara boğuldu. ben 5 maçta aldığım 4 mağlubiyetin üzerine 3-0'lık mainz skoruyla dumurlardan dumur beğenmekteydim o an. "la ne oldu?" dedim. "lan schwein diye adam mı olur?" diye haykırdı. "domuz lan o!" diye de ekledi. kulüp başkanı abdurrahman ketenci'yle tanıştırdım. vazgeçmedi, gülmeye devam etti...
"danimarkalı olm o!" diye haykırdım, aslında abdurrahman ketenci diye bir başkanımız da yoktu. horst eberl'di onun adı. bu olaydan birkaç gün sonra kulübe 12 milyon dolar daha verdi şugır dedim benim. daşşağına gurban. sonra schwein'i 7.5 milyona sattım.
2 maç daha kazandık, daha da galibiyet alamıyoruz.
bir de schweinchen vardir. oda domuzcuk demektir.
(bkz: bastian schweinsteiger)
salzbergen taraflarında yemek yiyeceğiz ve yok denecek almancamla bildiğim nadir kelimelerden schwein.
zerre ingilizce bilmeyen bir kıza pizza sipariş etme derdindeyim ve başladım
-i am muslim, please no pork
+was
-no pig
+was ksdglejnşq b?
-ebenin amı no schwein.
+yaaa. ich şjnanfşdnbbşdb
tam dedim oh sonunda.
yan masadan bir gurbetçi kıza bişeyler dedi. ve döndü bana.
kardeş seni özellikle domuz istiyor sanmış. hem müslümansın hem dumuzmu istiyorsun demiş bana ama yeah deyip duruyoruz.
zerre ingilizce bilmeyen bir kıza pizza sipariş etme derdindeyim ve başladım
-i am muslim, please no pork
+was
-no pig
+was ksdglejnşq b?
-ebenin amı no schwein.
+yaaa. ich şjnanfşdnbbşdb
tam dedim oh sonunda.
yan masadan bir gurbetçi kıza bişeyler dedi. ve döndü bana.
kardeş seni özellikle domuz istiyor sanmış. hem müslümansın hem dumuzmu istiyorsun demiş bana ama yeah deyip duruyoruz.
Almancada domuz demektir şüphesiz.. Örnek cümle olarak Schweinefleisch ist im Islam verboten (Domuz eti islam'da haramdır/yasaktır)
almanca domuz demektir.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar